Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Na parapetówke

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#41 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 maja 2010 - 17:33

kieliszki..

na prezent,fajna sprawa.Bardzo podobają mi się takie wysokie,wąskie szampanówki.

[ Dodano: 2010-05-13, 18:57 ]
Fajnym prezentem może także być zestaw do kawy czy herbaty.Ja np.chętnie pijam kawę w filiżance.

#42 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:10

Fajnym prezentem może także być zestaw do kawy czy herbaty.

ale to jest zestaw nie na każdą kieszeń, to po pierwsze, nie zawsze znamy gust osoby obdarowywanej - to po drufie, a po trzecie takich zestawów masę dostaje się np. na ślub (oczywiście zależy gdzie, zależy jaka tradycja dawania ślubnych prezentów itp, itd). ja bym nie zaryzykowała.chyba że zostałabym o to poproszona, albo wieziałam że obdarowani lubią pić w filiżankach a ich nie mają.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#43 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:21

ja od siostry dostałam piękny obraz:) wydaje mi się że to fajny prezent o ile znamy wystrój mieszkania czy domku i wiemy że może się przydać:) bo jeśli ktoś już ma na każdej ścianie coś toobraz jest tylko problemem :-/

Załączone miniatury

• marlin.jpg
  • d.jpg
  • b.jpg
  • a.jpg

#44 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 18 maja 2010 - 09:26

Ja chciałabym dostać obraz owszem, ale tylko od osoby która na prawdę zna mój gust. Bo może być niezręczna sytuacja, obraz nam się nie będzie podobał, ale jak osoba od której go dostaliśmy jest częstym gościem, to tak nie powiesić go gdzieś.. to będzie jej przykro:)
A może coś takiego:

Załączone miniatury

• do czekolady.jpg

"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#45 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 maja 2010 - 09:57

Jadźka,fajny pomysł,myślę,że mógłby się spodobać.Bardzo praktyczny.

#46 czarnulkalbn

czarnulkalbn
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:26

Ja to jestem z tych osób, które lubią prezenty praktyczne. Jeśli kupuje komuś to zwykle ekspresy do kawy, roboty kuchenne, zestaw obiadowy - jakies ładne talerze wraz ze sztućcami, filiżanki, świeczniki. Może byc też jakaś fajna ozdobna narzuta na łóżko lub orginalna lampka nocna. Obrazów nie kupuje w ciemno bo potem może komuś nie podpasować do wnętrza lub co gorsza gustu i jest problem. Ale zwykle mam taki układ ze znajomymi że po prostu mówimy sobie co potrzebujemy i wtedy obydwie strony są zadowolone. :-D

#47 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:33

Chyba wszyscy lubią prezenty praktyczne:) masz racje czarnulkalbn obraz jest dla kogoś kto zna wnętrze tak jak pisałam:) ale czasem może na prawdę się spodobać tak jak ten, który ja dostałam podoba się wszystkim i wspaniale pasuje:)

#48 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:39

mysle ze jak sie zna osoby do ktorych sie idzie to nie ma problemu , bo zna sie raczej gust , w ciemno to kupowałabym cos praktycznego , co jak sie powtórzy to nie bedzie tragedia np szklanki czy kubki , bo teraz ludzie pija w róznych rzeczach herbate czy kawe, to na pewno jak nie dla nich to jak beda przyjmowc gosci to sie przydadza. Mysle ze komplet ręczników to tez fajna rzecz , tego nigdy dosc ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#49 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 18 maja 2010 - 11:42

komplet ręczników to super rzecz widziałam kiedys w sklepie takie ślicznie zapakowane już w kokardą fajnie to wyglądało:)

#50 beti

beti
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 września 2010 - 13:29

Też wydaje mi się, że pomysł z ręcznikami jest spoko. To zależy do kogo się idzie na tą parapetówę :mrgreen: Jeśli to ktoś kto lubi lans to polecam ręczniki z Benettona, ta marka na pewno zrobi na nim ogromne wrażenie, a ręczniki nie są bardzo drogie ale mają intensywne i modne kolory.
Sama ostatnio miałam taki problem i te ręczniki idealnie spełniły swoją role kupiłam je w sklepie internetowym /reklama na forum zabroniona/
sami sprawdźcie :)

#51 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 września 2010 - 13:31

beti, nie reklamujemy na forum! <zly></span>

#52 martie

martie
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 09:32

Dość bezpiecznym pomysłem jest kupić coś ze sprzętu AGD. Oczywiście najlepiej drobnego, jak czajnik czy mikrofala. Ja bym kupiła jakiś stylowy, ciekawie wyglądający czajnik.

#53 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 13:26

Ja kiedy byłam na weselu u kuzynki, to kupiłam im do domu Ekspres do kawy, bo oboje są strasznymi kawoszami :-P
Polecam też sprzęty AGD, są bardzo przydatne w domu.

#54 jedna

jedna
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 11:47

Zgadzam się z martie i Etinietiette najbezpieczniej jest kupić coś ze sprzętu AGD albo zastawy, kieliszki, filiżanki. Nie szłabym raczej w elementy dekoracyjne bo ile ludzi, tyle gustów, możesz nie trafić...

#55 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:35

Jest temat to tutaj zapytam. Co prawda nie o prezent, ale o miejsce.

Moi znajomi chcą zrobić parapetówkę, a może raczej spotkanie z okazji kupna mieszkania. Ale chcą ją zrobić nie w domu tylko wynająć część naszego ulubionego lokalu. Zapytali mnie czy to nie jest głupi pomysł. Mi to akurat nie przeszkadza, bo w sumie to nawet wolę w lokalu się pobawić, ale postanowiłam zapytać co Wy o tym sądzicie?

Każdy z nas urodził się ateistą

#56 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 14:27

Dziwnie. Parapetówka służy moim zdaniem, by pokazać znajomym jak się kto urządził na 'nowym'. <bezradny></span> A pytałaś dlaczego nie w domu? Może mieszkają z kimś? Nie odmówiłabym takiego wyjścia, ale byłabym zaskoczona

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#57 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 14:37

Pytałam.
Pierwszy powód jest taki, że oni się już wprowadzą, ale w sumie nic nie mają jeszcze, dopiero będą sobie powoli robić i w sumie dlatego.
Drugi to taki, że planują zaprosić sporo osób, a mieszkanie nie jest jakieś ogromne. Co prawda na pewno by się ludzie jakoś pomieścili, ale to się wiąże z trzecim czyli sąsiadami. Wszędzie są małe dzieci.

#58 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 lutego 2013 - 15:01

Ja też uważam, że parapetówka= nowe mieszkanie, nie słyszałam jeszcze o opcji robienia jej w lokalu, dlatego jestem zaskoczona. Co do pierwszego powodu, to nie widzę przeszkód: można zrobić imprezę w całkiem "gołym " mieszkaniu, trzeba tylko odpowiednio pokombinować ;-) Ale skoro im to przeszkadza, to dlaczego chcą imprezę zrobić akurat teraz, a nie za jakiś czas jak się już trochę urządzą?
Co do reszty, to przecież jak pogadają z sąsiadami, to tamci na pewno przymkną oko na imprezkę, przecież chyba nie zamierzają robić imprezy z pod znaku totalnej demolki? :-P

#59 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 15:08

Teraz, bo dwie zaproszone pary za miesiąc uciekają z Polski. Więc zależy im abyśmy się jeszcze wszyscy spotkali.
Co do sąsiadów to nie wiem czy mówili, ale przypuszczam, że impreza z około 30 osobami nie będzie cicha i nie skończy się po 22. A skoro mają wszędzie sąsiadów z dziećmi nie chcą się od razu narazić na wkurzenie z powodu nieprzespanej nocy. Nie wiem.

Ja się też z czymś takim nie spotkałam, ale jakoś chyba to nie ma dla mnie znaczenia. Mogę założyć szpilki, tańczyć i nikt mi nie puknie w sufit, że za głośno.

A może boją się, że ktoś im zapaskudzi ściany??? Bo to już widizałam na parapetowkach

#60 green

green
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 22 marca 2013 - 18:57

Tez uważam że najlepiej jakieś drobne AGD

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych