Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Dekoracja kościoła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#81 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 listopada 2014 - 12:28

My nie możemy sobie nająć firmy do dekoracji kościoła, bo proboszcz się na to nie zgadza.

Ma swoje dwie babeczki i to one ubierają kościół. 

Wygląda to mniej więcej tak, że koło Młodych stoją białe róże w jakiejś kompozycji. Świeczniki na wysokości ostatnich ławek. I na co drugiej ławce biały materiał i kompozycja z białych kwiatów. 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#82 clouthy

clouthy
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 17:38

ja miałam podobnie, dodatkowo miałam kwiaty po bokach kościoła i po jednym gerberze przy ławce, zapłaciłam za strojenie 700zł

#83 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 16:18

Dziewczyny pozwolę sobie podbić temat. Mój brat planuje ślub po wakacjach. Szuka sprawdzonej firmy która zaopiekuję się dekoracją kościoła, jak również sali (chodzi o kwiaty). Najlepiej w okolicach Warszawy, żeby nie było problemu z dojazdem. Znacie coś sprawdzonego i godnego polecenia? Dodam, że oni sami mają ciekawe pomysły, ale szukają kogoś kto zrobi na nich wrażenie.

#84 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 26 kwietnia 2015 - 19:11

Niech tylko nie idą do pierwszej lepszej kwiaciarni, bo będą mieli dekoracje, jak każdy inny ;) Ja mogę polecić np. butik florystyczny Amarant, co prawda widziałam raczej sale weselne w ich aranżacji, ale było przepięknie, myślę, że przystrojeniem kościoła też się mogą zająć.

#85 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 20:28

Ooo a dojeżdzają wszędzie? I ciekawe czy sa elastyczni. Mozesz powiedzieć o nich coś więcej? 

#86 Truskaweczka80

Truskaweczka80
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 04 maja 2015 - 20:17

@Nela11 - W zakres usług Butiku Amarant wchodzi dowóz i instalacja kompozycji w umówionym miejscu ( w odległości do ok 50 km od siedziby firmy), obsługa kompleksowa ślubu, czy innej specjalnej okazji, doradztwo, konsultacje są bezpłatne. Zawsze przed zleceniem ślubnym spotykają się z każdym klientem, dokładnie analizują potrzeby i oczekiwania, prezentują możliwe rozwiązania. Sprawdzają co jest możliwe w ramach danego budżetu, bo czasami klienci nie wiedzą, że np. za 1000 zł nie da się zrobić wszystkiego, ale dzięki rozmowie zawsze dochodzą do consensusu. W przypadku wystroju wnętrz i restauracji dowożą kwiaty na miejsce i w wybranym przez klienta dniu je nawet instalują :-) Więc może warto spróbować? 

#87 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 maja 2015 - 19:31

Mi sie podobaja delikatne kwiatowe kompozycje bez jakis bram w wejsciu czy za duzej ilosci bibelotów.

Dekoracje+Ko%C5%9Bcio%C5%82a+4+-+Winsa+b

312_cover.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#88 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 07 maja 2015 - 15:18

Ooo a dojeżdzają wszędzie? I ciekawe czy sa elastyczni. Mozesz powiedzieć o nich coś więcej? 

To zależy gdzie mieszkasz ale słyszałam że działają na terenie Grodziska mazowieckiego, Pruszkowa, Warszawy i okolic. A w obszarze 50 km dowóz gratis:):)

#89 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 17 maja 2015 - 19:32

@Nela11 - W zakres usług Butiku Amarant wchodzi dowóz i instalacja kompozycji w umówionym miejscu ( w odległości do ok 50 km od siedziby firmy), obsługa kompleksowa ślubu, czy innej specjalnej okazji, doradztwo, konsultacje są bezpłatne. Zawsze przed zleceniem ślubnym spotykają się z każdym klientem, dokładnie analizują potrzeby i oczekiwania, prezentują możliwe rozwiązania. Sprawdzają co jest możliwe w ramach danego budżetu, bo czasami klienci nie wiedzą, że np. za 1000 zł nie da się zrobić wszystkiego, ale dzięki rozmowie zawsze dochodzą do consensusu. W przypadku wystroju wnętrz i restauracji dowożą kwiaty na miejsce i w wybranym przez klienta dniu je nawet instalują :-) Więc może warto spróbować? 

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Myślę że na pewno warto :D  Fajnie, że mają takie nastawienie do klienta, to bardzo dobrze o nich świadczy. Przekaże kontakt do mojego brata. Na pewno sieucieszy, a potem powiem Wam co im zaproponowali :D

#90 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 27 maja 2015 - 12:53

już widzę, że masz odpowiedź :) Na pewno się z nimi dogadasz i ustalisz wszystko, tak, żeby obie strony były zadowolone :)

#91 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 27 maja 2015 - 13:39

Na pewno będą zadowoleni :) Profesjonalna obsługa i ceny ok . A kompozycje kwiatowe przepiękne:)

#92 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 29 maja 2015 - 11:47

Dziewczyny, nawet nie wiecie jacy zadowoleni byli jak się spotkali z ta firmą :) Do dzisiaj mi dziękują, a ja oczywiście zadowolona że wkład mam w ich ślub i wesele :D Uzgodnili wszystko co sie dało, o dziwio nawet okazało się, że wyjdzie ich taniej. Butik florystyczny doradził im korzystanie z kwiatów sezonowych, zatem spora oszczędnośc. I jak patrzyłam na zdjęcia przykładowych prezentacji, to bajka :) sama bym coś takiego chciała.

#93 Truskaweczka80

Truskaweczka80
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 29 maja 2015 - 17:53

Bardzo się cieszę że mogłam chociaż trochę przyczynić się do ich szczęścia :-) 

#94 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 maja 2016 - 09:15

U nas wygląda to tak, że jedna babka od lat stroi ten kościółek. Jechałam z nią na giełdę kwiatową i sama wybierałam, z których kwiatów chciałabym mieć. Ona układała kompozycje. Przy tabernakulum, dwie na ołtarzu (symetrycznie), jedna z boku i jeszcze dwie mniejsze na ołtarzach bocznych. Jak będę miała zdjęcia to wrzucę. Razem kosztowało to jakieś 600zł

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#95 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 01 czerwca 2016 - 14:12

U nas było tak, że ja chcialam inna kwiaciarnie, a babka co miała ślub godzinę przed nami inną. Ugielam sie tylko dlatego, że babka ubierająca kościół zmieniła storczyki na inne cięte kwiaty. Zwykle przy młodych i świadkach stawiała storczyki w szklanych tubach. Człowiek tyle kasy płaci, a ona to później sprzedaje w kwiaciarni i robi kasę na jednym kilka razy 😒
Ale ostatecznie storczyków nie było. Na mszy nie zwracałam uwagi co jest dokładnie. Na pewno jakieś latarenki i inne bzdety. Ogólnie koszt ubrania to też 600 zl. Podział na 2 czyli 300 zł to nie była taka tragedia 😉
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#96 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 czerwca 2016 - 14:21

@halynka , @Majorka^^ O to cenowo w waszych kościołach wychodzi tak samo , np moja siostra za dekorację wydała 800 zł , czasami jest tak że i ceny są powyżej , mam siostrę cioteczną i oni pobierają się we wrześniu , i za samą dekorację muszą 1000 zł zapłacić a gdzie reszta <szok> jak dla mnie to cena kosmiczna .

Użytkownik iwonaryki edytował ten post 01 czerwca 2016 - 14:21

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#97 sasarka

sasarka
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 06 czerwca 2016 - 10:38

astronomiczne ceny :O

#98 L0ANDRA

L0ANDRA
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 13 czerwca 2016 - 11:35

u mojej siostry dekoracja + organista + ksiadz byl w cenie 400 zł ;)

#99 beata_m

beata_m
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 21 czerwca 2016 - 17:53

Ja byłam niedawno na ślubie i weselu gdzie dekoracje robił wcześniej wspomniany Amarant. Rzeczywiście było pięknie :)

#100 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 21 czerwca 2016 - 23:32

Ooo to fajnie a jakie kwiaty były głównym elementem dekoracji? Ostatnio u mnie też kumpela korzystała z ich usług to głównymi kwiatami były słoneczniki fajnie to wyglądało:)