awaria ciuszków
Napisano 03 lipca 2013 - 15:49
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 03 lipca 2013 - 16:41
namocz najlepiej w wodzie z wybielaczem, tarcie w tym miejscu moze spowodowa wyblakniecie albo zmechacenie , a potem wrzuc do pralki na dlugi program i tez do proszku dodac arielowy wybielacz.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 03 lipca 2013 - 18:49
Napisano 03 lipca 2013 - 19:40
ja to wszystko co nie schodzi traktuję zmywaczem do paznokci tym najzwyklejszym lub rozpuszczalnikiem, ale raczej może spróbuj odrobinę zmywacza na wacik, delikatnie przetrzyj
właśnie bałam się użyć zmywacza...ale może jednak spróbuję najpierw gdzieś w niewidocznym miejscu
Napisano 03 lipca 2013 - 22:00
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 lipca 2013 - 10:21
Napisano 04 lipca 2014 - 08:10
Problemos!
![]()
Mam nową czarną marynarkę. Raz prana normalnie w pralce z ciemnymi rzeczami. A ostatnio wyprałam ją ręcznie. Podczas prania woda była megaśnie brązowa (taka rdzawa). A teraz marynarka po wyschnięciu ma właśnie takie brązowo-rdzawe refleksy
Nie wiem od czego to za bardzo. Możliwe, że się sprała?? Chcę ją wrzucić jeszcze raz normalnie do pralki, może te refleksy znikną, ale boje się z drugiej strony, że jeszcze bardziej się 'spierze'.
Miała tak któraś z czarnymi rzeczami??
Napisano 04 lipca 2014 - 11:06
Tez mi się wydaje że kolor puścił...
Wiec popieram pomysł Inqaa, kupuj barwnik..
wstępnie jeszcze możesz w płynie do czarnych, ale barwnik chyba prędzej zlikwiduje refleksy
Napisano 15 lipca 2014 - 09:07
W Biedronce od czasu do czasu pokazuje się co takiego:

Polecam, jest naprawdę skuteczny!
I nie tylko na świeże plamy, na zaschnięte też już próbowałam.
Napisano 17 sierpnia 2023 - 14:13
No to w takim wypadku wydaje mi się, że przyda się wam się namiar również na firmę https://polimex.net/...3-nici-do-haftu - ponieważ tam znajdziecie nici, igły, tkaniny najróżniejsze, praktycznie wszelkie pasmanteryjne artykuły. Dzięki, którym możecie naprawić swoje ubrania, czy je przerobić.
Napisano 06 czerwca 2024 - 09:11
Napisano 02 lutego 2026 - 16:14
Znalazłam w sieci okrycie, które idealnie pasowałoby do jesiennych stylizacji mojego partnera. Bardzo wpadła mi w oko https://kubenz.pl/ma...-mikrowzor.html, ponieważ ten ciepły, wielbłądzi kolor jest teraz niezwykle modny. Marka Kubenz oferuje fasony, które świetnie łączą się z ciemnymi spodniami i klasycznymi golfami. Ewentualnie planuję skorzystać z ich asortymentu w najbliższym czasie, bo szukamy czegoś, co ożywi jego szafę i nada jej nowoczesnego charakteru.