Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z wilgocią w kuchni (nowy okap?)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eleonore28

Eleonore28
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 21:23

Mam coraz większy problem w kuchni. Ściany pokrywają się ciemniejszymi plamami, szczególnie w rogach, wietrzenie niewiele daje, zresztą teraz i tak nie mogę za bardzo wietrzyć, bo zima. Nie wiem, czy próbować z zamalowywaniem tego, czy to na dłuższą metę niewiele da? Czy lepiej kupić jakiś okap? Trochę z przyzwyczajenia nic nie kupiłam po przeprowadzce, bo dawniej był i prawie wcale go nie używaliśmy, a teraz okazuje się, że chyba by się przydał. Da się kupić coś dobrego za kilkaset zł.?

#2 margo.pp

margo.pp
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 10:24

Planuję zamontować sobie okap. Nie wiem tylko czym kierowac się przy jego wyborze i jakiego producenta wybrać?

#3 fiolkowa1984

fiolkowa1984
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17 września 2015 - 10:04

Podbijam! Remont kuchni wymagany, pomóżcie koleżanki jaki okap wybrać?

#4 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 17 września 2015 - 10:52

na wilgoć co raczej pochłaniacz wilgoci, a okap co kto lubi, ja chcę ukryty podszafkowy, całkowicie nie widoczny, marka nie ma znaczenia, byle był cichy, miał dobrą moc i światło ;)

#5 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 407 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 11:47

Nie wyobrażam sobie nie mieć okapu w kuchni. Sama bardzo często gotuję oraz włączam go codziennie przy gotowaniu. Pochłania wilgoć oraz nieprzyjemne zapachy.... Oczywiście słyszałam,że jest coś takiego jak pochłaniacz wilgoci ale moja koleżanka miała oraz nie był tak skuteczny jak profesjonalny okap tak wiec potem zamontowałą sobie okap. Sama zdecydowałam się na teleskopowy a nie podszafkowy. Jest to model Candy CVM670 LX . Jestem zadowolona. Ma dużą moc, ładnie się prezentuje. 

Jest srebrny ale wykonany z takiej stali, że nie ma problemów  z czyszczeniem. Nie widać na nim palców,