Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ruszajmy się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
505 odpowiedzi w tym temacie

#21 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 13:39

mam wykutą na blachę po wykładach teoretycznych ;-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Długo musiałaś kuć ! Bo identyczna definicja jest na różnych stronach w necie, co do przecinka, nawiasu i kropeczki :lol: (wystarczy wrzucić jedno zdanie w googla :lol: :lol: )

źródło :wikipedia.org
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#22 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 20 listopada 2011 - 14:29

identyczna definicja jest na różnych stronach w necie

toteż właśnie, bo jest jedna poprawna definicja. Także równie dobrze mogę zamieścić wszystkie te strony które pokazują google.

pl.wikipedia.org/wiki/Canicross
kondycja.info/page.php?id=psie_zaprzegi
gazetylokalne.pl/a/lesnica-jak-dobrze-biegac-z-psem/print

etc.

#23 pattkaaa7

pattkaaa7
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 19 marca 2012 - 20:34

Wita,
ja również rozpoczęła moją historię ze sportem od biegania. Biegałam codziennie - 1 godz. I co? Kondycyjnie czułam się lepiej ale gdy zobaczyłam moje nogi to płaczu nie było końca. Całe były w cellulicie, do kolan. Zakończyłam bieganie i teraz codziennie robię ćwiczenia na pośladki, nogi, brzuch i piersi. Cellulit znikł po 3 miesiącach ćwiczeń :-)

#24 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 19 marca 2012 - 20:36

pattkaaa7, cellulit od biegania? Jakim cudem?

#25 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 22 marca 2012 - 21:15

Dokładnie, przecież bieganie go usuwa a nie stwarza :P
Ja przestałam jeść słodycze i troche ćwiczyć te partie mięśni i widze już naprawde duże efekty :D

#26 pattkaaa7

pattkaaa7
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:18

karatetyka i madziak24 byłam tego samego zdania, Dopóki po miesiącu biegania nie zobaczyłam moich nóg. Chodziłam ciągle w długich spodniach, nawet przed facetem nie pokazywałam się w innym ubraniu niż długie szerokie dresy. Teraz ćwiczę 3 miesiące albo już 4 i mam nogi gładkie bez żadnego cellulitu :-)
Mogę być z siebie dumna

#27 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 23 marca 2012 - 18:48

W takim razie gratuluję, bo nie ma to jak zobaczyć że ma się naprawdę gładkie uda i pupa - cudowne uczucie :D

#28 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 marca 2012 - 20:51

Ja bym biegała gdybym miała z kim. Może w wakacje z kuzynką. Bo Połówka mam daleko :-(
Roweru też nie mam sprawnego, a najlepiej gdyby były dwa. <bezradny></span>

#29 madziak24

madziak24
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24 marca 2012 - 10:27

Szczerze Ci powiem, że też zawsze tak myślałam, że nie pójde pobiegać, albo na basen bo nie mam z kim. Ale fakt faktem trzeba się zmusić i robić to samemu i dążyć do celu :)) Jak dla mnie bieganie samemu jest o dużo lepsze zwłaszcza jak ma się słucha muzyki :)
Mi ostatnio zepsuł się steper i też cierpie z tego powodu... ;<

#30 pattkaaa7

pattkaaa7
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 25 marca 2012 - 15:12

madziak24 dokłądnie, bieganie samemu jest o wiele lepsze. Nie rozmawia się i można się skupić na prawidłowym bieganiu/ robieniu ćwiczeń. A gdy jest z nami druga osoba to odwraca naszą uwagę. Ja zawsze przy ćwiczeniach słucham muzyki,najlepiej takiej mocnej jak prodigy. Najlepiej się przy takim czymś ćwiczy i biega

#31 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 marca 2012 - 20:47

Dziewczyny - trzymamy się tematu, czyli propozycji ćwiczeń - na bieganie mamy osobny wątek.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#32 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:35

to ja może pokaże jakie ćwiczenia wykonuje poza siłownią, na przykład w domu ;-)

na uda i pośladki:

http://www.youtube.com/watch?v=u83bMnU-9tE

zalecam wykonywanie 20-30 powtórzeń. 10 to zdecydowanie za mało.

na brzuch:

http://www.youtube.com/watch?v=9tDZRogSbbU

na brzuch, ręce i nogi jednocześnie:

http://www.youtube.com/watch?v=ZFtekn3EY6c

Ja ćwiczę...od zawsze :-D więc ciężko jest mi na swoim przykładzie powiedzieć jak szybko po tych ćwiczeniach były widoczne efekty, ale od znajomych, którym poleciłam te ćwiczenia jak i od znajomych z siłowni i fitnessu słyszałam, że efekty pojawiają się bardzo szybko.

no i na pewno ćwiczenia na filmie numer dwa "Abs Workout how to get six pack abs " przynoszą szybsze i lepsze rezultaty w porównaniu do ćwiczeń a6w, które jak już napisałam bardziej ćwiczą samozaparcie niż brzuch :-)

obok (i na końcu) filmu znajdują się odnośniki do poszczególnych ćwiczeń - pokazują jak je poprawnie wykonać.
Warto zerknąć, bo ćwiczenia wykonywane niepoprawnie przynoszą więcej szkody niż korzyści.

#33 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:37

A ja słyszałam że skłony boczne dają dobre efekty na brzuszek- potwierdzi ktoś? I ile ich trzeba robić żeby były efekty? :-)

#34 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 26 marca 2012 - 19:43

skłony boczne dają dobre efekty na brzuszek- potwierdzi ktoś?

najlepiej, jeśli jedna ręka jest obciążona http://www.youtube.com/watch?v=gRjfwA_W1y0

;-)

#35 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:13

Jutro wypróbuję te ćwiczenia na brzuch, bo a6w zaczyna mnie już strasznie ale to strasznie nudzić, a i od coraz większej liczby osób słyszę, że to wcale nie jest takie rewelacyjne.

#36 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 marca 2012 - 18:29

Napisze tutaj, bo to troche odbiega od tematu A6W.
A, że sporo tematów cwiczeniowych się teraz na siebie nakłada, to to chyba bedzie odpowiednie miejsce ;-)

Póki co korzystam z ćwiczeń wrzuconych ostatnio przez Natalkę ;-)

Ja wczoraj je wyprobowałam i dla mnie są średnie, bo sa tam chyba 3 takie same ćwiczenia tylko, że z inaczej ułożonymi rękoma (na ramionach, na udach i pomiedzy udami).
Więc wracam do moich ABS 8 min :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#37 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 28 marca 2012 - 18:37

3 takie same ćwiczenia tylko, że z inaczej ułożonymi rękoma (na ramionach, na udach i pomiedzy udami).

Ułożenie rąk dużo daje i ja czuję zawsze pracę różnych mięśni w zależności właśnie od tego, w jaki sposób trzymam ręce.

ABS 8 min

Też niedługo chyba do tego wrócę ;-)

#38 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 marca 2012 - 18:44

Ułożenie rąk dużo daje i ja czuję zawsze pracę różnych mięśni w zależności właśnie od tego, w jaki sposób trzymam ręce.

No to chyba, że :) Ale dla mnie bardziej chodzi o to, że nudnawo ;-) Niby inne ćwiczenia, ale te same, tylko, że w 3 różnych pozycjach :)

#39 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 28 marca 2012 - 19:02

sa tam chyba 3 takie same ćwiczenia tylko, że z inaczej ułożonymi rękoma (na ramionach, na udach i pomiedzy udami).

czyli robisz źle :-)

każde jest zupełnie inne. W jednym tułów podnosisz od ziemi do połowy, w innym od połowy do góry. Zaraz spróbuję wyciąć kawałki filmiku i Ci pokazać ;-)

[ Dodano: 2012-03-28, 20:11 ]
No, wycięłam i teraz może będzie jaśniej.

1: tułów chodzi na boki, nie do góry i na dół
2: nie odkładamy tułowia na ziemię! cały czas tułów znajduje się w powietrzu. Brzuszki robione są od połowy do końca, podnosimy się jak najwyżej tułowiem.
3. Brzuszki robimy od ziemi do połowy. Tułów jest odkładany na ziemię, ale nie podnosimy się zbyt wysoko, tylko do połowy.

Dlatego zaleciłam przejrzenie osobno każdego ćwiczenia na youtube, żeby później nie robić błędów :-)

Na tym pierwszym zdjęciu zaznaczyłam strzałkami ruchy tułowia, żeby już nie było zupełnie żadnych niejasności :-)
czerwona strzałka - ćwiczenie 5/8, zielona 3/8

Załączone miniatury

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • trolololo.jpg

#40 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 28 marca 2012 - 22:14

Natalka, dzięki za objaśnienia ;-)
To już chyba dla bardziej zaawansowanych :) U mnie brzuszki to brzuszki, nie za bardzo przykładam wagę od jakiego momentu do jakiego mam unosić tułów.

Ale dzięki za wytłumaczenie :)