onetCo najmniej 40 osób zginęło, a sześć zostało poważnie rannych w wypadku autobusu w środkowych Filipinach - poinformowała tamtejsza policja. Katastrofę przeżyło dziesięć osób, dziewięć przebywa w szpitalu.
Wcześniejszy bilans mówił o co najmniej 35 zabitych i sześciu rannych.
Autobus, wiozący około 50 pasażerów, jechał z miasta Baguio w górzystym regionie, około 200 km od stolicy kraju Manili. Według policji, 12 kilometrów od Baguio, w okolicach miasta Sablan, pojazd wypadł z drogi i runął w 30-metrową przepaść z powodu awarii hamulców.
Katastrofę przeżył kierowca autobusu. Jak poinformowała policja, zostanie on przesłuchany.
W lipcu 15 osób zginęło w wypadku autobusu na wyspie Cebu w środkowej części Filipin.
Awaria hamulców autobusu. 40 ofiar śmiertelnych
Rozpoczęty przez mloda, 18 sie 2010 15:05
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 sierpnia 2010 - 15:05
Napisano 18 sierpnia 2010 - 17:07
jak przeczytłam nagłowek to mysłam ze bedzie chodzilo o chiny albo Indie , bo tam ta komunikacjia jest przestarzała a tu w europie .
strasznaa tragedia [*]
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 sierpnia 2010 - 17:13
a tu w europie .
Filipiny są w Azjiw wypadku autobusu w środkowych Filipinach
Dobrze, że ktokolwiek przeżył ... Czytając takie nagłówki, a potem wybierając się w trasę zastanawiam się czasem, czy wsiadając do tego konkretnego autobusu jestem zdrowa na umyśle ... Zwłaszcza, jeżeli trasa biegnie przez góry ...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 sierpnia 2010 - 18:15
Filipiny są w Azji
no z takiej tragedii sie uratowac to trzeba miec szczescie.Dobrze, że ktokolwiek przeżył
kurde ciagle sie czyta o tych wypadkach albo innych tragediach , ostatnio czytłam ze w chinach lawina blotna zebrała 1500 istnień.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko