Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

[05.12.2009] Sobota

• Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 00:12

Dobry wieczór :-)

U mnie od wczoraj zakupowo, bo zaraz po pracy pojechaliśmy do Tesco (są dni kiedy się cieszę, że tak długo jest czynne ;-) ) po prezent dla Wiki na Mikołajki. Kilka minut zajęło mi buszowanie po dziale z zabawkami. Wiecie jak to jest... błysk w oku, kolorowy zawrót głowy... i do głosu dochodzi dziecko, które we mnie drzemie ;-) Gdybym mogła to pewnie połowę zabawek bym do domu zawlekła :-P A skończyło się na kupnie klocków, bo Mała ostatnio coraz częsciej buduje jakieś wieże z różnych dostępnych rzeczy, więc myślę, że prezent jej się spodoba :mrgreen:
A dziś rano zakupowego szaleństwa ciąg dalszy, choc nie planowany. Poszłam odebrac paczkę z Avonu, a że okazało się, że wydawane są dopiero od południa, więc miałam jeszcze półtorej godziny na poszwendanie się. Zawędrowałam więc na Rynek, a tam już rozłożył się coroczny jarmark świąteczny :mrgreen: Uwielbiam go :mrgreen: Zawsze kiedy tam chodzę czuję taką świąteczną atmosferę w powietrzu. Są budki z naturalnymi wędlinami, ozdoby choinkowe, bakalie i przyprawy z całego swiata, czapki, figurki, biżuteria i to co lubię najbardziej czyli .... słodycze. Wielkie serca piernikowe, lizaki w kształcie bałwanków, laski cukrowe i cała masa innych świątecznych różności :-D No i w tym roku dodatkowo zrobili taki mały park zabaw dla dzieci z karuzelami i z możliwością posłuchania najpiękniejszych baśni, do których zrobiono ruszające się postacie. A i jeszcze dwa stragany, na których mozna wygrac piekne pluszaki za wrzucenie piłki do kanki po mleku czy obręczy na butelkę. Ja co prawda nie trafiłam, ale i tak na pocieszenie dostałam małego pluszaka, z którym Wika się teraz nie rozstaje :mrgreen: Panuje tam taka magiczna, swiąteczna atmosfera, którą ciężko opisac ;-) Wracając zaś do zakupów to moim najbliższym kupiłam po rózdze, dla mamy i siostry z baba jagą, a dla P. z diabłem i na osłodę- dla dziewczyn duże mikołaje z piernika, a dla połówka serce z napisem "dziki tygrys". Mam nadzieję, że będą zadowoleni z takich upominków ;-)
I nie miałabym dzisiejszemu dniu nic do zarzucenia, gdyby nie humory lubego, który obraził się o pierdołę, podniósł mi ciśnienie i poszedł z wielkim fochem spac :-/ Czasami mam wrażenie, że faceci rzeczywiście są z innej planety :roll:
Pobuszuję jeszcze chwilę po bs i zmykam do łóżeczka, bo rano do pracy... i do samego wieczora <bezradny></span>
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#2 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 09:12

Witam :-)
Juz sobota ;-) Pogoda brzydka ale dzis na zaden spacer sie nie wybieralam...
Ł. na uczelni a potem jedziemy do niego na barbórkę ;-) Może moja kochana Agacia bedzie :-D To ją wytłamszę :-P
Kończę kawkę i biorę się za sprzątanie :->
Tak w ogóle to z głowy wyleciały mi jutrzejsze mikołajki :roll: Z Ł. umowilismy sie ze pojedziemy do aquaparku ;-) Ale musze cos siorce kupic :-P
Ech zbieram tyłek i ide :-P
Milego dzionka :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 09:23

<witeczka></span>
wcześnie wstałam bo mój mądry brat mnie obudził
i już nie mogłam zasnąc :roll:

Czasami mam wrażenie, że faceci rzeczywiście są z innej planety

ja coraz częsciej myśle że to musi byc prawda :-P
w planach sprzątanie i robienie obiadu ;-)
ale najpierw zakupy :roll:
humorek średnio,
mam nadzieję że będzie lepiej

buziaki ;*
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#4 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 09:23

Dzień dobry!
Zaraz B. przyjeżdża i jedziemy na zakupy...
pogoda koszmarna :-/
będę popszukiwać sukienki na studniówkę więc trzymajcie kciuki co by mi się udało :mrgreen:
a potem mam nadzieje po udanych zakupach dzień z B... :-D
miłego dnia!!!! :mrgreen:
Dołączona grafika

#5 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 09:33

Witam sobotnie ;-)

U mnie jak u większości-sobotnie porządki.
Za oknem szaro, ale nie jest zimno.
Chciałam się wybrać na zakupy, ale Karo nie ma a samej to tak nie fajnie <bezradny></span>
Jestem w Peru...

#6 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 10:45

Witam ;)

Wczoraj po 21 postanowilam, ze pojde z moim bratem i jego znajomymi do pubu. Pozniej wszyscy do nas przyszli, wiec do drugiej piwkowałam :) A dzis wstalam o 10, ale czuje, ze za dlugo spalam, bo mnie kosci bola. Zaoladek w koncu przestal mnie bolec ;) Dzis wieczorek spedze z Miskiem, ale co bedziemy robic? Nie wiadomo. Dobrze, ze wczoraj posprzatalam, bo dzis jakos nie mam ochoty nic robic.

Milego Dnia ;)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#7 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 11:36

U mnie juz lśni, zdazylam takze sie wykapac i czekam az Skarb sie odezwie ;-)
Oczywiscie mysle co ubrac <bezradny></span> Zawsze mam z tym problem :-P
Chyba zaraz cos sobie zjem, bo głód mnie bierze :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 12:15

A ja wstałam dziś dość późno poleniuchowałam do 11 a potem prawie do 12 czytałam książkę w łóżeczku, aż przyjechał tata i powiedział, że jemy śniadanio-obiad bo rano niz nie jadł, więc odgrzałam wczorajszy obiad i już jestem po obiadku jak w przedszkolu :-D Piję teraz kawkę a zaraz zabieram się za pieczenie tych ciast dla tatowej Basi a potem posprzątam w domu. Wieczorem planuję gorącą, relaksującą kąpiel, Mam talent a potem obejrzę sobie amerykańską wersję "Upiora w operze" mam nadzieję, że nikt i nic nie pokrzyżuje moich planów.
Miłego dnia :-D
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#9 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 13:12

Witam.
Byłam z rodzicami na zakupach ale się zdenerwowałam. Mniejsza z tym.
Kupiłam niestety tylko szampon <bezradny></span>
Misiek dziś w pracy ale rano śpię sobie a on wchodzi do pokoju i budzi mnie takim miłym buziakiem :-)
Przed pracą przyjechał do mnie bo jechał po mojego sąsiada :mrgreen:
Wczoraj zrobiłam porządki więc dziś lenie się cały dzień :lol:
Może wieczorem wyciągnę Miśka na pizzę bo mam straszną ochotę :mrgreen:

#10 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 14:06

witam się i ja :)
od samego rana znowu duuuużo roboty miałam, bo przygotowań do imprezy ciąg dalszy :D na stole już wszystko rozstawione i większość potraw już gotowa :)
miałam iść się wykąpać ale tato mnie uprzedził, więc zajrzałam do Was :D
mój wieczór zapowiada się - siedzenie przy stole i jedzenie ile wlezie :mrgreen: takie pyszności stoją na stole, że czuję iż się nie opanuję :mrgreen:

tigraa84, na pewno Malutka będzie zadowolona z klocków, dzieci kochają takie zabawki :)
i te rózgi dla reszty bliskich - genialny pomysł :D następnym razem jak Cię chłop tak wkurzy to go zlejesz taką rózgą i mu się odechce fochów :D
tak o tych pierniczkach wspomniałaś, aż nabrałam na nie ochoty :P

Lolka000, więc trzymam kciuki za udane zakupy i koniecznie później się pochwal sukieneczką :)

życzę milusiej soboty wszystkim :*

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#11 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 14:12

amoramor, ja również życzę udanej imprezy ;) i pełnego brzuszka ;)

Zjadłam drugie śniadanko...
Piję herbatkę...
i nudzę się!!!!
Ehh co tu robić :roll:
Może komuś pomóc w porządkach :lol:

#12 JeniFFer

JeniFFer
  • Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 14:17

<hellooo1></span>

Może komuś pomóc w porządkach :lol:

Z chęcią skorzystam, bo mam osobistego lenia :oops:

Dziś ciąg dalszy jazdy na antybiotyku i syropkach :->
A pogoda do <dupaaa></span>
Chyba jesienna deprecha mnie dopada :-|
Dołączona grafika

#13 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 14:33

Ja już po obiadku :-P
dobry bo ja robiłam <hoho2></span>
ale sie nasprzątałam :roll:
myje podłoge w kuchni a tu puka moja natrętna
sąsiadka i wpycha sie na chama :evil:
momentami zazdroszczę osobą konkretnym i bezpośrednim :-P

w planach kawa u babci i może Paskud wieczorem :mrgreen:
za edukacje wezmę sie jutro :roll:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#14 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 15:12

witka!
ech mój wieczór wczoraj zakończyl sie nie miło... położyłam się o 2:30 (czyli juz dziś) a wstalam o 7 także chodze na rzęsach :roll:

a to przez ł bo mu się zachciało pić flaszkę z kolegą z pracy-tamten tak się natrąbił że musieliśmy go zawieźć do domu, pół godziny staliśmy na wiosce bo kolega nie mógł sobie przypomnieć gdzie mieszka... :roll:
na dodatek koleś żonaty a się do mnie lekko przywalał :shock:
współczuje jego żonce :roll:

na zajęciach zasypiałam żywcem :-|

a teraz zamiast odespać troszki to wypiłam kawe i mi się już nie chce, a niech to :roll:

wieczorem ide do knajpy na spotkanko ze znajomkami (chłopina niewdzięczna w pracy, a dobrze mu tak skoro mnie tak urządził wczoraj ;-) )

jutro znów zajęcia

miłej sobotki :mrgreen:

#15 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 15:49

Hejka!Wysprzatalam mieszkanko i popijam kawusie.Oczywiscie przed monitorem,potem sie bedzie mi trudno dopchac,rozumiecie-corka czeka az zwolnie miejsce i synek takze liczy ,ze pogra na gierkach komputerowych.Maz niedlugo wroci z pracy.Szykujemy sobie przyjemny wieczorek przy swiecach.Musimy posiedziec do pozna by potem wlozyc prezenty mikolajkowe dzieciom pod poduszki.Corka i tak juz nie wierzy w Mikolaja,za duza,ale prezent dostanie.Syn sie zaparl,ze nie bedzie dzis spal.Zobaczymy.Milego wieczoru dziewczyny i moc prezentow od Mikolaja. <buzki></span>

#16 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 16:03

<hello></span>
Wróciłam z zajęć. Wcinam obiad kupiony po drodze (ale zdrowy) bo nie mam dziś sił i czasu gotować. Odpocznę chwilkę i zabieram się do roboty, bo muszę troszkę popisać...

Niestety humor dziś kiepskawy... Troszkę mnie na przemyślenia wzięło, ale mam nadzieję że się poprawi ;-)
Poza tym po staremu, mam teraz mały zajazd na studiach i w tym studium, ale miejmy nadzieję że nadążę. Zresztą będą też miłe przerywniki do świąt :mrgreen: Ale nic nie zdradzam :-P No i powinna się wyjaśnić pewna sprawa, przez którą lekko mnie sumienie gryzie...

#17 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 16:13

Sobota baaaaaaardzo zabiegana i pracowita <hot2></span>
Wreszcie moge sobie usiasc :lol:
Humorek dopisuje :-P Dostalam na jutro zaproszenie do Kina :mrgreen: Na "Ksiezyc w Nowiu" od kolegi,ale nie wiem <hmm></span> zobaczy sie.
Zrobie sobie cos do jedzenia bo padne zaraz trupem :roll:
Na dworze zimnoooo.

humor dziś kiepskawy...

<przytul></span> <przytul></span> <przytul></span> Glowa do gory ;*

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#18 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 16:35

Zrobie sobie cos do jedzenia bo padne zaraz trupem

Zrób zrób, musisz o to dbać ;-)

Glowa do gory ;*

Troszkę pomogło :-D Wypiję meliskę, może całkiem mi się polepszy. :-P

Ale męczę obiad jeszcze...jakoś nie mam apetytu...aż dziwne <bezradny></span>
Mnie też nogi bolą... I przymierzam się już do pracy. Postaram się nie relaksować w międzyczasie na BS, ale czasem jakoś tak trudno... :-P

#19 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 17:08

witam i ja ... koszmarnie sie dzisiaj czuję, głowa boli, co chwilę mi niedobrze, do tego jakiś katar mnie dopadł ... tragedyja jednym słowem ... ale pomimo tego odpaliłam rano kompa, posiedziałam troche przy pracy, w między czasie usiłując zerknąć od czasu do czasu na bs-a coby sie rozluźnić ... a teraz zasiadłam przed brzydulą, bo sie na koniec serialu wciągnęłam :mrgreen:

chyba bede sie musiała nafaszerować jakimiś prochami ... zeby mi nie przeszło w jakieś choróbsko ... wczoraj rozmawiałam z szefową o wigilii (tak a propos braku możliwości wyjazdu u iwony) i nie mam pojęcia czy do pracy ide czy nie ... w każdym razie bądź razie co będzie to będzie, jeszcze dużo czasu ;-)

a tymczasem chyba herbatke gorącą sobie zrobie ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 19:51

Dzien minał bardzo spokojnie , tylko ta pogoda taka paskudna , niby nie pada ale jest niefajnie. Byłam na poczcie i zauwzyłam ze to chyba dzien wysyłkowy , nie wiem czy calineczka to potwierdzi :-) ale wiekszosc osób to z paczkami albo listami , jedna osoba była z oplata i tyle. Jeden facet był tak niemiły, kobieta mu móiw ze ma wpisac swój adres > cos tam po mruczał ale wpisałi ta go pyta czy chce priorytet czy ekonomiczny , a ze co to za róznica wiec ona mu tłumaczy ze priorytet idzie szybciej , a on na to ze normalny i ze nie musi znac tego ich nazewnictwa , kobieta tłumaczy ze tak jest w cenniku , a on dalej swoje nie musze znać panstaw cennika :-( :-| rece opadają . Jeszce jak sie ludziom spieszy, kobieta obsłuzyła klienta i naklejła na jego list znaczki a facet co stał za mna niech pani podejdzie do okienka , nie spieszyło mi sie az tak aby kobiecie przerwyac prace no ale skoro temu za mna tak <bezradny></span> ale mysle ze i tak muisła poczekac bo na mój list pani duzo naklejała znaczków :lol: :mrgreen:
no nic czas sie zwijac na tvn ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych