Poprostu 0 tłuszczu.
Dieta beztłuszczowa
Napisano 31 maja 2009 - 21:07
Poprostu 0 tłuszczu.
Napisano 31 maja 2009 - 21:56
Napisano 01 czerwca 2009 - 00:42
Napisano 01 czerwca 2009 - 08:19
kawka bez cukru /może byc słodzik/
owsianka -gotowe saszetki nesVita Nestle
1 kromka grahamki z wędliną drobiową
pierś kurczaka na parze i surówka
2 kromki grahamki z pomidorem
owoce
Wykluczamy: białe pieczywo,ziemniaki,makarony,żółte sery,słodycze.
biały ser tylko z małą zawartością tłuszczu to samo mleko.
Napisano 01 czerwca 2009 - 13:30
A czy w naszym pożywieniu masz potrawy z 0 tłuszczu? Ja pisząc "0" myślę o wyeliminowaniuJesz owsiankę nesVita? I twierdzisz, że 0 tłuszczu? Samo mleko które w formie sproszkowanej znajduje się w Nesvicie ma 9%.
jak się da pozatym w nesVita są to tłuszcze nasycone i nie 9 a 6%. Nim się wypowiesz zawsze sprawdź.
Napisano 01 czerwca 2009 - 13:34
6%
to i tak bez sensu jest
skoro chcesz tłuszcz wyeliminować, to czemu nie kupisz sobie zwyklych płatków owsianych i nie zalejesz zwykłym mlekiem z mniejszą zawartością tłuszczu?
Nesvita na pewno ma też cukier, no i całą chemię.
Napisano 01 czerwca 2009 - 13:39
Napisano 01 czerwca 2009 - 14:15
to po co go zakładałaś skoro po jednym pytaniu już nie chcesz go kontynuować?Zakończyłam temat
ja tylko pytam
i mówię, że te płatki to mijanie się z celem
i tak jest w nich cukier, tłuszcz i cała chemia
pytanie zadałamczemu nie kupisz sobie zwyklych płatków owsianych i nie zalejesz zwykłym mlekiem z mniejszą zawartością tłuszczu?
Napisano 01 czerwca 2009 - 14:24
Napisano 01 czerwca 2009 - 14:49
Zdrowa żywność owszem- ścisłe diety stanowczo nie.
Napisano 01 czerwca 2009 - 16:01
Napisano 01 czerwca 2009 - 16:35
Ona mi tłumaczyła, że mój organizm potrzebne tłuszcze pobiera z zapasów a efektem jest
chudnięcie.
Napisano 01 czerwca 2009 - 16:46
wiadomo na tym to polegaOna mi tłumaczyła, że mój organizm potrzebne tłuszcze pobiera z zapasów a efektem jest
chudnięcie.![]()
tłuszcz tak czy owak jest nam potrzebny
najzdrowsze tłuszcze to chyba te omega cośtam, co się w rybkach znajdują tak?
[ Dodano: 2009-06-01, 17:47 ]
kurde, chyba OT
Napisano 01 czerwca 2009 - 17:04
no i nie o tłuszczach tylko o diecie w której ich nie ma
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 01 czerwca 2009 - 17:13
myślę, że te niezdrowe tłuszcze należy zastępować tymi zdrowymi, bo takowe istniejąno wiec ja bym sie chciała dowiedzieć czym zastępujesz tłuszcze? no bo jak sie z czegoś rezygnuje to sie chyba powinno znaleźć dla niego jakiś substytut ..
tak samo cukier > zastępuj czymś co zawiera cukry proste co by je ładnie rozłożyło
aj sink soł
a tu wieści z neta
Ilość energii pochodząca z poszczególnych produktów żywnościowych powinna wynosić - 30% tłuszcze (10% tł.nasycone, 10% tł.jednonienasycone - oliwa z oliwek, olej rzepakowy, 10% tł.wielonienasycone - ryby, oleje roślinne), 50% węglowodany, resztę stanowi białko. Należy znacznie ograniczyć, lub wręcz usunąć alkohol z diety, rzucić palenie i starać się jak najbardziej znormalizować swoją wagę.
Z tłuszczu zwierzęcego można zrezygnować pod warunkiem że codzienna dieta będzie dostarczała niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w ilości od 3 do 5% przyjmowanej energii.. Ilość ta jest również wystarczająca dla zapewnienia wchłaniania niezbędnej ilości witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E, K).
Sposoby zmniejszenia spożycia tłuszczu w diecie to:
* ograniczenie tłuszczu dodawanego do potraw (kanapki, kraszenie, sosy, zasmażki).
* wybór produktów o obniżonej zawartości tłuszczu: (margaryny, majonezy, wędliny, mleko i jego przetwory).
* odpowiednie przygotowanie potraw, której celem jest ograniczenie tłuszczu np. smażenie beztłuszczowe, grill)
* zmiana stylu żywienia: zwiększenie spożycia warzyw, owoców, produktów zbożowych, chudych ryb.
żr. mediweb.pl
Napisano 01 czerwca 2009 - 18:01
Napisano 02 czerwca 2009 - 09:09
Napisano 02 czerwca 2009 - 16:25
podgrzewasz mleko i zalewasz