Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

lakiery do paznokci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
490 odpowiedzi w tym temacie

#141 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 05:49

mloda, amoramor, witajcie w klubie :mrgreen:
Dla mnie również lakier na pazokciach utrzymuję się tylko 1 dzień (max 2 dni ale już jest delikatny odprysk).
Takie życie, ale po 1-2 dniu zmywam i maluję na ten sam bądź inny lakier, czasami jak nie mam czasu to tylko bezbarwną odżywką.
Zawsze coś muszę mieć na paznokciach, bez tego źle się czuję.

jednego takiego żółtego [...] Nawet fajnie wygląda taka kombinacja :)

A ja wiecznie zapomniam o takim malowaniu :-/ z przyzwyczajenia maluję wszystkie na 1 kolor
Dołączona grafika

#142 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 06:53

katti, co do tego lakieru 'w środku' - pomalowałam nim wczoraj pazurki u stóp i niestety okazał się średniej jakości <bezradny></span> są takie prześwity i nierównomiernie się rozprowadza, więc takie jakby bruzdy się porobiły... Fakt, że moje paznokcie u stóp nie mają idealnie gładkiej płytki ale z niektórymi lakierami nie było takiego efektu <bezradny></span>
Chyba dziś spróbuję jeszcze raz nim pomalować z tym, że pod spód dam jakąś bazę lub bezbarwny, żeby wygładzić płytkę - zobaczymy jaki wtedy będzie efekt :D

Natomiast krwista czerwień, pomalowana wczoraj przy świetle z lamp, dziś przy świetle dziennym okazała się lekko malinowa :lol: maznęłam tylko jedną warstwę, więc może po dwóch kolor będzie bardziej czerwony <jezorek11></span> ale i tak mi się podoba i co ważniejsze wg mnie lakier z tej serii okazał się lepszej jakości niż wspomniany wyżej <ookk></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#143 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:48

Chyba dziś spróbuję jeszcze raz nim pomalować z tym, że pod spód dam jakąś bazę lub bezbarwny,

te lakiery są tandetne, przynajmiej i dla mnie, raz kupiła i wywaliłam do kosza, małe pędzelki, długo schnał, kolor mało intensywny ..no chyba że nałożymy 10 warst

żeby wygładzić płytkę -

a ja proponuję po prostu wypolerować pilnikiem ;-)
Dołączona grafika

#144 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 08:59

amoramor, mam ten pomarańczowy i generalnie nie przepadam za tą firmą, bo po dwóch warstwach zawsze mam prześwity. Kolor wygląda dobrze dopiero po 3- a czasem nawet 4-krotnym pomalowaniu <bezradny></span> Kupiłam kiedyś ze 3 lakiery od nich właśnie i więcej tego raczej nie zrobię.

#145 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 09:47

Ja z ciekawości ostanio zaopatrzyłam się w lakier firmy vipera (koszt ok 9-12) sa tańsze ale chciałam przetestować.

Kolor 820 neonowa pomarańcza
Plusy
-bajeczny kolor
-mega szybko schnie
-posiada metalową kulkę w opakowaniu będzie niej nie saschnie w środku
Minusy
-koszt
-duże opakowanie
-za mały pędzelek (ale wszystkie takie mają)

Kolor tak się prezentuje
Dołączona grafika
(zdj. ze strony w ogóle nie oddaje koloru rzeczywistego, ja kupowałam w osiedlowej drogerii)
Dołączona grafika
9tak wygląda na pazutrkach, foto zaporzyczone)
Dołączona grafika
tak wygląda w rzeczywistości w opakowaniu
Dołączona grafika

#146 natalia.perylo

natalia.perylo
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:06

lakiery tylko z inglota ;)

#147 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:15

lakiery tylko z inglota ;)

bo i dlaczego ?rozwin swoją wypowiedź, co tak magicznego mają lakiery inglot od pozostałych
Dołączona grafika

#148 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:37

mam ten pomarańczowy i generalnie nie przepadam za tą firmą, bo po dwóch warstwach zawsze mam prześwity. Kolor wygląda dobrze dopiero po 3- a czasem nawet 4-krotnym pomalowaniu

mam takie same odczucie Kochana co do tego lakieru <bezradny></span>

a co do tego czerwonego - to małe sprostowanie <jezorek11></span> już wiem dlaczego wczoraj lakier wydawał się mieć kolor krwistej czerwieni a dziś malinowy - nałożyłam na niego bezbarwny nabłyszczacz, który chyba ma lekko ultrafioletową poświatę i on w połączeniu z czerwienią dał taki efekt :D następnym razem nałożę po prostu dwie warstwy czerwieni i będzie bomba <ookk></span> bo mama nie mazała później tym nabłyszczaczem i na jej pazurkach kolor jest iście czerwony :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#149 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 10:41

Wow,niesamowity kolorek.Pięknie wygląda na opalonej dłoni.

