Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wilgoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 18:30

otóż taki mój problem :evil:

mieszkam w kamienicy która pamięta czasy Mieszka conajmniej :mrgreen: <umieraam></span>
i na dodatek mój pokój jest z brzega czyt. ściana szczytowa budynku.
no i zauważyłam że w rogu mam takie zielone plamki na ścianie :shock:
mama mówi ze to wilgoc
tylko pytanie skąd??
wietrze pokój codziennie przed paleniem w piecu, dodam ze sciana była ocieplana styropianem bo kiedyś przed remontem też chyba była wilgoc, nie pamiętam dokładnie <bezradny></span>

miała któras ten problem? są jakieś środki na to??
nie chce żeby sie to powiększyło :shock:
akurat ja to musze miec bo nigdzie indziej w domu nie widziałam :-P :evil:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#2 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 18:44

moze gdzies sciana zamaka , albo była kiedys wilgoć i teraz sie przebija bo nie zostało to usuniete.
sa preparaty którymi sie smaruje sciaane ale zazwyczaj przed malowanie bo tym premaratem myje sie sciane wiec nie wiem czy by to koloru nie zmieniło.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#3 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 20:02

no to grzyb chyba... to masakra jest, żeby się go pozbyć... ja słyszałam, że to trzeba ścianę zdrapać do tynku i czymś nasączać... szczegółów nie znam ale coś w tym stylu.
w starych domach często się tak robi :-/
Dołączona grafika

#4 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 13:44

ja mam ten sam problem!!
Aby temu zapobiec jest wiele kosztownych zabiegów i środków ale zazwyczaj są bardzo drogie...
My zrobiliśmy dodatkową izolację w postaci waty szklanej w płynie (tak to się chyba nazywa)
Kupuje się to jako niebieski proszek, rozpuszcza w wodzie i maluje ścianę ale niestety zostawia plamy wiec najlepiej pozdzierać tapety i na goły tynk wiec trzeba po tym zrobić remont ale na razie nic nie wychodzi już!

Mozna też spróbować płynem anty grzybiczym z W5 (tej firmy z lidla) tez jest skuteczny i niedrogi

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#5 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 08 listopada 2009 - 14:49

halynka, ok coś popróbuje ;-) może najpierw ten płyn bo remont nie wchodzi w gre- szkoda mi tynku bo jest w dobrym stanie a niewiadomo ile jeszcze pomieszkam w moim pokoju :mrgreen: latem nie było wiec to pewnie tylko na zime wychodzi chyba <hmm></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#6 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:38

zazwyczaj zimę pojawią się większy grzyb gdyż na dworze też jest więcej wilgoci i niższe temperatury...
modle się tylko żeby z początkiem śniegu nie pojawił się ten niechciany gość w naszym domu...

ps. napisz czy podziałało

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#7 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:49

ja miałam grzyba w pokoju od wilgoci właśnie ale tata kupił mi super ekstra środek na niego , popsikałam i juz go nie ma :) potem dowiem się co to za środek i wam napisze..

#8 haneczka

haneczka
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 września 2014 - 07:29

Albo wentylacja zawodzi albo faktycznie ściana zamaka. W lecie trzeba to odgrzybić, wysuszyć dokładnie. Inaczej to Ci się rozrośnie. a taki grzyb to ani nic ładnego, ani przede wszystkim zdrowego

#9 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 28 czerwca 2022 - 04:41

Dlatego ja postanowiłam, że postawię na taką https://bartoszwenty...acja-powietrza/ wentylację z rekuperacją, ponieważ ona będzie oczyszczać z  wszystkiego moje powietrze. Także nawet w ten sposób będę mogła uniknąć wilgoci.

#10 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 08:49

W każdym pomieszczeniu trzeba zapewniać odpowiednie warunki, dlatego dobra wentylacja to podstawa. Na pewno kominki dachowe do suszarni https://www.ventech....i-wentylacyjne/ są też konieczne. Tam muszą panować szczególne warunki i takie systemy bardzo się sprawdzają.