Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Depilacja Laserowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#1 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 05 marca 2010 - 01:00

Ostatnio bardzo zaczęłam sie interesować tym sposobem depilacji dlatego chciałabym poznać też wasze opinie na ten temat

tak więc:
- czy macie już jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ?
- czy wiecie cokolwiek na ten temat ?

znalazłam coś takiego w internecie myślę,że czegoś mozna sie już z tego textu dowiedzieć

P.S pierwszy raz spotkalam sie z terminem "epilacja" :-P

Są rózne systemy do epilacji jedne o mniejszej mocy inne o wiekszej i nie każdy system to laser

Epilacja laserowa LIGCHT SHEER
Jak działa laser na włosy?
Światło lasera ma tak dobrane parametry, aby mogło zostać wychwycone przez barwnik włosa (melaninę). Powoduje to podgrzanie struktury włosa do 70C i w efekcie jego spalenie.

Jakie włosy najlepiej reagują na laseroterapię?
Włosy zawierające dużą ilość barwnika czarne. Istotny jest również kolor skóry. Im jaśniejsza skóra i ciemniejsze włosy tym efekty lepsze.

Ile zabiegów należy wykonać by pozbyć się włosów?
W zależności od użytych systemów laserowych liczba ta waha się od 3 do nawet 10. Laserem diodowym Light Sheer wykonuje się średnio 4-5 zabiegów.

Czy pozbedziemy sie włosów na zawsze?
Laserem można uzyskać trwałą, ale częściową redukcję owłosienia. Trwała redukcja dotyczy ok. 80-90% włosów. Reszta włosów może odrastać w ciągu życia (po latach), ale ich ilość jest niewielka i z reguły są to włosy delikatne i jaśniejsze.

Dlaczego zabiegi należy powtarzać?
Dlatego, że nie wszystkie włosy w danym momencie znajdują się w tej samej fazie cyklu. Włos przechodzi kolejno: fazę wzrostu, przejściową i spoczynku. Laser działa jedynie na włosy w fazie wzrostu, a więc te, które widzimy na powierzchni skóry.

Jak przygotować się do zabiegu?
Najważniejsze zalecenia dotyczą zakazu opalania skóry i usuwania włosów mechanicznie ( czyli nie uzywamy w tym czasie depilatora i nie robimy wosku) na co najmniej miesiąc przed planowanym zabiegiem. Dzień przed zabiegiem należy zgolić włosy.

Dlaczego skóra nie może być opalona?
Ponieważ opalanie pobudza wytwarzanie w naskórku melaniny. Laser działa na melaninę. Jeśli po drodze światła laserowego pojawi się ten barwnik wcześniej w naskórku, a włos leży głębiej to znaczna część energii zostanie pochłonięta przez melaninę naskórka a nie włosa. Zabieg taki będzie mało skuteczny i doprowadzi do oparzenia naskórka.

Dlaczego włosy bezpośrednio przed zabiegiem powinny być zgolone?
Ponieważ w trakcie zabiegu wystające ponad powierzchnię skóry włosy będą ulegały spaleniu, co może prowadzić do oparzeń naskórka. Poza tym zabieg taki będzie mniej skuteczny, ponieważ część energii emitowanej z lasera rozproszy się na odrośniętym fragmencie włosa a nie na tym, który jest głęboko w skórze gdzie znajdują się również komórki odpowiadające za odrost włosa.

źródło: internet

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 marca 2010 - 14:10

Chyba w temacie o depilacji ktos na ten temat pisał, pamietam bo sama sie dopytywałam z ciekawosci.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 20:28

mam nadzieję, że to jedyna opsona zna pokjęcie epilacja ;-)
bardzo dobry i spradzony jest sprzęt o nazwie i bardzo sobie chwalę :lol: Koszt zakupu sprętu nie jest mały, ale depilator laserowy domowy jest naprawdę ok i to bez żadnej przesady
Polecam bez najmniejszych watpliwości :->

#4 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 20:48

w ogóle nie wiedziałam, że można taki laser w domowych pieleszach stosować, a jakiego rzędu sa to koszta? <co></span> jak dla mnie super sprawa, trzeba skarpetę przeczesać i to dobrze ,bo takie cudenko chyba do tanich nie należy... <bezradny></span>
Dołączona grafika

#5 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 27 kwietnia 2010 - 22:04

ja wiem,że depilacja laserowa daje okropne skutki uboczne.
NP.moja ciotka 4 lata temu miala taka depilacje laserowa bikini i włosków łonowych zaraz pod brzuszkiem.teraz nie może miec przez to dzieci.

#6 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 07:35

miala taka depilacje laserowa bikini i włosków łonowych zaraz pod brzuszkiem.teraz nie może miec przez to dzieci.