#150 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 12:22

i niestety okazał się średniej jakości <bezradny></span> są takie prześwity i nierównomiernie się rozprowadza, więc takie jakby bruzdy się porobiły...

Ale mi chodziło, że kolor fajny ;-) a co do jakości tych lakierów "Wibo" to ja zakupiłam sobie żółty i musiałam paciać 3 warstwy, żeby to ładnie wyglądało <bezradny></span> kolory mają fajne, ale jeśli chodzi o jakość to jak dla mnie niska <bezradny></span> Na szczęście mam tylko jeden lakier tej firmy.

Świetny kolor <jezorek11></span>

Natomiast krwista czerwień, pomalowana wczoraj przy świetle z lamp, dziś przy świetle dziennym okazała się lekko malinowa :lol:

To też ładnie :-D ja lubię kolory w odcieniu maliny :mrgreen:

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#151 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 13:09

a ja, ze przechodzilam przed chwila kolo sklepu wpadlam i wyszlam z pieknym blekitem, mieni sie ladnie dlatego sie skusilam
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#152 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 14:13

wyszlam z pieknym blekitem

Mmmm. Ja również :D

http://www.voila.pl/...x.php?get=1&f=1

Taki jak ten w środeczku ;-) A wczoraj jeszcze taki pięęęękny perłowy kupiłam :D

od jakiegoś czasu mocno żółty

Też uwielbiam :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#153 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 20:58

A co myślicie o nowości na rynku tj. "pękającym" lakierze, zwanym też marmurkowym? :-)

Załączone miniatury

• pękający+lakier.jpg

#154 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 21:49

co myślicie o nowości na rynku tj. "pękającym" lakierze, zwanym też marmurkowym?

dziewczyny cos pisały o tym w temacie o lakierach. ale zachwycone nie były. ja sie forum dowiedziałamo czyms takim. ale jakos mnie nie ciagnie do zakupów . :roll: ja lubie jednolite i nie przepaam, za brokatowymi.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#155 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 08:34

A co myślicie o nowości na rynku tj. "pękającym" lakierze, zwanym też marmurkowym? :-)

Już pisałam :-P

U mnie mega, mega zniszczył paznokcie :!:

Kupiłam nowe za 15 zł szt. biały i czarny, użyłam tylko białego raz po czym wyrzuciłam nowe do kosza.
Paznokcie przez tydzień dochodziły do siebie, ale na Twoich nic złego nie musi się dziać.

A co do efektu wizualnego - nie powala na kolana.
Dla odmiany raz na rok może i dobre, ale wygląda jak jakieś nie wiadomo co.
Podsumuwująć : uważam to za zbędną rzecz.
Dołączona grafika

#156 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 09:00

ale jakos mnie nie ciagnie do zakupów

ja kupiłam i szału nie ma...nie wiem, może źle pomalowałam czy coś ale wyglądało jakbym zapomniała zmyć dawno odpryśnięty lakier <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#157 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 10:32

nie podoba mi się,zbyt odpustowo wyglada. <bezradny></span>

#158 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 13:21

Na początku jak się dowiedziałam o takim czymś to pomysł wydał mi się ciekawy ;-) Ale jak wypróbowałam raz u koleżanki to stwierdziłam, że szału nie ma :)

A co do efektu wizualnego - nie powala na kolana.
Dla odmiany raz na rok może i dobre, ale wygląda jak jakieś nie wiadomo co.

O. Dokładnie. :) :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#159 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 23:00

Na tym zdjęciu wyglądają dziwnie. Mój wygląda raczej tak, jak wzór na zakrętce tego pierwszego z prawej, ale nie powalił mnie na kolana. Użyłam go zaledwie kilka razy.

#160 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 13:36

ale kupiłam świetną rzecz :-) preparat w sprayu przyspieszający schnięcie lakieru...nawet nie wiedziałam że coś takiego jest <bing1></span> ale jest rewelacyjne bo rzeczywiście paznokietki są suche w kilka sekund a dodatkowo się ślicznie świecą :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika