Mnie osobiście zapadła w pamięć sztuka pt. "szalone nożyczki". Ze znanych aktorów grał w niej Wojciech Wysocki (obecnie gra w serialu "Na Wspólnej"). Oglądałam ją jakieś 2 lata temu, ale pamiętam, że strasznie się przy niej uśmiałam
Sztuka (teatr, malarstwo, inne?)
Napisano 06 stycznia 2010 - 23:35
Mnie osobiście zapadła w pamięć sztuka pt. "szalone nożyczki". Ze znanych aktorów grał w niej Wojciech Wysocki (obecnie gra w serialu "Na Wspólnej"). Oglądałam ją jakieś 2 lata temu, ale pamiętam, że strasznie się przy niej uśmiałam
wouldn't wanna be anybody else!
...
Napisano 07 stycznia 2010 - 10:40
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 07 stycznia 2010 - 11:00
Napisano 07 stycznia 2010 - 12:15
Jeśli chodzi o wystawy, malarstwo to też nigdy mnie to nie pasjonowało i to chyba jeszcze mniej niż teatr.
Ale tak jak mówię jeśli chodzi o wizyty w teatrze to tylko na musical.
Byłam na tym w gimnazjum, bardzo mi się podobało i z tego co widzę wciąż grają to u nas nieprzerwanieobecnie zamierzam iść na "Skrzypka na dachu"
Napisano 07 stycznia 2010 - 17:01
oj tak oj takMnie osobiście zapadła w pamięć sztuka pt. "szalone nożyczki"
nie powiem, bo dobrą sztukę w teatrze lubię obejrzeć niestety rzadko to robię z kilku powodów: brak czasu, często się zdarza, że bilety na te dobre sztuki są bardzo drogie no i przede wszystkim w moim mieście nie ma teatru (kilka razy słyszałam, że wystawiali coś w innym miejscu ale to dosłownie na palcach jednej ręki mogę zliczyć)..
właśnie dziś rozmawiałam z przyjaciółką, że musimy się koniecznie niedługo wybrać do teatru bo dawno nie byłyśmy , a że ja mam teraz swoje autko i podjechanie do Łodzi nie stanowi problemu tooo myślę, że niebawem nadrobimy zaległości
z fajniejszych sztuk, godnych polecenia napiszę jeszcze 'psychodela-polityka'
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 08 stycznia 2010 - 11:28
Co do teatru, to lubię, nawet bardzoo, ale rzadko mogę znaleźć coś, co mnie zainteresuje. Jrest kilka sztuk, które strasznie mi się podobały i do dziś je pamiętam, na przykład "Wariat i zakonnica", "Szewcy", "Faust", "Zaratustra". Jest parę pewniaków, jak to że uwielbiam 'teatr absurdu', wiec jeśli grane jest coś Witkacego, Ioneco czy Becketta, to najprawdopodobniej przypadniemi do gustu. Poza tym bardzo lubię sztuki w reżyserii Krystiana Lupy, są trudne w odbiorze i dość wymagające, ale ja w teatrze nie szukam komedyjek
Co do muzeuów, to teraz trudno mi znaleźć wystawy które by mnie interesowały. Mam swoich ulubionych malarzy i nurty w sztuce, wiec na myśl o polskim malarstwie historycznym dostaje dresczy ze strachu a obrazy Salvadora Dali mogłabym oglądać godzinami
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 08 stycznia 2010 - 22:48
do dzisiaj pamiętam pierwszy raz w muzeum
swego czasu miałam możliwość "lewego" wejścia do luwru, ale niestety wjazdy mi się tak poukładały, że musiałam się obejść smakiem, czego strasznie żałuję ... ale to jest ten powód dla którego jeszcze raz pojadę do paryża
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 09 stycznia 2010 - 12:13
od podstawówki jezdziliśmy na przedstawienia dla dzieci i młodzieży
na mikołajki do Poznania
w przyszłości zaciągne mojego M na cos lekkiego jak fundusze pozwolą
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 14 stycznia 2010 - 21:34
Za to od roku namawiam D. do wyjazdu do Paryża na zwiedzanie Luwru i mogę się pochwalić ,że w końcu się zgodził i w niedługo pojadę oglądać i zachwycać się sztuką ,bo nie wiem czemu,ale mnie kręci
Napisano 20 lutego 2010 - 14:55
Napisano 20 lutego 2010 - 15:02
świetny artysta! jego obrazy są lekko upiorne, ale po prostu genialnena wystawie beksińskiego
Napisano 21 lutego 2010 - 10:50
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 21 lutego 2010 - 11:08
ale za to uwielbiam chodzić do Teatru,
ostatnio zaiedbalam niestety takie wypady ponieważ nie mieszkam w Poznaniu, a tutaj szczerze mówiac żyje życiem codziennym,
ale zawsze kiedy przejeżdżamy w kolo Teatru Wielkiego w Poznaniu, mam ochote zatrzymac sie i kupic jakies bilety
na peno kiedy wrocimy do PL nadrobimy zaleglosci
ja uwielbiam patrzec jak aktorzy daja z siebie wszystko na scenie, tak bmlisko mnie
Co do wystaw to bylam na kilku i owszem, zainteresowały mnie obrazy ale przeszłam się wszystkimi alejkami zobaczyłam wszystkie i maialm ochotę wyjść,
nie miałam cierpliwości zagłębiać się w sztuke malowaną
Natomiast bardzo lubie oglądać wystawy zdjęć,
ogólnie uwielbiam zdjecia ponieważ uważam Fotografike jako talent
nie każdy potrafi tak pieknie uchwycić jakiś szczegół, czy zjawisko
swojego czasu sama chcialam zostac fotografem,
może kiedyś
Napisano 19 marca 2010 - 23:25
polaczenie gry aktorkiej z muzyka i wizualizacją. sztuka dosc orginalna i skłaniająca do refleksji , no i aktor odwazny
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 marca 2010 - 13:23
Napisano 20 marca 2010 - 13:27
Napisano 20 marca 2010 - 16:08
Bardzo nam sie obojgu podobalo.
Marzy mi sie jeszcze po cichu wypda do opery, ale to niestety nie u mnie miescie.
Moze kiedys. Czas pokaze
Napisano 20 marca 2010 - 16:17