Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kawa, herbata czy inne napoje bezalkoholowe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
568 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: jaki napój wolicie?? (169 użytkowników oddało głos)

jaki napój wolicie??

1. kawa (44 głosów [25.73%])

Procent z głosów: 25.73%

2. herbata (57 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

3. soki (37 głosów [21.64%])

Procent z głosów: 21.64%

4. woda niegazowana (29 głosów [16.96%])

Procent z głosów: 16.96%

5. woda gazowana (4 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#221 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 30 października 2008 - 17:12

nestea brzoskwiniowa na upały

ja tam ją podgrzewam i na chłody jak znalazł :mrgreen:
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#222 karid

karid
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 04 listopada 2008 - 16:12

Kiedyś wypijałam hektolitry kawy dziennie. Praktycznie jedyny napój, jaki w siebie wlewałam. Teraz- czasem, rano, i to taką z mlekiem, kiedy budzę się półprzytomna. A tak- staram się wody mineralne, sok z pomidorów lub różne warzywne- koniecznie z pomidorem. I herbata. W dzieciństwie dawano mi tylko granulowaną, ale teraz? Uwielbiam zieloną i białą z figą. :)

#223 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 01:42

Kawy nie lubię
A herbatę mogę pić litrami.
A.

#224 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 05:32

Ja też lubię bardzo herbatę, ale mogę ją pić tylko wtedy, kiedy wiem, że przez dłuższy czas będę w domu. Nie pamiętam już co to dokładnie było, ale chyba mięta i limonka, zielona herbata z cytryną, cytrynowa i te większość cytrusowych Liptona po prostu uwielbiam, nie lubię żadnych owoców leśnych itp. Lubię też Tetley'a, cytrynowo-zieloną(o ile się nie mylę) i wiśniową. Poza tym kawy zwykłej nie piję, nie znoszę, ale bardzo lubię cappuccino i latte, na zimno kawę mrożoną jak najbardziej, cytrynową lub zwykłą wodę mineralną, Ice Tea White i zwykłą, Nestea Peach, sok z granatów, pomarańczowy, nektar bananowy i niestety 7up'a i pepsi też lubię, chociaż staram się ograniczać. Reszty już nie pamiętam, ale coś jeszcze na pewno jest <hmm></span>

#225 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 08:00

Dołączam do wielbicielek herbaty :)

#226 Anulka

Anulka
  • Użytkownik
  • 576 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 09:40

Najlepsza jest zwykła ekspresowa ale z cytryną. Uwielbiam.
A.

#227 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 05 listopada 2008 - 19:55

Najlepsza jest zwykła ekspresowa ale z cytryną. Uwielbiam.

ja tez tyle ze raczej bez cytryny,lekko osłodzona. Taka zwykła ekspresówka jednak jest najleprza,chociaż granulowaną też bardzo lubię.
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#228 ZEN

ZEN
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 11:38

ja uwielbiam wszelkiego rodzaju herbatki :) jedyny słuszny gorący napój ;) (no, czasami jeszcze czekolada na gorąco :D )
Piję tylko czarną, zdecydowanie bez cytryny, za to z najróżniejszymi dodatkami. Cukier brązowy, owoce, soki, przyprawy.... Najbadziej lubię te korzenne :) Mam prawdziwego fioła na punkcie herbat (o tym zresztą już gdzieś pisałam). Dzień bez herbaty to dzień stracony ;)

Dla wielbicieli nietypowych herbat polecam odwiedzenie tej stronki LINK maja na prawdę niesamowite pomysły na herbatę :) (tam po lewej stronie jest menu gdzie są nie tylko napoje herbaciane, ale też desery i potrawy na ciepło :) ). Bywam tam na forum też - dopiero się rozkręca, ale dla miłośników herbat to zawsze jakaś ciekawostka :)

#229 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 13:54

z najróżniejszymi dodatkami. Cukier brązowy, owoce, soki, przyprawy

a ja z kolei nie,dla mnie herbata powinna mieć smak herbaty,nie znoszę wynalazków <bezradny></span> nawet za owocowymi nie przepadam,no z wyłączeniem sagi owocowej która jest wporządku ;-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

#230 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 19:25

Ja nie wytrzymam dnia bez herbaty :mrgreen: Najbardziej lubię czarną z cukrem i odrobiną cytryny oraz zieloną. Cappuccino też nie pogardzę, zwykłej kawy nie pijam. Nic mi nie daje a w smaku taka sobie. Soki mi się zdaża wypić, ale takie bez cukru. Za napojami nie przepadam, zwłaszcza tymi gazowanymi.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#231 ZEN

ZEN
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 12 listopada 2008 - 09:36

Oj widzę, że usunięto mój link, w każdym razie prowadził on do strony herbat REKLAMA - to tam znajdziecie te przepisy jak jesteście ciekawi :)

A co sądzicie o tych herbatopodobnych napojach w butelkach? Lubicie? Myślicie, że to ma jeszcze cokolwiek wspólnego z herbatą?

#232 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 00:57

Tzn. masz na myśli te Icetea itp ? Mi się wydaje, że jeśli chodzi o smak, mają wiele wspólnego ze zwykłą herbatą ;-) Niestety ja teraz muszę sobie odpuścić herbatę zupełnie na 2 tygodnie :-/

#233 ZEN

ZEN
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 09:06

a czemuż to?

te Icetea mają za słodki smak jak na "herbatę". Owszem, smaczne są jako zimne napoje, ale wciąż twierdzę, że herbatą nie są. Mrożona herbata domowego wyrobu to jest coś! :)

#234 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 15:28

Ja najbardziej lubię coca colę :lol:

<ookk>

#235 diament

diament
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 17:38

orangina... bardzo trudno ją w Polsce dostać, ale czasem pojawia się w Carrefour. Jest genialnie orzeźwiająca i ma takie super cząsteczki... Jeżeli gdzieś zobaczycie, to kupujcie w ciemno ;-))

#236 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 13 listopada 2008 - 18:15

diament, hmmm,ciekawe,zaintrygowało mnie ;-)

#237 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 listopada 2008 - 22:57

herbata czerwona pu-erh o smaku grejfrutowym mniam

#238 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 20:13

herbatopodobnych napojach w butelkach

ja nie przepadam , wole sobie zrobić normalna ciepłą herbate :-P
Ostatnio kupiłam jakąś Babcie Jagode za 2,50 niby o smaku gruszki , choć nie czuć tego. ale ma dodatek cynamonu wanilii i coś tam jeszcze i ma ciekawy smak.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#239 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 19 listopada 2008 - 21:29

na herbatkę z cytrynką mam chęć zawsze , a na kawkę z mleczkiem to już muszę mieć wielką ochotę :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#240 ZEN

ZEN
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20 listopada 2008 - 11:26

Dobra, ja wiem, że może robię się monotematyczna z tym REKLAMA, ale jestem w trakcie badań i próbowania ich asortymentu i przepisów z ich strony :) odkrycie tego tygodnia:

Herbata Owocowy Las (jak wspomniałam REKLAMA), 3 łyżki czekolady w proszku, 3 łyżki syropu malinowego (na pół litra wody). Normalnie boskość w ustach!