Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

prostownice :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
109 odpowiedzi w tym temacie

#81 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 17:27

amoramor, tej nie mam ale mam remingtona i powiem, że wszystkie prostownice są takie same , różnią się firmą i tyle

nie wiem jak ta, ale moja ma dodatkowo pokryte płytki teflonem (jak dobrze to napisałam ) chroni to przed uszkodzeniem włosa

a tak poza tym to niczym się nie różni

moja też jest prosto - lokówką

teraz to standard
Dołączona grafika

#82 polyanna26

polyanna26
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 11:43

Ja na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że prostownice nie różnią się tylko firmą od siebie i że nie sa takie same. Miałam prostownicę, która ciągnęła i szarpała włosy a miałam też taką, która świetnie prostowała włosy bo miała dobre płytki, włosy gładziutko przeciągałam prostownicą, bez żadnego szarpania. Zapoznałam się z prostownicami tego sklepu /reklama/, w którym był polecany konkretny model wcześniej i znalazłam też taką w promocji prostownice Cutek Titanium za 135zl, wydaje mi się, że może być spoko bo płytki wyglądają na dobrze zrobione i nie niszczące tak włosów... a to dla mnie bardzo ważne bo i tak nie mam super gęstych;/

#83 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 13:00

Ja na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że prostownice nie różnią się tylko firmą od siebie i że nie sa takie same.

no widzisz, zapomniałam dodać, że nie wspominam o prostownicach które są z tańszej póki czy jakiejś chińskiej firmy, brałam pod uwagę tylko te znane i gdzie ceny wynoszą pow. 100
Dołączona grafika

#84 koniz

koniz
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 14:13

Ja kupiłam jakies 3 lata temu w jakims supermarkecie i jeszcze dycha, a swego czasu używałam często

#85 Paulinna

Paulinna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 21 września 2011 - 16:42

Ja staram się ograniczyć jej używanie, bo wiadomo, że nic chyba tak nie niszczy włosów jak ona.

#86 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 23:43

czy któraś z was ma może mini prostownice? Zastanawiam się nad taką, zwłaszcza teraz przed wakacjami. Znalazłam na allegro, niektóre są mega tanie, mają 46 w i zastanawiam się czy to w ogóle prostuje... przydałaby mi się taka chociaż do samej grzywki i zajmuje mało miejsca :)
szczęście ma smak truskawek :D :D

#87 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 11:37

truskaweczka, ja posiadam takową kupiłam ją za 100zł w hurtowni fryzjerskiej i żałuję bo jest okropna raz ją użyłam i od 2 lat leży w szafce nie używana... strasznie pali włosy... może są jakieś lepsze ale sam fakt że w hurtowni kupiłam i taka beznadziejna...jednak wolę większą

#88 babeczka

babeczka
  • Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 17:49

Każdemu odradzam używania prostownicy, czy karbownicy, bo wiadomo te "urządzenia" niszczą tylko nasze włosy, a sama ostatnio dostałam w prezencie prostownicę, bagatela za 30 Euro i to podobno była okazja.Ja bym moim zdaniem tak drogiej nie kupiła.Została kupiona w Tchibo w Austrii, jest sprytna,mała,jednym słowem świetna, a jak się będzie sprawowała to się dopiero okaże.

#89 Avesti

Avesti
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 04 września 2013 - 10:39

Jeżeli już używamy prostownicy,to postarajmy się nie robić tego zbyt często aby nie uszkodzić struktury naszych włosów. Polecam też dobre prostownice,u mnie akurat fajnie sprawdza się Babyliss Pro.

#90 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 04 września 2013 - 12:20

Ja używam prostownicy codziennie, niestety....
Moje włosy są tak okropne, że muszę niestety je prostowac inaczej wyglądam okropnie i musiałabym chodzić chyba tylko w czapce.

Mam prostownicę najtańszą z możliwych i nie narzekam.
Mam mnóstwo odżywek do włosów, którymi je zabezpieczam, więc nie jest chyba aż tak źle.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#91 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 września 2013 - 19:28

Mam prostownicę najtańszą z możliwych i nie narzekam.

ja też. Kupiłam ją już kilka lat temu za 20, może 30zł i nie dość, że działa do tej pory, to jeszcze pamiętam jak moja młoda przyłaziła mi ją podbierać, pomimo tego, że dostała w prezencie jakąś full wypaśną philipsa czy innego markowca.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#92 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 04 września 2013 - 19:33

ja też mam starą prostownicę za 40 zł już ładne kilka lat.. :->
natomiast siostra kupiła jakąś za 150 zł do prostowania i na sucho i na mokro i ja za cholerę nie wyprostuję nią moich loków :lol:

#93 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 września 2013 - 19:36

Ja posiadam taką z firmy Babyliss, co prawda kosztowała swoje, ale nie narzekam :-> Mam ją już ładne parę lat, ładnie prostuje, ma możliwość regulacji temperatury.
Mam nadzieję, że podziała jeszcze długo, bo nie wyskrobię na nową pieniędzy :-P

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#94 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 04 września 2013 - 22:27

Ja teraz mam w sumie drugą prostownicę od jakiś 2 lat. W pierwszej po kilku upadkach wyszczerbiła się płytka ceramiczna i 'ciągnęła' mi włosy, a po drugie kabel ledwo pikał- raz korki w domu wyskoczyły jak się zrobiło zwarcie :lol: Gdzieś tam jeszcze leży... na czarną godzinę :lol:
Ta obecna kosztowała około 80 zł. Rowenta. Bez regulacji, bo i tak zawsze na maksa ustawiałam więc po co :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#95 anitak9

anitak9
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18 września 2013 - 10:40

Nigdy nie używalam prostowanicy... Moje włosy są proste jak druty :(

#96 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 września 2013 - 09:44

Ja nie mam idealnie prostych włosów, ale nigdy na stałe nie używałam prostownicy. Tylko w szczególnych przypadkach do układania jakieś "lepszej" fryzury. Widziałam nie raz włosy, po kilku latach takiego maltretowania i dziękuję bardzo. Poza tym szkoda by mi było czasu ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#97 kajametrowska

kajametrowska
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 29 kwietnia 2014 - 10:36

A ja używam prostownicy ;)

#98 clouthy

clouthy
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18 lutego 2015 - 19:41

ja mam z remingtona, nie niszczy włosow i jest naprawde dobra

#99 ania.kot

ania.kot
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 maja 2017 - 11:23

Moje włosy są podatne na kręcenie więc wystarczy tylko niewielka ilość wilgoci i już mi się robi "puszek" na głowie.

... reklama ... 

#100 Cynamonka

Cynamonka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21 lipca 2017 - 21:55

Jeśli szukasz prostownicy, która radzi sobie w wilgotny dzień to zdecydowanie któraś z diamentowych z babyliss. Sama byłam zaskoczona gładkością. One mają jonizacje i system domykanie płytek dlatego efekt trzyma się dosyć długo. Oprócz tego moja jest bardzo estetycznie wykonana i się nie psuje :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych