Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Na parapetówke

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#21 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 14 września 2009 - 13:42

zdecydowanie wazon albo pościel....wcześniej nie widziałam zdjęć....i ta lampka jakaś taka dziwna....

#22 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 września 2009 - 15:52

a ja chyba pościel ;) w nowym domu pewnie nie ma jej za dużo a lampę pewnie już kupiła itp

#23 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2009 - 18:05

raczej nie ma co kupować czegoś do domu w sensie rzeczy ozdobnych, chyba że już dom widziałaśi umiałabyś do niego coś dobrać ... ja bym postawiła na jakieś oryginalne kieliszki na przykład ... wiem że w krosnie mają dosc duzy wybor ciekawych wzorow ... no i jakość tego w polaczeniu z cena wychodzi na plus, nie należa do najdrozszych, a ladnie sie prezentuja ... moze cos w stylu do martini, albo kieliszki na wode? albo szampanowki jakies oryginalne

co jeszcze ... sa fajne komplety porcelany uzytkowej ... moze warto by bylo za czyms takim sie porozgladac? mozna znaleźć fajne rzeczy stylizowane na chinskie/japonskie, jakies czarki inne takie ...

sa fajne komplety do sushi ... moze nie kazdy jada, ale na pewno ładnie sie to prezentuje... i jest oryginalne ...

sa fajne pojedyncze filizanki (np z motywami gustava klimta, van gogha czy innych monetów, wyspiańskich ... są ręcznie malowane - jak chcesz linka do sklepu z tymi recznie malowanymi, to mi napisz na pw)

jak wazon - to kolory neutralne, a jeszcze lepsze białe szkło ...

może jakąś karafkę kryształową ... są teraz bardzo fajne wzory ... osobiście polecam karafki na wino - poszukaj po sklepach - ekspedientka ci doradzi i powie co do cego i która na co sie nadaje ;-)

wybaczcie - zboczenie spowodowane nową pracą

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#24 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 września 2009 - 19:22

raczej nie ma co kupować czegoś do domu w sensie rzeczy ozdobnych, chyba że już dom widziałaśi umiałabyś do niego coś dobrać ...

Jestem tego samego zdania, bo może się okazac, że jednak nie trafisz w jej gust czy też prezent nie będzie pasowac do wystroju mieszkania koleżanki.

ja bym postawiła na jakieś oryginalne kieliszki na przykład ...

I to jest świetny pomysł. W tej chwili można znaleźc naprawdę ciekawe i oryginalne wzory :-)

Natomiast jeśli miałabym wybrac z rzeczy proponowanych przez Ciebie to pewnie byłaby to posciel- najbezpieczniejsza opcja

Załączone miniatury

• duze-kieliszki-do-wina-b_1362.jpg

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#25 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2009 - 19:58

tigraa84, to co wrzuciłaśbędzie piekielnie drogie zapewne :P ale rzeczywiście są inne, chociaż mi raczej chodziło o takie wzory proste, a z gatunku tych których sami byśmy sobie nie kupili

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#26 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 września 2009 - 20:13

nie(d)oceniona, to tylko przykład, ale na allegro widziałam mnóstwo takich cudów w cenie ponizej 100 zł. Przypuszczam, że z wysyłką w stówie można się zamknąc ;-) Zależy jeszcze ile Fairy ma zamiar przeznaczyc na prezent, choc wydaje mi sie, że to co nam pokazała też może oscylowac w tym przedziale cenowym :->
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#27 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 września 2009 - 20:17

z wysyłką

biorąc pod uwagę w jakim stanie przyszła do mnie ostatnia paczka - nie ryzykowałabym zakupu szkła przez allegro, chyba że sama mogłabym je odebrac ;-)

jeszcze musze dodać że tak bogate zdobnictwo też narzuca nam np. na stole czy kolor, czy reszte zastawy/kieliszków/szklanek ... wiec też nie ryzykowałabym, owszem, jakiś mały element zdobniczy, coś uniwersalnego, ale nie szalałabym, bo nie wiem co w szafkaj mają ;-) albo co chcą mieć ;-)

#28 Pi-neska

Pi-neska
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25 września 2009 - 16:42

Bardzo piękne drobiazgi można kupić w LINK . Świeczki, świeczniki, wazony, filiżanki, gadżety do kuchni, które też zdobią. Kupowałam już u nich i mogę polecić, zakupy są bezpieczne, przesyłka przyszła w idealnym stanie i bardzo szybko.

NIE LINKUJEMY NA FORUM, LINKI WYSYŁAMY PRZEZ PW

#29 gwiazdeczka1888

gwiazdeczka1888
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 26 września 2009 - 15:19

Nie mam pojęcia co bym kupiła na parapetówę. Dopiero jak bym dostała na takową zaproszenie wtedy bym się zapewne gorączkowo zaczęła zastanawiać. Ale chyba postawiłabym raczej na jakiś sentymentalny drobiazg, no i jak wiele z was kocham świeczki... Szkoda tylko, że ich używać nie mogę :) są zbyt piękne aby je zniszczyć !

#30 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 28 września 2009 - 22:48

ja ostatnio kupiłam dla koleżanki koszyk wiklinowy a w środek kilkanaście różnych pojemników z ziołami i zrobiłam tabliczki z opisami do tego. uważam, że całkiem fajnie wyszło jak na nie obowiązujący prezent.
Dołączona grafika

#31 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 września 2009 - 10:45

ritka, świetny pomysł... takie prezent od serca ;-)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#32 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 września 2009 - 11:33

ritka bardzo dobry pomysł i na pewno przydatny noi nie oklepany :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#33 mariettka

mariettka
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05 października 2009 - 11:21

Teraz są takie możliwości, że nie można narzekać na brak pomysłów, bo sklepy odsuwają Ci je same :lol: Gdybym miła kupić coś na parapetówkę to muszę przyznać, że byłoby to nie lada wyzwanie i ciężko byłoby się na coś zdecydować. Mnóstwo ciekawych inspiracji na prezent znalazłam np. na stronie Tam to mają dopiero wybór. A co najważniejsze nie są ta jakieś szablonowe rzeczy, tylko bardzo unikalne i niespotykane dodatki.

#34 ko-rnik

ko-rnik
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 03 maja 2010 - 21:28

wino i kieliszki to bardzo dobry pomysł. Akcesoria do łazienki to czasami może być niewypał i wtedy nie wiadomo co z takim fantem zrobić.

#35 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 05 maja 2010 - 14:21

My dostaliśmy od znajomych stojak na wino, taki stylizowany, bardzo przypadł mi do gustu. Dla mnie niewypały to figurki porcelanowe, sztuczne kwiatki, tandetne ramki w sklepie za 5 zł i album na zdjęcia. Nie wiadomo co z tym zrobić, a ponoć mówią,że "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"... <bezradny></span>
Dołączona grafika

#36 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 maja 2010 - 14:42

Dla mnie niewypały to figurki porcelanowe, sztuczne kwiatki, tandetne ramki w sklepie za 5 zł i album na zdjęcia.

jeszcze sie nie spotkałam z takimi prezentami szczerze <bezradny></span>

z tego co wiem ludzie dają jakieś zegary ścienne, misy ozdobne do słodkości np, patelki i różne przyrządy które wiadomo że gospodyni jeszcze nie posiada a są niezbędne ;-) zależy na ile jesteśmy poinformowani kto co ma a komu co brakuje

ten pomysł z kieliszkami całkiem całkiem :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#37 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 05 maja 2010 - 14:51

Majorka^^ i całe szczęście. Koleżanka opowiadała mi,że ktoś z jej znajomych dostał takie wyposażenie, dla mnie masakra...
Dołączona grafika

#38 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 06 maja 2010 - 14:54

ja bym była zadowolona np z kieliszków do wina...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#39 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 maja 2010 - 09:49

"darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"... <bezradny></span>

A no niby nie, tylko ja osobiście nie lubię dostawać prezentów, które muszę potem upychać w szafy i szuflady. Robi się takie składowisko, a nie mam sumienia, żeby takie prezenty wydać, sprzedać, czy wyrzucić...

#40 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 13 maja 2010 - 16:14

Ja też jestem z tych co lubią dostawać rzeczy do kuchni :) jakieś gadżety do kuchni albo kieliszki..

Załączone miniatury

• kielkiszek.jpg
  • kieliszkki.jpg

"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych