Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Tampon czy podpaska ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
501 odpowiedzi w tym temacie

#101 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:04

no podpaske przy obfitszych to trzeba często tak co 2-3 godz. a tampony 3-4 przy obfitych (tak mi sie wydaje :P) a przy normalnych/słabych nawet co 8 godz ale nigdy tak długo nie 3mam. no ale ok to zależy... ja na ten temat nie mogę dużo powiedzieć bo miałam tylko jeden okres :P i odrazu przeszłam na tampony. teraz mi sie spóźnia ponad tydzień
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#102 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:10

mOtOcYkLiStKa chyba odwrotnie :-/
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#103 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:13

chyba odwrotnie

Ja też bym powiedziała, że właśnie na odwrót... ale mogę się mylić.

#104 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 22:48

Ja używam tylko podpasek.Tamponów próbowałam kilka razy użyć,ale nie czuję się z nimi dobrze.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#105 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 23:33

Kiedys wolalam tampony jak pracowalam bylo wygodniej,ale teraz podpaski mi lepeij podchodza,zreszta od ciazy jakos tamponow nie uzywalam :-/

#106 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 02:12

no ja tampony tylko latem na plaze lub na basen( ale zazwyczaj jak juz mam okres t i na basen sie nie wybieram) ale raczej wole podpaski 8-)

#107 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 07:07

a przy normalnych/słabych nawet co 8 godz

w takim razie zycze powodzenia w leczeniu chorob lub infekcji w przyszlosci:)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#108 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 08:30

Ja używamod samego początku tamponów i jestem bardzo zadowolona. Jeszcze żadne choróbsko się na szczęście do mnie nie przyplątało
Dołączona grafika

#109 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 19:14

no ja tampony tylko latem na plaze lub na basen

ja to bym w życiu z okresem na plaże albo basen nie poszła. miałabym stracha.

[ Dodano: 2008-02-18, 19:17 ]

no podpaske przy obfitszych to trzeba często tak co 2-3 godz.

jak ja mam mocne to czase nawet co pół godziny latam. :shock: a tak to przy końcu zmieniam
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#110 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 20:12

tuptunio, a jak jest 100 stopni w cieniu i mozna umrzec :evil: no i ja staram sie w te pierwsze dni nie chodzic ale tak juz 3 dnia 8-)

a propo czestotliwosci wymiany sprzetu :shock: jezu ja musze co godzine bo bym sie utopila :shock:

#111 katty727

katty727
  • Użytkownik
  • 308 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 21:16

ja zawsze latam ze strachem w pierwsze dwa dni. czasami to i w nocy wstaje bo nie moge ze stresu spac. chociaz musze przyznac ze od pewnego czasu zaczyna sie cos zmieniac- jakby cykl mi sie unormowal i wogole tak dziwnie jakby to nie moj organizm.

#112 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 18 lutego 2008 - 22:45

teoretycznie tak jest napisane na opakowaniach, że nie nosić dłużej niż 8 godzin, więc niby 8 godzin dozwolone, ale ja też zmieniam częściej i temu nie ufam :)

ja to bym w życiu z okresem na plaże albo basen nie poszła.

a ja właśnie nauczyłam się używać tamponów jak byłam na jakimś obozie za granicą, gdzie miałam 9 dni i chyba w drugi dzień wypadł mi okres... A że ja miałam wtedy długie okresy (6-7 dni) to wyszłoby na to, że w ogóle nie mogłabym korzystać ani z wody ani z plaży ani z opalania ( bo jak tu opalać się i siedzieć na plaży jak taki gorąc a do wody wejść nie można). Teraz więc tampony to dla mnie największe wybawienie na wakacje :D

#113 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 18 lutego 2008 - 22:59

teoretycznie tak jest napisane na opakowaniach, że nie nosić dłużej niż 8 godzin, więc niby 8 godzin dozwolone, ale ja też zmieniam częściej i temu nie ufam :)

zartujesz az ide sprawdze?????? :shock:

[ Dodano: 2008-02-18, 23:08 ]
Kociak, no wlasnie jak gorac i upal to mozna sie wsciec 8-) i wtedy tampon i w dluga 8-) ja w wakacje zawsze cierpie te 2 pierwsze dni ale pozniej Dołączona grafika Dołączona grafika

#114 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 07:52

ja tam zmieniam co jakies 3 godz. wole dmuchac na zimne;)
a zreszta tak jak ktoras z was napisala w 8 godzin w jednym tamponie to by mnie zalalo w pierwszym dniu...a juz pierwszej nocy to musze wstawac i wymienic tampona (czesto i przescieradlo niestety:-//)

w ogole ostatnio staram sie ograniczac do podpsaek ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#115 NudnaBaba

NudnaBaba
  • Użytkownik
  • 2 192 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 09:45

Ja to czasami przeciekam gdy używam tamponów, ale najgorsze sa noce. Czesto rano sie budzę i tez muszę zmieniać co nieco.
ja zmieniam hmmm to zależy od intensywności krwawienia czasami co 2h, czasami co 5 )
Bo ja kocham tak jak wolność kocha ptak....

#116 mOtOcYkLiStKa

mOtOcYkLiStKa
  • Użytkownik
  • 107 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 10:20

no wiadomo że w pierwszych dniach trzeba częściej zmieniać. co do tych 8 godz to oczywiście tak mówią producenci ale ja nigdy tyle nie trzymałam... co do basenu to też nigdy nie pływałam podczas okresu, ale raczej nie ma takiej opcjii żeby coś sie stało z tym tamponem w wodzie albo żeby krew wyleciała
Droga do szczęścia jest ciemna i ciernista, ale rozświetla ją nadzieja

#117 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 11:00

JA używam tamponów, bo tylko one dają mi komfort tego, ze nie czuje jak sie ze mnie cos leje i nie czuje sie brudna, a zmieniam co 3-4 h
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#118 Martha

Martha
  • Użytkownik
  • 375 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 20:02

JA używam tamponów, bo tylko one dają mi komfort tego, ze nie czuje jak sie ze mnie cos leje i nie czuje sie brudna, a zmieniam co 3-4 h

u mnie jest podobnie..:) kilka lat temu przeszlam na tampony i teraz wlasciwie tylko to. Do tego mam niewielkie krwaweienie wiec w nocy tez sie nie stresuje i nie przeciekam...

basen i morze staram sie unikac.. w czasie okresu ale czasami nie ma wyjscia:)

#119 psychophazuś:*

psychophazuś:*
  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 20:37

Tesknie za tamponami ... :[ Od kad uzywam samych podpasek dostaje cholery :[ wrrr ;[
"W tej chwili, jest 6, 470, 818, 671 ludzi na świecie. Sześć miliardów ludzi na świecie. Sześć miliardów dusz. A czasami... ...wszystkiego czego potrzebujesz jest jedna."

#120 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 22:33

ale raczej nie ma takiej opcjii żeby coś sie stało z tym tamponem w wodzie albo żeby krew wyleciała

zabawnie to zabrzmiało ;-)
ale masz rację: nie ma takiej opcji :)
ja tam się już niczym nie stresuje i w czasie wakacji najnormalniej w świecie z tamponem korzystam z plaży, pływania i wszystkiego na co mam ochotę :) i nigdy nic nie wyciekło ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png