Ja to już nawet zapominam że mam aparat czasem - już mnie w ogóle nie bolą, mogę prawie wszystko zjeść. Dzisiaj schrupałam spieczonego kurczaka i do tego startą marchewkę. Jak poszłam potem do łazienki żeby umyć zęby to pod drutami miałam mnóstwo tej marchewki, jeszcze na jutro by starczyło
Aparat ortodontyczny
Napisano 21 marca 2015 - 17:54
Ja to już nawet zapominam że mam aparat czasem - już mnie w ogóle nie bolą, mogę prawie wszystko zjeść. Dzisiaj schrupałam spieczonego kurczaka i do tego startą marchewkę. Jak poszłam potem do łazienki żeby umyć zęby to pod drutami miałam mnóstwo tej marchewki, jeszcze na jutro by starczyło
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 21 marca 2015 - 18:27
Ja tak ostatnio mialam pelno ryzu za drucikami
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 09 kwietnia 2015 - 19:36
@inqaa jak tam aparat?
Mi jakimś cudem spadła gumka z zamka na jedynce... zastanawiam się czy to ma jakieś duże znaczenie i muszę się wybrać do ortodonty czy mogę z tym zaczekać do następnej wizyty...
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 10 kwietnia 2015 - 17:22
Co do gumek to nie wiem, mi pierwszego dnia spadł cały zamek i z tym to musiałam iść. Co do gumki to lepiej zadzwoń do gabinetu i upewnij się czy to powód do przyjścia
// Mission completed
Napisano 11 kwietnia 2015 - 12:12
- inqaa lubi to
Napisano 12 kwietnia 2015 - 07:29
Od kilku dni bola mnie bardzo zeby. Ale to tak ze wytrzymac sie nie da. Znowu przerzucilam sie na jogurty bo gryzienie czegokolwiek to masakra. Bardzo wrazliwe sie zrobily...
Napisano 12 kwietnia 2015 - 11:54
W sumie dziwne, że tak Cię zęby bolą aż tak bardzo po takim czasie, mnie przestały jakoś koło 10 dnia noszenia i potem było już ok
A teraz po pierwszym przykręceniu bolały mnie tylko ze 2 dni może i to nie wszystkie tylko te na które jest największy nacisk.
Ja sobie teraz na dół założyłam gumki różowe
a na górę standardowo - bezbarwne do kosmetycznego aparatu ![]()
// Mission completed
Napisano 12 kwietnia 2015 - 12:22
Ja teraz tez chyba jakis kolor gumek sobie wybiore
Napisano 12 kwietnia 2015 - 12:37
// Mission completed
Napisano 12 kwietnia 2015 - 13:57
@palomka szkoda tylko, że nie można zakończyć leczenia jak się korony ustawią tylko trzeba czekać na korzenie - a to trwa najdłużej. Tak to byłyby 3 miesiące i po sprawie ![]()
Jedna rzecz mnie tylko niepokoi - moja koleżanka z grupy też nosiła aparat jakiś czas temu i teraz zauważyła, że rozchodzą jej się jedynki
Tak jakby efekt tego prostowania przestał się utrzymywać i zęby znów wracały w złą pozycję mimo, że nosiła ten retencyjny aparat. Szkoda wydanych pieniędzy skoro za parę lat ma wracać na nowo ![]()
// Mission completed
Napisano 12 kwietnia 2015 - 14:23
Nie wiem od czego to zalezne...
Nam na studiach jakas profesorka tez o takim przypadku opowiadala tyle ze u dziewczyny w ciazy takie cos mialo miejsce... I mowila ze moze to tez wina hormonow. Ale ile w tym prawdy to pojecia nie mam....
Napisano 10 sierpnia 2015 - 19:12
Dzisiaj ortodonta założył mi grubszy drucik dla lepszej stabilizacji zębów, ale przez to aparat jest bardziej widoczny ,co mnie martwi, tym bardziej, że wyjeżdżam za granicę
No ale trudno, jak trzeba to trzeba.
Na następnej wizycie założy mi jeszcze łańcuszek na zęby ( taką gumkę przezroczystą poprzeplataną na zębach - mniej więcej
) to już w ogóle chyba się popłaczę
Ma to zmniejszyć przerwy między zębami, żeby były w ładnym szeregu ![]()
// Mission completed
Napisano 01 lipca 2016 - 06:39
Przedwczoraj bedac u ortodonty tak mi ponaciagala, ze bol przeokropny!
Zazdroszcze Ci juz tego ze zdejmujesz
Ja pewnie jeszcze z pol roku...
Napisano 01 lipca 2016 - 07:59
przez prace mialam baaardzo dluga przerwe w wizytach co mi troche to opozni pewnie...
Ja dlatego starałam się tak dobierać daty wizyt, żeby zawsze mi pasowało z uczelnią itp i właśnie, żeby niepotrzebnie tego nie przeciągać...
Przedwczoraj bedac u ortodonty tak mi ponaciagala, ze bol przeokropny!
ooo, ja po takim czasie już nie czułam nic po kolejnych wizytach
Tak naprawdę bolało mnie tylko przez pierwsze 3 miesiące
// Mission completed
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych