Bukiet ślubny
Napisano 01 czerwca 2012 - 20:56
A tak na marginesie ... trzeba mieć bukiet do ślubu ?
Napisano 01 czerwca 2012 - 20:57
dobre pytanie.trzeba mieć bukiet do ślubu
Chyba nie, no bo przecież nikt nikogo nie zmusza prawda?
Ale nie widziałam żeby panna młoda nie miała
Napisano 01 czerwca 2012 - 20:58
Napisano 01 czerwca 2012 - 21:04
Bo co innego zrobisz? Opuszczone wzdłuż ciała dziwnie, założone za plecy też do sukienki nie pasuje..no a tak jest co potrzymać.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 01 czerwca 2012 - 21:04
Napisano 01 czerwca 2012 - 21:05
A dlaczego?Bo goździki nie pasują na ślub chyba...
Napisano 01 czerwca 2012 - 21:08
o to ja będę wyjątkowa i będę miała bukiet ze szczypiora i rzodkiewkiTeraz to nawet z kalafiora można mieć bukiet.
Napisano 02 czerwca 2012 - 16:41
kwiaty jak kwiaty , ja osobiscie nie lubie, ale jak ktos lubi moze miec nawet gerbery czy chryzantemy . kolezanka moja kiedyś mowila, ze jak bedzie brac slub to chce bukiet z polnych kwiatów.Bo goździki nie pasują na ślub chyba...
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 czerwca 2012 - 21:56
Napisano 03 czerwca 2012 - 06:41
Na weselach na których byłam praktykowano ten zwyczaj. 2 razy złapałam bukietWidziałam też jak panna młoda rzucała za siebie bukietem ślubnym ale to już rzadziej spotykane
Nigdy nie widziałam żeby
panny młode zostawiają tą wiązankę ślubną pod obrazem Matki BOżej
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 03 czerwca 2012 - 08:04
krowka z tego co ja zdążyłam zaobserwować jak byłam na ślubach to panny młode zostawiają tą wiązankę ślubną pod obrazem Matki BOżej. Młodzi idą pod obraz Matki BOżej modlą się i panna młoda zostawia tam swój bukiet. Ja mam zamiar tak samo zrobić i z tym zamiarem też kupuje. Widziałam też jak panna młoda rzucała za siebie bukietem ślubnym ale to już rzadziej spotykane
To chyba w naszych okolicach taki zwyczaj
Ja miałam dwa bukiety jeden niosła świadkowa a ja drugi.
Jeden w kosciele pod obrazem zostawiłam a ona mi oddała swoj i wychodzilam z tym drugim
U nas tak zawsze jest.
I ten bukiecik leży przy ołtarzu i można go podziwiac haha
Napisano 03 czerwca 2012 - 15:07
nigdy nie słyszałam o takim zwyczajupanny młode zostawiają tą wiązankę ślubną pod obrazem Matki BOżej. Młodzi idą pod obraz Matki BOżej modlą się i panna młoda zostawia tam swój bukiet.
i z tym też się nie spotkałamNa weselach na których byłam praktykowano ten zwyczaj. 2 razy złapałam bukiet
Napisano 03 czerwca 2012 - 16:34
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 03 czerwca 2012 - 18:19
Napisano 03 czerwca 2012 - 18:28
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:44
Na 100% to była TA wiązanka ślubna??jak byłam na ślubach to panny młode zostawiają tą wiązankę ślubną pod obrazem Matki BOżej.
U nas raczej zostawia się jakiś bukiet kwiatów, ale na bank to nie jest wiązanka panny młodej tylko inna.
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:49
Myślę, że ta.Na 100% to była TA wiązanka ślubna??
Bo tak jak wcześniej pisałam u nas na Podkarpaciu młoda ma dwa bukiety, podobne, takie same, bądź różne jak tam woli
Z jednym wchodzi do kościoła i po mszy zostawia przy ołtarzu a drugi przynajmniej ja odebrałam od świadkowej która siedziała za mną 8i z tym wyszłam z kościoła i ten miałam już na sesji na weselu itd
Ale może tak u nas tylko jest
Napisano 05 czerwca 2012 - 03:54
Jeśli chodzi o zostawianie bukietu w kościele to młoda zostawia bukiet starszej. Ale nie jest to tak, że oba bukiety są młodej, tylko i młoda i starsza mają swoje wiązanki a w kościele zostawia się starszej.U nas raczej zostawia się jakiś bukiet kwiatów, ale na bank to nie jest wiązanka panny młodej tylko inna.