Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co OBECNIE czytam?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
811 odpowiedzi w tym temacie

#21 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 21 maj 2009 - 22:40

Coelho też bardzo fajnie pisze, ale "Alchemik" jakoś nie bardzo mi się podoba.

Nie lubię Coelho i chyba nigdy się do niego nie przekonam, ja po "Chacie", którą dopiero co skończyłam, jakoś nie mogę zaraz zabrać się za następną, to nie jest tego typu książka.

#22 awionetka

awionetka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 maj 2009 - 23:01

A jakiego typu jest? nie rozumiem chyba :(
Czytam teraz, a właściwie dopiero zaczynam "Miasto ślepców" czytał ktoś?

#23 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 21 maj 2009 - 23:05

Ja cos tez srednio z czytaniem.. Jakos nie moge sie zebrac czy cos..

#24 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 22 maj 2009 - 00:06

A jakiego typu jest? nie rozumiem chyba

Pisałam wcześniej, że to książka, która daje do myślenia. Dlatego nie potrafię zaraz zabrać się za inną.

#25 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6709 postów

Napisano 22 maj 2009 - 08:08

Ja obecnie czytam "strona cienia" Wiktorii Zender - historia oparta na faktach, dość brutalna :) Ale bardzo fajna książka, w końcu mam czas :)

#26 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5282 postów

Napisano 22 maj 2009 - 09:32

"strona cienia"

A nie "Strefa cienia"? Też to czytałam, kumpela mi pożyczyła... Ech nie lubię takich książek, przejmuję się losem bohaterów zbytnio... Tym bardziej wiedząc, że historia jest prawdziwa :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 22 maj 2009 - 10:12

Niedawno wyszła druga część tej książki - Strefa Światła - jest o tym, jak kobieta wychodziła z tego bagna i jak sobie z tym radziła, fajna.

#28 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1244 postów

Napisano 22 maj 2009 - 10:53

a ja teraz czytam za namowa kilku osób i forumek "Kwiat pustyni" od wczoraj pochłonełam i myślę, że dzisiaj już skończe ;-) bardzo smutna i poruszająca ale jednocześnie wciągająca opowieść :-(
w końcu po maturze mam tyle wolnego czasu, że mogę sobie czytać i czytać :-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#29 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 22 maj 2009 - 20:00

Lubie Coelho. "Alchemik" mi sie podobal. "Chata" tez jest jego? Nie slyszalam ;(.
"Strefe cienia" i "Strefe swiatla" Zenderowej tez czytalam- obie czesci sa bardzo poruszajace. "Kwiat pustyni" tez, dawno temu. To jest ksiazka autorstwa Waris Dire (nie wiem, czy dobrze wpisalam nazwisko)? Jesli to historia tej modelki, to pamietam. Niezle. Obecnie nic nie czytam, bo przeciazylam mozg i potrzebuje chwile wytchnienia. <bezradny></span>

#30 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2027 postów

Napisano 22 maj 2009 - 20:03

bikini, książki Waris Dirie czytałam i bardzo mi się podobały.
Obecnie ślęczę nad "Prawem międzynarodowym publicznym" Janusza Symonidesa i Remigiusza Bierzanka. Co mogę powiedzieć o tej książce? Dla studentów prawa idealna, bo wszystko napisane "ludzkim" językiem ;-)

#31 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6709 postów

Napisano 22 maj 2009 - 20:49

A nie "Strefa cienia"?

Whatever :P Ważne, że jest ciekawa i nie wymaga wielkiego myślenia ;) Jestem jakoś w połowie, dzisiaj nic niestety nie ruszyłam, choć żałuję... Jutro pewnie sobie trochę przy niej przysiedzę :]

#32 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 23 maj 2009 - 18:58

[quote name="bikini"]Lubie Coelho. "Alchemik" mi sie podobal. "Chata" tez jest jego?

Uwielbiam książki P. Coelho :) Mogłabym je czytać na okrągło :) A propos "Chaty"... dostałam ją od koleżanki,a niespecjalnie lubię, gdy ktoś kupuje mi książki, ale zaczęłam czytać i jestem pod wrażeniem!!! tak mnie wciągnęła, że 5 godzinna podróż pociągiem minęła raz dwa :) Książka daje do myślenia na swoim życiem :mrgreen:

#33 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 24 maj 2009 - 17:39

wczoraj z nudów przeczytałam "Wzloty i upadki" Isabel Wolff
prawie 400 stron :shock:
o kobiecie która facet zostawił przed ołtarzem... ;-)

#34 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 24 maj 2009 - 20:47

Lubie Coelho. "Alchemik" mi sie podobal. "Chata" tez jest jego?

Nie, Chatę napisał William Young.

#35 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 25 maj 2009 - 11:28

Dzieki, ihmo, bo juz szukalam tej "Chaty" w dorobku Coelho (z :-P mizernym skutkiem- nie wiedziec czemu...).
Torii1988 - i dobre to czytadlo, czy raczej ckliwe? (400 stron- łoj!) ;)

#36 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 25 maj 2009 - 16:14

bikini, na poczatku srednio mi sie podobało ale potem oki :) cos ale dziennik bridget johnes ;-)

#37 ihmo

ihmo
  • Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 25 maj 2009 - 23:12

bikini, nie ma problemu, ale wystarczyło lepiej przejrzeć wątek, bo wcześniej już pisałam kto napisał Chatę.
Torii, ja mam ten problem, że jak coś mnie nie wciągnie od samego początku, to późnij trudno mi to przeczytać.

#38 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 26 maj 2009 - 09:30

Coelho też bardzo fajnie pisze, ale "Alchemik" jakoś nie bardzo mi się podoba.

Nie lubię Coelho i chyba nigdy się do niego nie przekonam, ja po "Chacie", którą dopiero co skończyłam, jakoś nie mogę zaraz zabrać się za następną, to nie jest tego typu książka.

ihmo, na tym poscie oparlam przekonanie , ze pewnie to ksiazka Coelho. :->
torii, dzieki:)

#39 misiaczek

misiaczek
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 26 maj 2009 - 20:57

...ciekawe czy macie podobnie, ale ja, jak przeczytam ciekawą książkę, to puszczam w obieg. I tak jest z również z "Chatą", długo nie była w moich rękach :-P

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2009-05-26, 21:01 ]
przypominam że temat nosi dział: co obecnie czytacie" tu jest miejsce na dyskusje ogólniejsze: ksiazka-vt290,600.htm

#40 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 27 maj 2009 - 09:24

kuzyn mi pozyczył Merde!chodzi po ludziach autor Stephen Clarke , przeczytałam kawałek i na razie spoko sie zapowiada

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych