Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wampir grasuje!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#21 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 06:51

No i tyle czasu minęło a oni go nie złapali.
Jak bym mieszkała gdzieś w "jego okolicy" z domu bym nie wyszła :roll:
Chociaż on może jeździć po całej Polsce :roll:
Masakra z tym gościem.
Jak go złapią to dożywocie :evil:
Albo i jeszcze gorszą karę :evil: :evil: :evil:

#22 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 11:47

Albo i jeszcze gorszą karę

kiedys w czasach starozytnych byla kara smierci. Dzisiaj juz tej kary nie ma. Zamiast tego jest wlasnie kara dozywiocia. Kara dozywocia jest na obecne czasy najsurowsza z kar. chociaz nawet jak go zlapia to nie wiadomo czy pojdzie siedziec. Z tego co sie slyszy to polskie wiezienia sa okropnie przeludnione. Nie ma miejsca dla nowych wiezniow <bezradny></span> przykre to ale taka jest prawda.

nawet jakby zlapali tego calego wampira to nie ma gwarancji ze pojdzie siedziec

201407101662.png

#23 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 17:35

dozywiocia.

za gwałt na pewno dożywocia nie dostanie, w Polsce kara za gwałt wynosi od 5-25 lat.
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#24 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 17:57

w Polsce kara za gwałt wynosi od 5-25 lat.

od 2 lat do 12 lat pozbawienia wolności
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#25 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 18:02

tuptunio, w 2005 bodajże sejm zaostrzył przepisy.

#26 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 18:08

Art. 197. § 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. § 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 3. Jeżeli sprawca dopuszcza się zgwałcenia wspólnie z inną osobą, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3. § 4. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 - 3 działa ze szczególnym okrucieństwem, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5

http://karne.pl/karny.html
stan prawny z 6 lipca 2009 roku
Dołączona grafika

#27 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:08

Z tego co sie slyszy to polskie wiezienia sa okropnie przeludnione. Nie ma miejsca dla nowych wiezniow <bezradny></span> przykre to ale taka jest prawda.

nawet jakby zlapali tego calego wampira to nie ma gwarancji ze pojdzie siedziec

No nie przesadzaj dla takiego miejsce w więzieniu się znajdzie.
Może dostać dożywocie bo do gwałtu dojdzie oskarżenie o trwałe oszpecenie ciała, napaść, itp., jak przytoczyła tuptunio "Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 - 3 działa ze szczególnym okrucieństwem, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 5" czyli od 5 lat wzwyż czyli maksymalną karą będzie dożywocie.
I myślę, że w tej sytuacji o ile go złapią, 25lat dostanie na pewno a dożywocie to kwestia na jakiego sędziego trafi.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#28 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:19

na czas nie krótszy od lat 5" czyli od 5 lat wzwyż czyli maksymalną karą będzie dożywocie

na czas nie krótszy niż 5 lat, ale to się odnosi do paragrafu 1 czyli maksymalnie 12 lat! ludzie czytajcie ze zrozumieniem.
ale dojdzie mu też kara za rozbój, więc myślę że będzie gdzieś około 15 lat <bezradny></span> ale kto wie.
Dołączona grafika

#29 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:23

No nie przesadzaj dla takiego miejsce w więzieniu się znajdzie.

to ze w polskich wiezienach brakuje miejsca to wiem nie od dzis. wykladowcy i z prawa karnego jak i postepowania karnego a ostatnio nawet gosc z psychiatri sadowej podkreslali nam na wykladach ze nie ma miejsc w wiezienach <bezradny></span> ze jest takie przeludnienie. Dopiero jak sie miejsce zwolni to wsadzaja innych.

gwałt na pewno dożywocia nie dostanie, w Polsce kara za gwałt wynosi od 5-25 lat.

malenka ja o tym wszystkim wiem mi kodeksu karnego przedstawiac nie musisz jak ktos studiuje prawo to jest z kodeksem obeznany. Ja o tym dozywociu pisalam w kontekscie wypowiedzi Wweroniki, ktora pisala o karze gorszej niz kara dozywocia. Nie ma w prawie polskim gorszej kary niz kara dozywocia.

A co do tego goscia to nie dokonal on 1 gwaltu tylko pare. Jesli robil to swiadomie i z premedytacja to na pewno sad wyznaczy mu kare wysoka. Moze nawet tak jak napisala malgonka

25lat

Chyba ze jest jakis niepoczytalny, wtedy kwestia jego odpowiedzialnosci bedzie ksztaltowac sie calkiem inaczej

201407101662.png

#30 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 09 lutego 2010 - 19:49

na czas nie krótszy niż 5 lat, ale to się odnosi do paragrafu 1 czyli maksymalnie 12 lat! ludzie czytajcie ze zrozumieniem.

Przez 5 lat uczyłam się czytac przepisy prawne i faktycznie się pomyliłam mój bład ;-)

No i dochodzi kwestia czy kogoś zabił czy tylko gwałcił. Bo jeśli tylko gwałcił to faktycznie najszybciej to będzie tylko 12 lat.

Tak czy siak tak jak Monika mówi może dojść że był niepoczytalny i będzie mniej <bezradny></span>
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#31 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lutego 2010 - 16:46

ja jestem ciekawa czy to na pewno jedna ososb robi , czy moz znlazł sie nasladowca, który liczyze gdyby cos to bedzie bezkarny <hmm></span>
tez jestem zaskoczona ze tak trudno go złapac skoro on cały czas kreci sie w jednym rejonie a nie jezdzi po Polsce <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#32 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 11 lutego 2010 - 09:08

tuptunio w takim razie musiałam coś źle zrozumieć nie pierwszy i ostatni raz.

tez jestem zaskoczona ze tak trudno go złapac skoro on cały czas kreci sie w jednym rejonie a nie jezdzi po Polsce

zwłaszcza, że Zielona Góra umówmy się nie jest jakimś super wielkim miastem...
Takiego sk**** to nie do więzienia tylko do kastracji... :evil:

#33 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 23:47

- Zadzwoniłem na policję, bo przypuszczałem, że znam gwałciciela z portretu pamięciowego. Niestety, podałem też swoje dane i na drugi dzień o moim zgłoszeniu wiedziała już siostra podejrzanego - opowiada nasz czytelnik. Lubuski komendant sprawdza, czy autorami przecieku są policjanci.
Od miesiąca policjanci poszukują bandyty (być może jest ich kilku), którzy napadają na kobiety. Grożąc nożem lub żyletką, usiłują zgwałcić. Do pięciu napadów doszło w Zielonej Górze, po jednym w podzielonogórskiej Świdnicy i Lubsku. Dwie kobiety zostały zgwałcone. Policjanci opracowali portrety pamięciowe sprawców. Proszą o kontakt osoby, które mogą je znać. Ale czy, jak twierdzą, zapewniają swoim informatorom anonimowość?

W audycji Radia Wrocław podsumowującej wydarzenia dnia słuchacze mogą opowiedzieć o swoich spostrzeżeniach. - Zazwyczaj ludzie mówią o korkach, zablokowanych drogach itp. Tymczasem jeden słuchacz zaczął mówić o sprawie zielonogórskiego gwałciciela. Na antenie opowiedział nam swoją historię - relacjonuje Tomasz Sikora, dziennikarz Polskiego Radia Wrocław, który prowadził popołudniową audycję. Udostępnił "Gazecie" nagranie. Słuchacz, mieszkaniec południowej części Lubuskiego, opowiada, jak potraktowali go lubuscy policjanci. Mężczyzna zobaczył w "Teleexpressie" portret pamięciowy gwałciciela i uznał, że jest on łudząco podobny do jego znajomego. Zadzwonił na 997 i podał policjantom nazwisko podejrzanego chłopaka oraz swoje dane. Rano dostał SMS-a od siostry znajomego. "Nie rób sobie jaj, co tam odpierdalasz?" - Znają mój adres, wiedzą gdzie mieszkam. Przecież policji powinniśmy ufać, a tu okazuje się, że wyciekają od nich tak ważne informacje. To tak ma wyglądać policyjna ochrona świadka? Być może osoba podejrzana, która zna moje dane, będzie chciała się zemścić. I kto mi wtedy pomoże? - pyta słuchacz, który rano zadzwonił do "Gazety" i opowiedział, że dostał od znajomego zaproszenie na Naszej-Klasie. - Wystraszyłem się na dobre - tłumaczy.

Nadkomisarz Agata Sałatka z lubuskiej komendy potwierdza, że sprawa "przecieku" jest sprawdzana przez wydział kontroli lubuskiej komendy. Policjanci są w kontakcie z poszkodowanym. - Na razie trudno ocenić, czy ktoś popełnił błąd i czy faktycznie przekazał takie informacje siostrze lub rodzinie osoby podobnej do przedstawionego w mediach rysopisu. Jeśli kontrola wykaże, że któryś z policjantów popełnił błąd i naruszył prawo, na pewno poniesie surowe konsekwencje. Dbamy o to, by nasi informatorzy pozostali anonimowi. Zależy nam bardzo na zaufaniu tych osób, które do nas dzwonią. Zapewniam, że ich dane są chronione - tłumaczy Agata Sałatka. Przyznaje, że mężczyzna kontaktował się z policją we wtorek po południu. Jechał autem i zadzwonił pod alarmowy numer 997. Zgłoszenie odebrali policjanci z gubińskiego komisariatu. Przekazali informację kolegom zajmującym się sprawą. A że łańcuszek osób, które mogły mieć dostęp do informacji, jest spory, policjanci kontrolujący sprawę muszą wnikliwie sprawdzić, w którym z ogniw doszło do ewentualnego przecieku. - Sprawdziliśmy także, jakiej treści był SMS, który otrzymał od kobiety. Nie ma w nim na szczęście żadnych gróźb karalnych - zapewnia Sałatka i obiecuje, że sprawa zostanie wyjaśniona jak najszybciej. Przyznaje, że spośród kilkudziesięciu sygnałów otrzymywanych dziennie, jest to pierwsza tego typu skarga w tym śledztwie.

"Gazeta" nieoficjalnie dowiedziała się, że mężczyzna chce złożyć zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez policjantów, którzy przekroczyli swoje uprawnienia i ujawnili jego dane.

I jak ktoś ma zgłaszać cokolwiek na policję jak potem takie rzeczy się dzieją :shock: ludzi nawet nagroda nie skusi jak będą się bali o własne bezpieczeństwo :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#34 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 10:28

Nigdy zaufania do policji nie miałam.
Ale żeby coś takiego?
<bezradny></span>
Cudowną mamy policję <bezradny></span>
Zamiast zająć się poważnymi sprawami to oni łapią ludzi którzy prowadzą rower po pijaku :evil:
Choć w sumie może tylko do tego się nadają :evil:

#35 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 10:51

masakra... polska policja jak zawsze niezawodna... :-x
zamiast siedzieć w papierkach i adorować się wzajemnie poszukali by porządnie tego dup**!!! :evil:
ciekawe co musi się stać, żeby ich poszukiwania przyniosły efekt!!!!! <bezradny></span>
Dołączona grafika

#36 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 11:25

A ja bym się nie zdziwiła, gdyby ten d** miał jakiegoś znajomego na policji....

#37 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 12:22

A ja bym się nie zdziwiła, gdyby ten d** miał jakiegoś znajomego na policji....

możliwe ale czy znalazłaby się osoba, która chciała by tego du*** kryć?! nienormalne....
szczęście ma smak truskawek :D :D

#38 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 13:02

znalazłaby się osoba, która chciała by tego du*** kryć?

a nie??
szantaż, pieniądze, rodzina to kilka z powodów... mamy mnóstwo skorumpowanych policjantów współpracujących z gangsterami... <bezradny></span>

#39 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 15:43

wczoraj słyszałam w wiadomosiach o kolejnych napadnietych kobietach , ciekwe ile czasu to jeszcze potrwa zanim jego lub ich złapią. <bezradny></span>
co do przecieku to szkoda słow , tym bardziej ze to sie rozeszło tak bardzo szybko, musiałbyc to ktos zyczliwy .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#40 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 17:54

Ja też się zastanawiam co robi policja? Tyle ludzi na jednego faceta i nie potrafią go złapać. Kompletnie nie rozumiem tego. Z reszta osobiście jestem za całkowitą kastracją gwałcicieli, problem gwałtów bardzo szybko by się rozwiązał.