Kala1702, a mozesz napisac jak robisz, jakie proporcje olejku i miodu ??
Olejek rycynowy
Rozpoczęty przez
NudnaBaba
, 26 cze 2007 16:23
86 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 marca 2013 - 12:31
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim
Napisano 23 marca 2013 - 12:53
Sajuri, hmm zależy od grubości włosów ja do małego garnuszka wlewam tak powiedzmy 6 łyżek olejku i dwie miodu (czasem dodaje trochę soku z cytryny ale to dla rozjaśnienia) i chwilkę podgrzewam. Taką ciepłą ciapkę nakładam na głowię i na to jakiś termo-czepek albo zwykłą reklamówkę i najlepiej iść w tym spać (ale nie polecam bo czasem mam całą poduchę w olejku
) lub kilka godzin ponosić
i tak robię dwa razy w tyg (przynajmniej się staram)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."
Napisano 23 marca 2013 - 15:40
Kala1702, no to sobie zrobie w przyszlym tygodniu , ciekawa jestem jakie beda wloski. Przyzam ze zadna odzywka do wlosow mi nie podchodzi jedynie jakies olejki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim
Napisano 23 marca 2013 - 17:24
Ja dziś sobie zaaplikowałam olej rycynowy, włosy mam niezniszczone i dość tłuste, ale zależy mi na szybkim zapuszczeniu i nie wypadaniu 
2 razy w tygodniu sobie nakładam różne olejki na włosy i nie mam problemów ze zmyciem, a włosy są dość fajne po nich.
2 razy w tygodniu sobie nakładam różne olejki na włosy i nie mam problemów ze zmyciem, a włosy są dość fajne po nich.
Napisano 23 marca 2013 - 18:08
ja olejek stosuje na rzęsy od kilku dni- strasznie mam teraz mikre
zobaczę czy będą jakieś efekty
myślisz, że ten sok cytrynowy daje jakiś efekt? :>trochę soku z cytryny ale to dla rozjaśnienia)
Napisano 23 marca 2013 - 18:36
myślisz, że ten sok cytrynowy daje jakiś efekt? :>trochę soku z cytryny ale to dla rozjaśnienia)
tak
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."
Napisano 28 marca 2013 - 19:18
ja uzywam olejku rycynowego do rzes
pomaga
nakladam go czysta i stara szczoteczka od tuszu do rzes