Rzeczywiście Zuzie należał się wypad z programu a moją faworytką jest oczywiście Paulina Papierska
TOP model- zostań modelka
Napisano 04 października 2010 - 14:01
Rzeczywiście Zuzie należał się wypad z programu a moją faworytką jest oczywiście Paulina Papierska
Napisano 06 października 2010 - 10:08
Napisano 06 października 2010 - 15:19
Dobrze ze Zula odpadla. Nie trawilam jej. Zgrywal straszna twardzielke i tylko zadzierala nosa. dzisiaj tez pewnie ogladne z ciekawosci
Napisano 07 października 2010 - 09:45
A zdjecie gdy pozowała w futrze- swietne.
Najmniej przypadła mi do gustu Sonia i tak jak przewidywałam długo nie bedzie w programie
odpadła.
według mnie poza Paulina ,Beata Szarłowska oraz KAsia Smolinska maja najwieksze szanse na to by długo być w tym programie
pare foto z sesji 'poglady polityczne'
------------------------------------------------------------------------------------
Paulina Papierska miała pokazać się w sesji jako kobieta, która kocha nosić futra. – Normalnie nigdy bym się nie zdecydowała – tłumaczyła dziewczyna, która w życiu prywatnym jest zdecydowaną przeciwniczką naturalnych futer i nigdy nie pogodzi się z tym w jaki sposób powstaje ten rodzaj ubioru.
Paulina Pszech pokazała się w "krwawej" sesji kobiety, która nienawidzi nosić nie tylko futer, ale i żadnego innego rodzaju odzieży. –Trudne, trudne, to naprawdę bardzo trudne – komentowała spoza planu Joanna Krupa.
Emilia Pietras pozować miała na kobietę walczącą o prawo do aborcji, co z racji tego, że jest matką małego dziecka, z pewnością nie było dla niej zadaniem bardzo łatwym i przyjemnym. Jej przeciwieństwem była Sonia Wesołowska, która choć przed obiektywem aparatu udawała szczęśliwą mamę - otwarcie przyznała, że w chwili obecnej kariera jest dla niej zdecydowanie ważniejsza niż życie osobiste i rodzinne.
Kasia Smolińska z Krakowa zaprezentowała się jako zwolenniczka wojen i konfliktów zbrojnych. – Agresja, agresja, więcej agresji – komenderował Michał Piróg. Jej antagonistka - Nicole Rosłoniec miała pokazać się jako osoba kochająca pokój. Stąd też jej barwna stylizacja na hipiskę z lat 60-tych..
Beata Szarłowska na potrzeby sesji została fanatycznym ekologiem. Do swoich zdjęć pozowała związana łańcuchami i całkowicie naga. – Dokąd jestem młoda i mam piękne ciało, a sesja jest robiona ze smakiem – nie widzę w tym niczego złego – tłumaczyła po zakończeniu zadania Beata. Jej przeciwieństwem była Weronika Lewicka, która miała udawać osobę zafascynowaną nowoczesną technologią.
Martę Szulawiak poproszono, aby wcieliła się w rolę zwolenniczki tradycji i konserwatywnego stylu życia. Ślubna sesja bardzo przypadła naszej bohaterce do gustu. – Kręci mnie biała kiecka – śmiała się już po zakończeniu zdjęć kandydatka na najlepszą polską modelkę. Ania Piszczałka z kolei miała propagować nowoczesny styl życia i popierać małżeństwa homoseksualne.
Ze swoją sesją poważne problemy miała Pamela Jedziniak. Dziewczyna udawać miała wegetariankę, ale największe opory budziła w niej konieczność pozowania nago, na co się ostatecznie nie zgodziła. Ostatnią modelką była Ola Kuligowska, która w przeciwieństwie do Pameli miała odegrać rolę kobiety kochającej jeść mięso. Była to już kolejna "krwawa sesja" na planie "Top model" i jak się okazało później – jej efekt bardzo przypadł do gustu wszystkim jurorom.
Poranek następnego dnia wypełniły przygotowania do obrad jury, które po raz kolejny miało wykluczyć jedną osobę z programu. Tym razem w obradach wziął udział gość specjalny – znana dziennikarka i feministka, Kazimiera Szczuka. Zgodnie z tradycją, każda z uczestniczek "Top model. Zostań modelką" mogła w tej części programu liczyć na krótką ocenę swoich dotychczasowych osiągnięć.
Paulina doceniona została za spokój z jakim podeszła do sesji w naturalnych futrach. Jej profesjonalizm został doceniony przez wszystkich członków jury.
Paulina Pszech została skrytykowana za to, że w jej zdjęciach "nie ma życia", co dostrzegli wspólnie wszyscy oceniający.
Ola, czyli "fanatyczka mięsa", zachwyciła oceniających ją jurorów. – Uderza nas to, każdy na Twoje zdjęcie zareagował bardzo pozytywnie. To naprawdę fantastyczne, wyrobiłaś chyba milion procent normy estetycznej! – ekscytował się Marcin Tyszka.
Pamela została skrupulatnie przepytana na okoliczność tego, jak wyobraża sobie pracę w zawodzie modelki, skoro nie zgadza się na pozowanie nago. – Po prostu na razie nie jestem na to gotowa – ucięła jednak szybko wszelką dyskusję nasza 17-letnia bohaterka.
Marta i Ania, które występowały w sesjach ślubnych zostały odebrane przez wszystkich bardzo pozytywnie, choć Marcie zarzucono, że mimo olśniewającego uśmiechu, nie wygląda na prawdziwie szczęśliwą pannę młodą.
Zdjęcie Nicole najbardziej krytycznie oceniła... sama modelka. Wyraźnie nie była zadowolona z uzyskanego efektu, choć zupełnie nie zgadzała się z tym Kazimiera Szczuka. Jak się okazało, Nicole martwiła się na zapas, a jej awans do dalszego etapu nie był nawet przez moment zagrożony.
- Masz zbyt tępe spojrzenie – skrytykowała zdjęcie Emilii Karolina Korwin-Piotrowska. Podobne zdanie musieli mieć chyba pozostali jurorzy, ponieważ Emilia do ostatnich chwili musiała obawiać się, czy tym razem to właśnie ona nie będzie musiała opuścić programu. Wielkiej furory nie zrobiła także zdjęcie Soni. – Ładne nogi, ale o wiele bardziej moją uwagę przykuwają wózki na tych fotkach – krytykował ostro Marcin.
Mianem najbardziej wulgarnej fotki dnia nazwane zostało przez Kazimierę Szczukę zdjęcie Weroniki. Z taką oceną nie zgodzili się jednak ani Dawid, ani Marcin. - Świetne zdjęcie, na wyszedł tu z ciebie prawdziwy diabeł! – komplementowali na przemian obaj panowie. Ponownie zupełne odmienne zdanie nasza trójka miała przy zdjęciu Beaty. Wynik sesji bardzo przypadł do gustu pani Kazimierze, natomiast zniesmaczył Marcina i Dawida. - Nie rozbieraj się więcej, bo wyglądasz jak facet – krytykował ostro fotograf.
Końcowy werdykt jury ogłosiła jak zawsze Joanna Krupa. Najlepszym zdjęciem wybrana została fotka Oli. Miejsce drugie zajęła Beata, a trzecie Nicole. Z programu odpadła Sonia, którą starała się pocieszyć Joanna Krupa. – Jesteś świetną dziewczyną, pracuj dalej nad sobą, a będzie dobrze – pocieszała przegraną jedna z najbardziej cenionych osób w świecie mody...
Tym samym w grze pozostało już tylko jedenaście dziewczyn. O tym, która z nich jako kolejna opuści program – dowiecie się już za tydzień, w kolejnym odcinku programu „Top model. Zostań modelką” – jak zawsze w stacji TVN.
źrodło ;onet
Napisano 07 października 2010 - 10:07
jak dla mnie pamela nie nadaje sie na modelke. Moze i jest ladna z wygladu, ale ładna buzia to nie wszystko. Trzeba przelamac swoje kompleksy i sie rozebrac do zdjecia. inne dziewczyny jakos z tym problemu nie mialy.
Napisano 07 października 2010 - 11:29
ma rewelacyjne oczyja bardzo lubie Pamele, jest bardzo ladna
A to że sie krepowała rozebrać rozumiem
Napisano 07 października 2010 - 11:29

Napisano 07 października 2010 - 12:33
Piękne oczy,ładne rysy twarzy.Moim zdaniem bardzo fotogeniczna dziewczyna.Chciałabym ,aby wygrała.Jedna z niewielu,dziewczyn,które podobają mi się w tym programie.Kasia Smolińska
Napisano 07 października 2010 - 12:45
tak jak pisałam ona i Paula . A trzymam za Paule.Chciałabym ,aby wygrała.Jedna z niewielu,dziewczyn,które podobają mi się w tym programie.
Kasia jest fotogeniczna na ostatniej seseji z weżem wyszła najlepiej
Napisano 07 października 2010 - 13:02
Napisano 08 października 2010 - 16:38
pamietam jak ta krotkoscieta powiedzila , ze ma do czego wracac , a reszta dziewczyn nie. widac ze je lepiej poznała jak my przed telewizorem , bo kilka wypowiedzi dziewczyn potwierdza streotyp modelki- ladna i glupia
poza tym mam wrazenie , ze te sesje sa po to aby faceci tez to ogladali: ogladałam kilka edycji amerykanskiej wersji i w calych 12 czy ile tam jest odcinkow , nie bylo tyle sesji rozbieranych co u nas juz w tych kilku
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 08 października 2010 - 16:52
Masz rację,jeśli chodzi o mnie to bardziej wolałabym je oglądać w ciekawych sesjach zdjęciowych,na pewno nie rozbieranych.I może na wybiegu jak prezentują jakieś tam ciuszki.ogladałam kilka edycji amerykanskiej wersji i w calych 12 czy ile tam jest odcinkow , nie bylo tyle sesji rozbieranych co u nas juz w tych kilku
Napisano 13 października 2010 - 14:25
dziś znowu beda pozowac nagoogladałam kilka edycji amerykanskiej wersji i w calych 12 czy ile tam jest odcinkow , nie bylo tyle sesji rozbieranych co u nas juz w tych kilku
Napisano 14 października 2010 - 10:33
Zanim jednak scenę rozświetlił błysk flesza, dziewczyny musiały wybrać jedną, jedyną rzecz, którą będą mogły mieć na sobie podczas robienia zdjęć. Zadanie było tym trudniejsze, że do wyboru były między innymi: pierścionek, chusteczka, korale lub też szereg innych gadżetów, które w żaden sposób nie mogły zakryć większego obszaru ciała. - To nie jest łatwa sprawa, pozować w taki sposób - skarżyła się Ola. Dziewczyna przyznała jednak, że prawdziwa modelka przed obiektywem musi się "całkowicie wyłączyć" i zapomnieć o własnej nagości.
Zdenerwowana była także Pamela, która podobnie jak w poprzednim odcinku miała bardzo duże problemy z pozowaniem do aktów. Już po wszystkim nasza bohaterka oznajmiła, że była to najtrudniejsza sesja z wszystkich jakie miała do tej pory, a poradziła sobie z tym tematem tylko dzięki pomocy i wsparciu udzielonemu jej przez Joannę Krupę. Równie mocno denerwowała się przed sesją Nicole. - Na pewno nie będzie z tego zadowolony mój chłopak - martwiła się dziewczyna i niespecjalnie pocieszał ją fakt, że zdjęcia z pewnością będą znakomite.
Nad swoim udziałem w sesji zastanawiała się bardzo mocno Paulina Pszech. - Niektórymi elementami ciała nie mogę się zbyt chwalić, więc staram się pokazywać tylko to co chcę - tłumaczyła dziewczyna, nawiązując do poważnego wypadku, który przeżyła kilka lat temu. Takie podejście do pozowania nie przekonało jednak pana Wojtka, który nie przywykł do tego, żeby to modelki dyktowały mu warunki na planie.
Marta była jak sama mówiła "podwójnie zestresowana pozowaniem nago" i wcale nie pomogła jej w wykonaniu tego zadania praktyka nabyta w klubie go go. Sesja w tym przypadku zakończyła się łzami a Marta długo tłumaczyła, dlaczego pozowanie do aktów jest dla niej tak trudne.
Tradycyjnie już po zakończeniu sesji zdjęciowej podsumowaniem występów wszystkich dziewczyn zajęli się jurorzy programu, których wspierał tym razem autor zdjęć, czyli Wojtek Wojtczak.
Kasia została bardzo mocno pochwalona za to jak prezentowała się na sesji. - To była świetna współpraca i pełen profesjonalizm - oceniał Wojtek. - Jak na pierwsze zdjęcie to zrobiłaś naprawdę świetną robotę - dołączył do pochwał Dawid. Od Marcina Tyszki - w uznaniu zasług - Kasia dostała ogromny bukiet kwiatów. Lubię patrzeć jak ktoś się rozwija - oznajmił pan Marcin, argumentując konieczność wręczenia bukietu sympatycznej krakowiance.
Emilia po raz kolejny skarcona została za "niezbyt poważne" podejście do programu. Na szczęście jurorzy postanowili ocenić także jej zdjęcia, a te wyszły całkiem poprawnie, co zepchnęło jej niesubordynację na dalszy plan. - Bardzo podoba mi się twoja twarz - uznał pan Wojtek, a zgodzili się z nim Dawid i Marcin.
Za największe pozytywne zaskoczenie uznana została Marta, w zdjęciach której jurorzy doszukali się nawet podobieństwa do samej ... Marilyn Monroe.
Równie dobrze oceniona została Ania. - Jesteśmy pod dużym wrażeniem tego zdjęcia - chwalił Dawid, zaś Marcin był zmuszony wyciągnąć spod stołu kolejny bukiet kwiatów!
Niezbyt pozytywne recenzje zebrały za to Beata i Paulina Papierska. Ta pierwsza porównana została nawet do ... wielkiego chudego i kościstego udźca, tej drugiej zarzucono, że wciąż operuje jedną i taką samą miną. -Musisz nad tym popracować - surowo upomniała naszą bohaterkę Joanna Krupa.
Krytycznych opinii wysłuchać musiały także Weronika i Paulina Pszech. Szczególnie ta ostatnia usłyszała na swój temat wiele cierpkich słów. - Ja bym Cię z miejsca wykluczył - oznajmił bez ogródek pan Wojtek, który nie mógł zapomnieć naszej bohaterce, że to ona dyktować chciała warunki podczas sesji.
Ostatnią z ocenianych dziewczyn była Pamela, która została mocno pochwalona przez Joannę Krupę. Innego zdania był jednak w tym przypadku Dawid Woliński. - Wyglądasz jak wielki słoń morski. Zdecydowanie nie nadajesz się do tego typu sesji - krytykował juror programu "Top model".
Ostatecznie najlepszym zdjęciem sesji został wybrany akt Kasi, zaś na drugim miejscu uplasowała się ze swoją fotografią Ania. Z programem pożegnała się natomiast Paulina Pszech. - Przykro nam, nie widzieliśmy tutaj pasji - tłumaczyła decyzję jurorów Joanna Krupa. - Mimo wszystko - przeszłaś i takj niesamowitą przemianę i zdecydowanie zmieniłaś się "na lepsze". Chyba dla tego efektu było warto - oznajmiła najbardziej znana polska topmodelka - nawiązując do metamorfozy, jaką w programie przeszła "polska Paris Hilton".
żrodło;onet
i pare foto
Dla mnie najfajniesza jest Paulina, Nicole oraz Kasia
Natomiast irytuje mnie Emilka.
[ Dodano: 2010-10-14, 11:52 ]
i jeszcze jedno foto ktore zachwyciło jury....
Napisano 14 października 2010 - 14:18
Podziwiam dziewczyny za odwage przy pierwszych zdjeciach - z tymi robalami
Okropnosc, krzywilam sie na widok tych "partnerow"
Sesja przedstawiajaca problemy spoleczne, bardzo ciekawa
Odnosnie wczorajszej sesji rozbieranej - bardzo fajnie wyszlo, ale nie wiem czy trzeba tak od razu rozbierac sie przed aparatem
Irytuje mnie Emilka i .... Kasia - kazdy sie zachwyca jej uroda, a mnie cos w niej drazni
Pamela - sliczna dziewczyna, ale daleko nie zajdzie.
A kibicuje Paulinie
A najbardziej drazni mnie..... ten wielki fotograf z jury.... jeny - te jego ciagle uwagi na temat figury dziewczyn...
Napisano 14 października 2010 - 14:40
[quote name="Madzik
najbardziej drazni mnie..... ten wielki fotograf z jury.... jeny - te jego ciagle uwagi na temat figury dziewczyn
koszmarny jest[ Dodano: 2010-10-14, 15:56 ]
a według mnie szkoda że odpadła Paulina...calkiem fajna buzia