Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Awaria hamulców autobusu. 40 ofiar śmiertelnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 15:05

Co najmniej 40 osób zginęło, a sześć zostało poważnie rannych w wypadku autobusu w środkowych Filipinach - poinformowała tamtejsza policja. Katastrofę przeżyło dziesięć osób, dziewięć przebywa w szpitalu.
Wcześniejszy bilans mówił o co najmniej 35 zabitych i sześciu rannych.

Autobus, wiozący około 50 pasażerów, jechał z miasta Baguio w górzystym regionie, około 200 km od stolicy kraju Manili. Według policji, 12 kilometrów od Baguio, w okolicach miasta Sablan, pojazd wypadł z drogi i runął w 30-metrową przepaść z powodu awarii hamulców.

Katastrofę przeżył kierowca autobusu. Jak poinformowała policja, zostanie on przesłuchany.

W lipcu 15 osób zginęło w wypadku autobusu na wyspie Cebu w środkowej części Filipin.

onet

Załączone miniatury

• fil.jpg

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 17:07

jak przeczytłam nagłowek to mysłam ze bedzie chodzilo o chiny albo Indie , bo tam ta komunikacjia jest przestarzała a tu w europie . <bezradny></span> strasznaa tragedia [*]

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 17:13

a tu w europie .

w wypadku autobusu w środkowych Filipinach

Filipiny są w Azji ;-)

Dobrze, że ktokolwiek przeżył ... Czytając takie nagłówki, a potem wybierając się w trasę zastanawiam się czasem, czy wsiadając do tego konkretnego autobusu jestem zdrowa na umyśle ... Zwłaszcza, jeżeli trasa biegnie przez góry ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#4 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 sierpnia 2010 - 18:15

Filipiny są w Azji

<umieraam></span> <wstydnis></span> <patelnia1></span> <niemoge1></span> jakos mi sie wkreciło ze to o finlandie chodzi :mrgreen:

Dobrze, że ktokolwiek przeżył

no z takiej tragedii sie uratowac to trzeba miec szczescie.
kurde ciagle sie czyta o tych wypadkach albo innych tragediach , ostatnio czytłam ze w chinach lawina blotna zebrała 1500 istnień. <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko