czyszczenie dywanów
Napisano 17 sierpnia 2010 - 14:00
Mam na dywanie ciemną plamę, zastanawiam się nad kupnem takiego płynu do rozpryskiwania. A może znacie domowe sposoby?
Napisano 17 sierpnia 2010 - 17:26
Woda, proszek i naprzódA może znacie domowe sposoby?
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 17 sierpnia 2010 - 17:37
a no wlasnie , ja albo proszek do prania albo plyn do naczyn i szorowanie , te specyfiki , kóre to niby robi sie piane i potem plamy znikaja nie działaja , raz tego porbowałam , dywamm chciałam tylko tak zeby troszke pojasniał i jka nie szorowałam to zero efektu.wzięłam szczotkę ryżową i na kolanach raz przy razie szorowałam
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 sierpnia 2010 - 07:05
szkoda kasy. Wiele to nie dało. Chyba lepiej proszek, woda i ot. gotowe.
Napisano 02 września 2010 - 16:16
Mam pytanie
Kot zsikał mi sie na dywan
Wiem z doświadczenia że taki zapach sie utzymuje po wypraniu nawet...
czy nie jesteście zorientowane czy np. w pralni wypiora na tyle że zapachu nie bedzie
szkoda mi dywan wywalać nawet roku nie ma
Napisano 02 września 2010 - 16:21
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 02 września 2010 - 17:54
bo mocz (zapach) koci jest MOCNY baradziej niz ten psi .
eh
Napisano 02 września 2010 - 18:05
Vitopar Fresh 500ml
Biologiczny neutralizator zapachów pochodzenia organicznego. Przy jego produkcji zastosowano bakterie saprofityczne i enzymy, które szczególnie aktywne są wobec związku azotu i siarki zawartych w moczu, kale oraz innych pozostałościach zwierzęcych. Działa natychmiast. Nie jest dezodorantem.. Można stosować w obecności zwierząt. VITOPAR FRESH nie pozostawia plam, nie odbarwia, można stosować bezpośrednio na tkaniny obiciowe, skórzane, dywany powierzchnie lakierowane. Zawiera mikroorganizmy nieszkodliwe dla środowiska, ludzi i zwierząt (dyrektywa EU 1999/45/CEE).
ZASTOSOWANIE:
* pomieszczenia, klatki, legowiska przeznaczone dla zwierząt;
* wszelkie odchody zwierzęce;
* można stosować w gospodarstwie domowym, usuwa zapach zepsutego mleka, piwa, tytoniu, można stosować do toalet, pojemników na śmieci, zsypów.
* Doskonały dla hodowców myszy do niwelowania nieprzyjemnych zapachów - można stosować wewnątrz klatek, nawet w obecności zwierząt.
SPOSÓB UŻYCIA:
Usunąć zanieczyszczenia. Końcówkę rozpylacza ustawić na spray lub stream, rozpylacz skierować na źródło wydzielające przykry zapach i rozpylić na powierzchnię równomiernie warstwą preparatu.
WARUNKI DZIAŁANIA:
Działa w temp. powyżej 5º. Nie mieszać z chemicznymi środkami czystości. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
cena ok. 25 zł
źródło: www.animalia.pl
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 03 września 2010 - 06:44
Napisano 22 września 2010 - 17:54
Napisano 23 września 2010 - 11:27
Napisano 23 września 2010 - 13:35
jesli już proszkiem
Napisano 27 września 2010 - 14:36
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 12 lutego 2014 - 10:13
ja też jestem zdania, że najlepsza jest opcja z karcherem
dywanów i tak nie pierze się codziennie a na dobrą chemię też trzeba wydać koło 50 zł.
Napisano 03 maja 2014 - 17:50
A dawałyście kiedyś dywan do czyszczenia ? Jaki to koszt? Miałam na przechowaniu kota i nam naznaczył dywan , nasze koty tego nie robią . Zapach cały czas czuć.
Użytkownik Rika edytował ten post 03 maja 2014 - 17:50
Napisano 01 września 2014 - 07:25
Ja używam szamponu Vanisha. Całkiem nieźle się sprawdza. Trzeba dolać do wody, spienić i tą samą pianą pocierać dywan.
Napisano 26 lutego 2015 - 12:13
No mam ten sam problem, i chyba pojade zwyczjanym proszkiem:))dzieki:)
Napisano 20 maja 2015 - 19:26
Ja ddaje swój biały dywan do pralni, około 3 razy w roku. Płacę 25 zł za mb, a dywan zawsze jest idealnie czysty i jak nowy ![]()
Napisano 16 czerwca 2015 - 18:12
Szczerze mówiąc ja zawsze oddaje do czyszczenia do profesjonalnej firmy. Nie mam nerwów do tego by robić to sama.