:?:
czy to aby sprawdzone info...? bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć <bezradny></span>

#7 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 10:37

NP.moja ciotka 4 lata temu miala taka depilacje laserowa bikini i włosków łonowych zaraz pod brzuszkiem.teraz nie może miec przez to dzieci.

no mi tez nie chce się wierzyć że to przez to :roll:

a jakiego rzędu sa to koszta? <co></span>

no właśnie? Ile takie cudo?

#8 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 17:37

wiecie jezeli potwierdził to lekarz ginekolog to zapewne przez ten zabieg nie moze miec dzieci.ale może został on przeprowadzony niepoprawnie.ale tego sie juz nie dowiemy:(

#9 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 18:18

czy to aby prawda?? Bo ja chodzę na laser. Teraz jestem w ciązy i informowalam ginekologa, że wykonywałam zabieg nie wiedząc, że jestem w ciąży. Ginekolog - położnik oświadczył, że to nie szkodzi i nie ma żadnego znaczenia.

A o depilacji laserowej pisałam w temacie "depilacja"
lilian

#10 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 18:41

w ogóle nie wiedziałam, że można taki laser w domowych pieleszach stosować, a jakiego rzędu sa to koszta? <co></span> jak dla mnie super sprawa, trzeba skarpetę przeczesać i to dobrze ,bo takie cudenko chyba do tanich nie należy... <bezradny></span>

cześć Dajamira,
Takie laserowe urządzenie można kupić na allegro już od niedawna. Koszt to okolo 1500 zl. Nie jest to mało :-> ale jak porówna się to z zabiegami w gabinecie kosmetycznym to ta cena wcale nie jest przerażająca. Zwłaszcza, że możesz robić zabiegi w miarę potrzeb, a nie placić za kolejne, gdy skutecznośc nie bedzie taka jak obiecuje kosmetyczka.

[ Dodano: 2010-04-28, 19:44 ]

Nie wierzę, że można z powodu depilacji laserowej nie mieć dzieci. To jakiś kiepski ginekolog postawił taką diagnozę nie potrafiąc znaleźć prawdziwej przyczyny :!:

#11 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 18:54

monia86, ja też nie wierze, że przez laser twoja ciocia stała się niepłodna to jakaś plotka albo pomyłka niedoinformowanego lekarza

-to tak jakby ktoś powiedział, że od solarium wypadają włosy.... :roll:

ja jestem bardzo zainteresowana tymi zabiegami
ale chyba wolałabym iść do salonu niż osobiście to robić...
sama nie mam pojęcia na czym to polega i jak to działa, no i czy na pewno dobrze to wykonuje <bezradny></span>

#12 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 20:21

Twoje obawy, że żle wykonasz zabieg sama takim domowym depilatorem laserowym są niepotrzebne :!: Obsługa tego jest tak prosta, że można ją wykonywać nawet zerkając na ulubiony film czy program. Po prostu przykładasz głowice do ciała i naciskasz przycisk. I nastepny kawałek po prostu banał. Kosmetyczka w gabinecie nie robi nic innego :->

#13 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 13:02

wiecie jezeli potwierdził to lekarz ginekolog to zapewne przez ten zabieg nie moze miec dzieci.ale może został on przeprowadzony niepoprawnie.ale tego sie juz nie dowiemy:(

Kurcze i własnie tego sie obawiam.I jak teraz wybrac ten dobry gabinet ,zeby uniknąc tego typu niespodzianek?

#14 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 21:26

Komplikacje mogą się pojawić nawet po wyrwaniu zęba lub zażyciu aspiryny <bezradny></span> . Najlepiej kosmetyki inne środki pileęgnujące wybierać po poleceniu je przez kogoś komu ufamy.

#15 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 17:13

Masz racje.Tylko jak tak szukałam nawet w stolicy gabinetu- to rzeczywiscie wybór jest ogromny.
I nie wiem czym sie kierowac...

#16 IZS

IZS
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 10:54

Ja polecam depilacje laserem VPL, nie boli, 0 podrażnień, mi wystarczyły 3 zabiegi.
Ja robiłam w Krakowie w

#17 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 21 września 2010 - 18:37

Kurcze,no pytałam raczej o coś poleconego ale w stolicy...
A tak na marginesie,czy po takiej depilacji można w jakiś małym odstępie czasu iśc do solarium?

#18 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 września 2010 - 19:54

po takiej depilacji można w jakiś małym odstępie czasu iśc do solarium?

malym pewnie nie, zapewne troszke trzeba poczekac. wczesniej tez raczej nie, bo czytałam ze najlepiej nawet zima robic, gdy skora jest jasna i wloski ciemniejsze.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#19 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 30 września 2010 - 21:57

Czytałam gdzieś, że trzeba odczekać z opalaniem co najmniej 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po zabiegu.

#20 wiziaczek

wiziaczek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 05 października 2010 - 21:04

Czytałam gdzieś, że trzeba odczekać z opalaniem co najmniej 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po zabiegu.

Zabiegi epilacji na pewno trzeba przeprowadzać na nieopalona skórę. Taka też jest informacja w instrukcji urządzenia