Zakupy z głową
Napisano 08 października 2009 - 23:51
Napisano 09 października 2009 - 11:22
Napisano 09 października 2009 - 12:15
ja zawsze ide z lista i biore po prostu mniej wiecej odliczona sumę pieniędzy żeby nie szaleć jak coś zobacze "absolutnie koniecznego"Najlepiej zrobic sobie liste zakupow..
Napisano 09 października 2009 - 13:05
Napisano 09 października 2009 - 20:10
Napisano 10 października 2009 - 15:20
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 10 października 2009 - 15:24
masz moje wyrazy podziwuMnie sie mało kiedy zdarza kupic cos czego nie planowałam
zawsze kupuje caaaałe mnóstwo niepotrzebnych bubli i później się na siebie wkurzam, że niepotrzebnie wydaję pieniążki. Ale po prostu nie potrafię się powstrzymać. eh..
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 11 października 2009 - 09:38
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 11 października 2009 - 12:26
Nie kupuję nigdy jakiś rzeczy po to,żeby kupić,bo w tej chwili mi się podoba. Staram się kupować z głową i wydaje mi się,że nauczyła mnie tego Mama
Napisano 11 października 2009 - 13:50
na kartce a i owszem, zapisuję, ale tylko to co muszę kupić, a reszta - wychodzi w trakcie zakupów ... przeważnie są to pierdółki, ale złotówka do złotówki i całkiem niezła sumka by sie zebrała
a kiedy muszę zaplanować zakupy, bo np. nie mam czasu ... po prostu układam w głowie schemat gdzie chce iść i po co ... reszta zostaje po mej lewicy bądź prawicy i nawet nie zaglądam tam - nie bo nie, odrobina samozaparcia i zdrowego rozsądku (tak, czasem go przejawiam
a zapisywanie? jako że długopis i kartka zawsze sie jakoś znajdą - nie mam z tym problemu, a są sytuacje kiedy po prostu nie wypada telefonu wyciągnąć, a naskrobanie czegoś na kartce nie razi tak w oczy, nikt nie pomyśli że go olewasz i wysyłasz sms-a na przykład
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 11 października 2009 - 14:01
Swoją drogą zainteresował mnie ten programik na kom.,ale niestety nie wiem jak się nazywa
Napisano 11 października 2009 - 14:04
a sposób na zakupy z głową? wystarczy wyliczyć kwotę jaka będzie potrzebna i zabrać tylko tyle kasy nie więcej i już się nie wraca z niepotrzbnymi pierdołkami
Napisano 11 października 2009 - 23:07
Mój jest następujący- robię listę zakupów i jadę sama, P. zostaje w domu, bo zakupy z nim to po prostu masakrasposób na zakupy z głową?
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 12 października 2009 - 07:08
wtedy szukam i przymierzam tylko spodnie, tak dlugo az nie znajde takich ktore mnie usatysfakcjonuja
ale rozwniez czasami dzieje sie tak ze przypadkowo lub z nudow wpadam do jakiegos sklepu cos rzuci mi sie w oczy a pozniej okazuje sie ze byl to swietny wybor
rzadko kiedy zdarza mi sie kupic cos co pozniej lezy w szafie i sie kurzy
Napisano 12 października 2009 - 08:43
Odzieżowe zakupy to taki maraton w poszukiwaniu jednej konkretnej rzeczy. Przewaznie nie kupuje czegos czego nie mialam w planach
... ale zakupy spożywcze. Ehh. Tez czesto daje sie poniesc temu ze jestem głodna, wieczorem obejze film wiec moze cos do pochrupania... a tak naprawde nie potrzebuje tych rzeczy.
Napisano 12 października 2009 - 09:32
skądś to znam...P. zostaje w domu, bo zakupy z nim to po prostu masakra
Na to ma ochotę, tamto by zjadł, to sie przyda, a tamto fajnie będzie wyglądac w pokoju
i jeszcze ta minka kota ze shreka i tekst: zawsze o takich marzyłem...
doprawdy....
Napisano 22 grudnia 2009 - 16:51
Napisano 27 stycznia 2010 - 14:19
artykuł umieszczony poniżej:
„Smart Shopping” czyli tzw. „sprytne zakupy” to już od lat stosowana idea, dzięki której konsumencie na całym świecie oszczędzają podczas zakupów nie rezygnując z ich wysokiej jakości. Oto podstawowe zasady bycia mądrym zakupowiczem:
korzystaj z Internetu – porównywarki cen oraz fora użytkowników to Twoi najwięksi przyjaciele w poszukiwaniach najtańszych i najlepszych ofert.
poszukaj w swoim mieście centrów wyprzedaży– tzw. outletów. Kupisz tam markową odzież i obuwie w naprawdę niskich cenach.
kupując produkty mające służyć nam dłuższy czas inwestuj w sprawdzone marki (co nie zawsze znaczy najdroższe!).
sięgając po towar z napisem „promocja” bądź ostrożny – jego niższa cena, bądź większa pojemność wcale nie musi się różnić od tej sprzed promocji.
przeproś się z artykułami spożywczymi wyprodukowanymi specjalnie dla dużych sieci sklepowych jak Carrefour, Tesco. Są wykonywane przez znanych producentów i często nie odbiegają swoją jakością od swoich markowych odpowiedników.
zbieraj punkty, znaczki, karty stałego klienta – wiele sklepów prowadzi naprawdę atrakcyjną politykę lojalnościową dla ich wiernych użytkowników.
wybierając się na cotygodniową wizytę w hipermarkecie rób listę zakupów. Dzięki temu unikniesz spontanicznych i zupełnie niepotrzebnych wydatków.
zastanów się zanim niepotrzebnie wydasz na szewca, mechanika, znajomego komputerowca – żądanie naprawy wadliwego produktu to Twoje prawo konsumenta, korzystaj z niego!
Doceń walory osiedlowych sklepików. Często ceny przez nie proponowane wcale nie są wyższe niż te w hipermarketach, a robiąc w nich zakupy zaoszczędzasz na czasie i transporcie.
I najważniejsze…
10. szukaj – pytaj – baw się. Poświęć swoim zakupom trochę więcej czasu, ale nie traktuj ich śmiertelnie poważnie. Zabaw się w tropiciela okazji i oszczędzaj z uśmiechem.
Napisano 28 stycznia 2010 - 05:44
Napisano 28 stycznia 2010 - 12:27