wybrać kredyt, który ma mniejsze ryzyko wszelkich "niespodzianek"
teraz to chyba już nie dają walutowych ?
coś mi tak świta, że w poprzednim roku wprowadzili zasadę udzielania kredytów hipotecznych w walucie, w której się zarabia ?
Napisano 20 stycznia 2015 - 14:05
wybrać kredyt, który ma mniejsze ryzyko wszelkich "niespodzianek"
coś mi tak świta, że w poprzednim roku wprowadzili zasadę udzielania kredytów hipotecznych w walucie, w której się zarabia ?
Napisano 22 stycznia 2015 - 16:38
Ja mam podobne zdanie jak @Aspirynkaaa. I mam też wielu znajomych, którzy są w takiej sytuacji. Nie znaczy to, że ich nie lubię, czy nasze stosunki się zmienią jak pomoc będzie lub nie będzie. Mam szczerą nadzieję, że sytuacja się zwyczajnie unormuje tak, że każdy będzie w miarę zadowolony. W dzisiejszych czasach nie da się bez kredytu, my też spłacamy kredyt, a że brany był z pomocą to już inna sprawa. Ale przez to jesteśmy gorsi? Bez sensu byłoby się unosić honorem.
Problem nie dotyczy konkretnie tej grupy kredytobiorców, tylko ogólnie pomocy państwowej. Nie ma porządnego systemu pomocy w naszym kraju, tylko jak trwoga to do Boga.
Użytkownik halynka edytował ten post 22 stycznia 2015 - 16:39
Napisano 22 stycznia 2015 - 18:25
Mi też tak się wydaje. Ale nie jestem pewna. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 24 stycznia 2015 - 22:36
Ja za bardzo w sytuacji się nie orientuję, ale ... trochę wydaje mi się to niesprawiedliwe w stosunku do innych ludzi którzy tak samo spłacają kredyty.
Usłyszałam tylko dziś rozmowę rodziców, którym ciśnienie się podnosiło w tym temacie.
Że każdy powinien brać odpowiedzialność za siebie, a nie liczyć na łaskę innych. Pamiętają sytuację jak kiedyś ludzie, którzy nie byli w stanie opłacić kredytu popełniali samobójstwa. Jak to kiedyś brało się telewizor na raty, a potem ledwo wiązało koniec z końcem.
W dzisiejszych czasach to jest chyba tak, że niektórzy biorą kredyt i myślą, że 'jakoś to będzie'.
A na temat kredytu "rodzina na swoim" się nie wypowiadam, bo znam dwie pary, które wzięły ślub ze względu na ten kredyt i oby dwie są juz po rozwodach.
![]()
Napisano 25 stycznia 2015 - 10:57
A na temat kredytu "rodzina na swoim" się nie wypowiadam, bo znam dwie pary, które wzięły ślub ze względu na ten kredyt i oby dwie są juz po rozwodach.![]()
Wiele było takich przypadków.
Obecny program rządowy przewiduje też opcję dla singli, także nie ma konieczności bycia małżeństwem.
Napisano 25 stycznia 2015 - 18:01
ale byli parami przed slubem tylko przyspieszyli decyzje
na temat kredytu "rodzina na swoim" się nie wypowiadam, bo znam dwie pary, które wzięły ślub ze względu na ten kredyt i oby dwie są juz po rozwodach.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 stycznia 2015 - 19:13
ale byli parami przed slubem tylko przyspieszyli decyzje
Byli parami, ktore ślubu nie planowali póki co. Potem ze względu na ten kredyt szybko ślub, szybko mieszkanie, urządzanie się. A teraz szybko rozwód i ciąganie się po sądach.
Napisano 27 lutego 2015 - 13:50
polecam najpierw sprawdzić wszystkie dostępne kredyty, a nie kierować się reklamą czy poleceniem znajomych, bo kredyt to sprawa indywidualna. kiedy ja z mężem brałam kredyt, najpierw przez tydzień analizowaliśmy wszytsko na lepszej ofercie, a dopiero potem podjęliśmy decyzje. można też sprawdzać rankingi itp.
Napisano 10 maja 2017 - 11:11
No my mieliśmy podobnie, w rankomacie przejrzałam chyba wszystkie oferty banków plus do tego potem ubezpieczenie. Niestety straszna sprawa jak nie masz mieszkania po rodzinie, tyle lat spłacania.... no ale co zrobić...
Użytkownik babka1klasa edytował ten post 10 maja 2017 - 11:12
Napisano 21 grudnia 2017 - 14:57
Ja się boję brać kredyt na mieszkanie;/
Napisano 18 stycznia 2022 - 07:31
Kredyt we frankach to chyba największe "kuku", jakie mogłam sobie zrobić... Dużo czytam o unieważnieniu zobowiązania, np. dzisiaj w nocy tutaj https://fretuslegis....ej-we-frankach/. Co sądzicie o takiej procedurze, ktoś ma za sobą i uważa, że warto?
Napisano 01 lutego 2022 - 12:49
Na pewno zarówno w kontekście kredytu gotówkowego, jak i hipotecznego warto poczytać nieco o tym, ile kosztuje kredyt gotówkowy, i co się na takie koszty składa. Tutaj można znaleźć więcej informacji na ten temat https://ilekosztuje....wiedziec-o-rrso. Sama korzystałam z różnego rodzaju poradników przed wzięciem kredytu i myślę, że warto:)
Napisano 12 maja 2022 - 13:17
W kwestii kredytów we frankach warto sobie zerknąć tu: https://portalnotari...owieniu-kredytu i sprawdzić ile można zyskać po jego odfrankowieniu, moim zdaniem jedna z korzystniejszych opcji aktualnie. Sama teraz dużo na ten temat czytam i staram się Wam podrzucać wartościowe treści ![]()
Użytkownik bizuu4 edytował ten post 12 maja 2022 - 13:27
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Kredyt na samochód w 2026 – gdzie teraz są najlepsze warunki? |
|
|
|
Kredyt dla firmy transportowej – ktoś korzystał z takiej oferty? |
|
|
|
Jak Wybrać najlepszy Kredyt Bankowy |