Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sztuka (teatr, malarstwo, inne?)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 marca 2010 - 16:40

w maju w miescie obok bedzie "klimakterium" poszłabym na to z chęcia , narazie temt mnie nie dotyczy ale duzo dobrego słyszałam o tej sztuce , tylko nie wiem czy bede miec kase na bilet :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#22 wsooo

wsooo
  • Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 20 marca 2010 - 16:43

byłam również 3tyg temu w Oświęcimiu z przewodnikiem po całym tym obiekcie i w muzeum to też zaliczę do sztuki i niesamowitego przeżycia polecam każdemu aby uświadomić sobie powagę tamtych lat

#23 daria85

daria85
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 23 marca 2010 - 14:54

Ostatnio mój chłopak zabrał mnie na walentynki do teatru na "opowieść zimową" Williama Szekspira i po prostu mnie zaczarowało. Gdy byłam młodsza to uważałam że teatr to totalne nudziarstwo i chodziłam tylko do kina, ale z czasem polubiłam teatr, możliwość obcowania tak głębiej ze sztuką... coś pięknego

#24 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 23 marca 2010 - 17:09

byłam również 3tyg temu w Oświęcimiu z przewodnikiem

tez bylam w Oswiecimiu to bylo chyba w ostatniej klasie liceum z wycieczka szkolna.
Niesamowite miejsce i naprawde daje do myslenia. Momentami to az mi sie plakac chcialo jak na to wszystko patrzylam :-(

201407101662.png

#25 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 24 marca 2010 - 07:54

tez bylam w Oswiecimiu to bylo chyba w ostatniej klasie liceum z wycieczka szkolna.

a ja nie byłam... :oops: nie chciałam tam jechać z wycieczka szkolną, moja klasa była jaka była, i wiem że to jest jedno z miejsc których nie należy odwiedzaćwśród śmiechów poggłupiastych kolegów. Nie mam daleko, może w końcu sie wybiorę, aż wstyd.. :oops:

wsooo napisał/a:
byłam rok temu w filharmonii na koncercie Rubika

wydaje mi sie, ze jak najbardziej podchodzi cos takiego pod sztuke.

proszę... <umieraam></span> <umieraam></span> Rubik i sztuka... raczej takie sacro-polo :-P jak dla mnie żenua a nie sztuka :roll: :roll:

a ja w niedziele idę do teatru (Mira wcale nie przez ciebie :-P ), koleżanka udzielajaca się w Samorządzie Studenckim załatwiła nam darmowe bilety, i ide na "Amfitriona". Jak znam życie będzie to komedyjka, ale oby fajna :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#26 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 24 marca 2010 - 11:42

Mnie tez jakos srednio Rubik kojarzy sie ze sztuką.Moze bardziej ta masowa.A jesli chodzi o mnie to oczywiscie staram sie przynajmniej raz w miesiacu pojawic sie w teatrze, co dla mnie tak naprawde jest jednym z niewielu sposobów na obcowanie z kultura- ale staram sie to zmienic na lepsze.

#27 luksik

luksik
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 25 marca 2010 - 14:42

W sobotę przypada Międzynarodowy Dzień Teatru... może warto tego dnia wybrać się na jakąś fajną sztukę ,aby chodź trochę poobcować z kulturą i zastanowić się nad jej rolą w naszym życiu.

#28 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 15:56

W sobotę przypada Międzynarodowy Dzień Teatru... może warto tego dnia wybrać się na jakąś fajną sztukę ,aby chodź trochę poobcować z kulturą i zastanowić się nad jej rolą w naszym życiu.

Myśle ze niektórzy bez dnia teatru chodzą do niego bardzo często.
Ja sie zaliczam do takich osób, poniewaz dla mnie jes to jeden z wazniejszych elementów kultury.I często po prostu pojscie do teatru oczyszcza umysł.

#29 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 maja 2010 - 13:24

A co powiecie na pana Hasiora? Ma swoją galerię w muzeum w Zakopanem... Jak tam będę, na pewno zajrzę, bo jego twórczośc znam jedynie ze zdjęc <bezradny></span>
Do tworzenia używa przedmiotów codziennego użytku. Tworzy instalacje, a także różnego rodzaju rzeźby i pomniki plenerowe. Nie ukrywam, że jego dzieła są... szokujące.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 maja 2010 - 17:34

Byłam w tym muzeum i przyznam ze moze i to pomysłowe , ale nie przypadło mi to do gustu , niektóre sa wrecz niesmaczne. <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#31 cytrus

cytrus
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 08 maja 2010 - 17:47

Nio ten wózek jest wyjątkowo niesmaczny i wręcz wredny :( :( nie wiem czy mozna to nazwać sztuką .... Może lepiej nie mieszać sztuki w grobowiec na wózku dziecięcym ?

#32 Galeria

Galeria
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 lipca 2011 - 13:15

Jeśli ktoś ma ochotę poobcować ze sztuką na poziomie, to polecam ABC Gallery w Poznaniu - niedawno przenieśli swoją siedzibę nad Jezioro Strzeszyńskie. Od sierpnia zaczynają się tam plenery malarskie. W sam raz na spędzenie kilku dni lata:)

#33 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 15:02

Oglądałam wczoraj teatr telewizji.Sztuka ,,Upiór w kuchni''.Świetny spektakl z plejadą gwiazd.Między innymi panią Ireną Kwiatkowską. ;-)

#34 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 15:06

viola, nie oglądąłam ale chyba ostatnie co oglądałam to "Boską" z K.Jandą i młodym Stuhrem. Uśmiałam się przy tym do łez.

#35 Martyna5

Martyna5
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15 grudnia 2017 - 18:39

Teatr Wielki Opera Narodowa w Warszawie *.*
Marzę żeby tam pojechac jeszcze w grudniu, a po spektaklu na kolację do Baru&Restauracji Bubbles, zaraz na tyłach Teatru <3