Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak pogodzić seks i religię?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
128 odpowiedzi w tym temacie

#101 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 lutego 2013 - 20:48

Wisienkowa, ie napisałaś na początku że to artykuł a ja się zastanawiam co w Ciebie wstąpiło, co to za historia.
Strasznie żal mi tej dziewczyny. Religijność religijnością ale ślepo nie można za nią podążać i skreślać całe życie z powodu jednego błędu! Przecież jakby nie patrzeć Bóg wybacza grzechy...

Ja patrze na to trochę na swój sposób <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#102 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 19 lutego 2013 - 22:39

Wisienkowa, ie napisałaś na początku że to artykuł a ja się zastanawiam co w Ciebie wstąpiło, co to za historia.

Ja na początku też myślałam, że piszesz o sobie <umieraam></span>

Ja patrze na to trochę na swój sposób <bezradny></span>

Ja też mam zupełnie inne na ten temat zdanie i mimo, że wierzę w Boga i jestem chrześcijanką to jednak takie podejście jest dla mnie przesadzone <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#103 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 20 lutego 2013 - 00:24

wierzę w Boga i jestem chrześcijanką to jednak takie podejście jest dla mnie przesadzone <bezradny></span>

są chrześcijanie i fanatycy... ;-) szkoda, że tych drugich coraz więcej.
Dołączona grafika

#104 Iguana

Iguana
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 12:46

Problem w tym, że trzeba rozgraniczyć Boga i Kościół. Może na pierwszy rzut oka to herezja, ale na pewno? Zobaczcie co jest napisane z Biblii, co głosi Kościół, a dodatkowo jaki przykład daje.... Przykład, kiedyś na spowiedzi ksiądz zaczął się wypytywać o totalne szczegóły mojego pożycia zaznaczam z mężem, na zasadzie jak często, czy myślimy o prokreacji czy przyjemności. Jak doszedł z pytaniem o pozycje, powiedziałam mu otwarcie co o tym myślę, pytając, czy to jego sposób na podniecenia się, wstałam i wyszłam... Do spowiedzi chodzę od tamtego czasu do innego kościoła, podobnie jak na msze....Bo czego taki ksiądz ma uczyć? Jakim jest on kapłanem?

#105 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 marca 2013 - 13:49

Ale podziwiam takie osoby, które wierzą mocno i postępują zgodnie z naukami kościoła.

A moim zdaniem,pary te zapewne, posiadają swoje przekonania,kierują sie okresloną drogą w zyciu.(mam na mysli ,także pary czekające z sexem,aż do ślubu)
I poprzez swoją głeboka wiarę zamierzaja trzymac się obranej drogi.Bo pewnie wiedzą dokąd ona ich zaprowadzi.
Podziwiam ich za to i w zadnym wypadku nie potepiam.
Ludzi tak mocno wierzących nie traktuje jak fanatyków.Wręcz przeciwnie.Są Oni dla mnie wielkim przykladem.

#106 adusia

adusia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04 marca 2013 - 11:00

Zgodzę się z Tobą :) Jeśli ktoś chce się wstrzymać do ślubu, to jego prawo i o ile nie obraża tych, którzy tego nie robią i nie próbuje na siłę przekonywac do swoich racji, to niech żyję w spokoju.

#107 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 12 marca 2013 - 09:46

Zgodzę się z Tobą Jeśli ktoś chce się wstrzymać do ślubu, to jego prawo i o ile nie obraża tych, którzy tego nie robią i nie próbuje na siłę przekonywac do swoich racji, to niech żyję w spokoju

To raczej w każdej kwestii,nikogo nie powinno się na siłe przekonywać do swoich racji ;-)

#108 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 18 września 2013 - 17:36

viola, przeczytałam na forum, że stosowałaś krążek antykoncepcyjny. Jakie jest/było Twoje podejście do antykoncepcji jako osoby wierzącej. Jak sobie to tłumaczyłaś. Pytam z ciekawości, jeśli nie masz ochoty, nie odpowiadaj. :->

#109 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 15:17

Wisienkowa, odpowiem Ci.
Można powiedzieć,że,, nawróciłam sie'' po pewnym okresie życia.I teraz zdecydowanie moje podejście do antykoncepcji zmieniło się.
To tak w telegraficznym skrócie ;-)

#110 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 października 2013 - 16:22

Czyli teraz jesteś na nie :?:

#111 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 16:40

Czyli teraz jesteś na nie :?:

zgadza się ;-)

#112 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 października 2013 - 17:18

viola, jestes przeciwna antykoncepcji ? w jaki sposob to koliduje z twoja wiara?
a mozesz to rozwinac ?jak to bylo, jak jest. jak sie zabezpieczasz?
no bo ja ie wierze w metode kalendarzykowa. Ginekolog mowiła ze to mozna stosowac dodatkowo jedynie ale tak samo moze zawiesc. Podobnie stosunek przerywany.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#113 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 października 2013 - 17:28

viola, jestes przeciwna antykoncepcji ? w jaki sposob to koliduje z twoja wiara?

Sajurka,jesli jesteś katoliczką,to zapewne znasz stosunek Kościoła do tych spraw.Więc,chyba nie muszę Ci pisać.Jesli chodzi o moją antykoncepcję,to nie stosuję żadnej.Już wiem w jakie dni mam kochać sie z mężem,obserwuję mój organizm.Wyliczam kiedy mam dni płodne.
Zresztą umiemy z M zapanować nad swoim pociągiem sexualnym i daje sie wytrzymać do dni ,kiedy możemy uprawiać bezpiecznie sex z,, finałem'' we mnie. ;-)
Ale, ;-) to nie w tym temacie,by nie robić off :-)

#114 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 października 2013 - 18:19

Ginekolog mowiła ze to mozna stosowac dodatkowo jedynie ale tak samo moze zawiesc.

przy regularnym cyklu , bezzawirowan to po dlugiej obserwacji moze byc skuteczna ;-)

]stosunek przerywany.

tutaj kosciol tez jest przeciwny

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#115 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 14 marca 2014 - 15:19

Wszystko tak naprawdę zależy od księdza. Kiedyś mój Połówek wyspowiadał się z seksu przedmałżeńskiego i ksiądz odesłał go bez rozgrzeszenia, powiedział, że ma przyjść dopiero po ślubie. Poszedł do innego kościoła i tam ksiądz zapytał go tylko czy planuje ślub, jak długo jesteśmy razem i czy się kochamy. Po czym bez problemu dał mu rozgrzeszenie i jeszcze powiedział, że nic złego nie robi, skoro robi to z miłości, a nie ot tak z byle kim przypadkowym.

Mnie zawsze uczono, żeby spowiadać się z tego co leży mi na sumieniu, czego żałuję, i co osobiście uważam za grzech. Dla mnie seks przedmałżeński nie jest czymś złym, więc się z tego nie spowiadam, chociaż wiem, że kłóci się to z naukami kościoła - ale jak pokazałam powyżej, wszystko zależy od księdza.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#116 igmu

igmu
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 20 marca 2014 - 14:37

Uważam, że główny problem ludzi mających ten problem polega na tym, że za dużo słuchają człowieka, a za mało Boga. Tymczasem każdy ma swoją drogę, Bóg ma dla niego zupełnie inne plany i wcale nie są one ludzkie, przewidywalne, standardowe! 

Jeśli człowiek jest blisko Boga, czuje sie przez Niego prowadzony to i takie problemy naturalnie się rozwiązuja. 

#117 Wiedźma

Wiedźma
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 17:00

Te wielkie światowe religie niestety nie są postępowe, a są nie tylko dla Boga, ale i dla ludzi.

Na szczęście moje przekonania religijne nie są w sprzeczności z cielesnością i celebracją życia w formie seksu. Ba, nawet seks jest wskazany. Ale nie byle gdzie, byle jak i z byle kim.

#118 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 19 kwietnia 2016 - 20:31

Kościół uzurpuje sobie władzę nad naszą seksualnością. Ta cała monogamia więla się z troski o higienę. Dlatego też w starym tstamencie jets otym, by nie współżyć z obietą w czasie okresu po nim przed nim. Xle jest tez interpretowana przypowieść o Onanie - nie chodzi o to , że złe jest >marnowanie nasienia< - czyli, ze trzeba skończyć  kobiecie, sens był taki, ze ów onan nie kończyłw kobiecie, bo to bya żna jego zmarłego brata i wedle ówczesnego prawa, jej dzieci "szy by na konto brata". A on nie chciał przedłużac linii swego brata i to się Bogu nie podobało.

#119 lenalena

lenalena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 10 maja 2016 - 10:38

jak dla mnie to jest kwestia tego, jak Ty się z tym czujesz. choc osobiście uważam,  to nie jest sprawa kościoa, co robisz w swoim łóżku.

#120 kobietazkorporacji

kobietazkorporacji
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 sierpnia 2016 - 14:52

Do wszystkich zatwardziałych katoliczek interpretacyjnych biblię słowo w słowo i żyjących zgodnie z tym co tam jest napisane .
Lot w zamian proponuje swoje dwie córki - dziewice, by tłum postąpił z nimi jak się mu podoba. Rdz 19, 8 Dobry wybór - św. Paweł uzna Lota za "sprawiedliwego"

Pełno jest w bibli zachowań pochwalajacych gwałty , oddawanie młodych dziewczyn obcym mężczyzną . Ja do religii zraziłam się przez przeczytanie pisma świętego .

Kiedyś współżycie zaczynało się bardzo wcześnie , czasami nawet 12 latki były wydawane za maż . Dzisiaj kiedy ludzie juz sie tak nie spiesza ze ślubem jest wbrew naturze czekanie z seksem np do 24 -27 roku życia

I co jeśli podam więcej dowodów na to ze gwałty i morderstwa kobiet są według pisma świętego pochwalane to co wszystkie zatwardziałe katoliczki , też nagle na to przystaniecie ???

Ps. Dla fanatyczek uważajcie na mężów

Księga Sędziów

Kobieto! Jeśli twój mąż odda cię grupie rozochoconych mężczyzn, by dokonali na tobie całonocnego gwałtu zbiorowego i masz jedynie siłę, by się doczołgać na próg domu, uważaj. Twój mąż może uznać, że dokonano na tobie tak straszliwej zbrodni, że poćwiartuje cię żywcem na 12 części i roześle je po całym kraju.