Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

język miłości, czyli rzecz o romantycznych językach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#21 chez

chez
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 16:02

To ja zrobiłem raz tak:

Wchodzimy do klatki i biorę swoją dziewczynę na ręce i mówię do niej że teraz idziemy schodami do nieba. Jak wchodzimy do mieszkania to kieruje się do mojego pokoju i mówię jej, że teraz kochanie wchodzimy do raju, kładę ją na łóżku i zaczynam się z nią kochać :-D

Chyba można podpiąć pod wyznania :->

#22 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:39

pod wyznania tak :)
ale nie pod temat " w którym języku KOCHAM CIĘ brzmi najlepiej?" <bezradny></span>

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#23 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 12:52

Mi się podoba KOCHAM CIĘ po polsku :-D ale dawno już tego nie słyszałam :cry: :cry: :cry:

[ Dodano: 2010-02-10, 13:57 ]
przepraszam za bardzo się rozczuliłam :oops: zdecydowanie po polsku brzmi najpiękniej ;-)

#24 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 16 lutego 2010 - 13:19

zdecydowanie po polsku brzmi najpiękniej ;-)

To jak brzmi bardzo duże ma znaczenie w jaki sposób zostało wypowiedziane te słowa, A.C.Junior o tym wspomniał. Mi "kocham cię" w polskim jak i innym języku brzmi normalnie, ale pamiętam kiedyś ktoś powiedział mi "kocham cię" w taki sposób, że to naprawdę uderzyło gdzieś głęboko we mnie i myślę a do tego jestem pewna, że jeszcze długo nikt nie będzie potrafił tego w ten sposób powiedzieć ;-) Do dzisiaj jak sobie przypomnę ten moment to wprawia mnie w zamyślenie, to chyba było naprawdę szczere :)
Więc gdyby każdy mówił "kocham cię" nieważne w jakim języku, ale w ten sposób no to byłoby bardzo wiarygodnie :P

#25 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 13 marca 2012 - 18:08

A ja lubię po włosku i piosenki o miłości też in italiano ;)
A po polsku to również jest nadużywane słowo stanowczo...

#26 arfa

arfa
  • Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 14 marca 2012 - 20:44

A ja lubię po włosku i piosenki o miłości też in italiano

ja też! <lol></span> "tiiii ammoooooo" to tak pięknie brzmi :mrgreen:
girls just wanna have fun! :)

#27 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 14:23

My sobie ostatnio gadamy po angielsku dość często. Tak to na spontanie wyszło. On mi mówi miłe słowa i ja jemu i tak w kółko, czasem dyskusja zbacza na różne tematy :lol:

W każdym razie angielski w ustach mojego D. też potrafi być językiem miłości :-P

#28 elizabett

elizabett
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 10:28

Włoskie Ti Amo bardzo mi się podoba, pewnie ze względu na tą znaną włoską piosenkę :) ale jeśli już do wyznań ma dochodzić to tylko po polsku ;-)
Miłość nie trwa wiecznie... ale może nigdy się nie skończyć...

#29 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 09:53

Jakoś inny język do mnie nie przemawia szczerze mówiąc. Chyba nie chciałabym aby facet mówił do mnie kocham w innym niż polski. Nie wiem czemu, może dlatego, że ja nie potrafię emocji wyrażać po angielsku czy fińsku, mówię tak bezpłciowo i to dla mnie tak brzmi.

Aczkolwiek mieliśmy z byłym dni, w których mówiliśmy tylko po angielsku (aby się nauczyć) i polski był całkiem zakazany wtedy. Ale to trochę inaczej niż zwykłe kocham powiedziane po włosku, angielsku, hiszpańsku itp

Każdy z nas urodził się ateistą

#30 MagdalenaF

MagdalenaF
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 08:25

Bułgarskim - Obliczam te ha ha ha ;-) nie no polski jednak najpiekniejszy ;-) choć z drugiej strony co za róznica w jakim języku - ważne aby szczerze ;-)

#31 bubulek24

bubulek24
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 13:13

jeszcze nikt nie wyznawał mi miłości w obcym języku, ale chyba i tak najbardziej podobają mi się takie wyznania po polsku :D jakoś tak najnaturalniej i najmilej to brzmi :D

#32 damania

damania
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 13:54

po holendersku jest ciekawie - Ik houd van jou :P