Katarzyna Grochola
Napisano 20 kwiecień 2009 - 10:38
Ja przeczytałam kilka powieści. Ostatnio opowiadania Upoważnienie do szczescia. Czasami lubi poczytac cos jej bo ksiazki sa dosc latwe w odbiorze. Niestety ciezko je dostac
Napisano 20 kwiecień 2009 - 10:44
tez to czytalam,Tożsamosc ćmy" za.....jefajna...czyta sie jednym oddechem .Doswiadczioona kobeieta i matka,wspaniała pisarkaUpoważnienie do szczescia.
Napisano 20 kwiecień 2009 - 12:09
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 20 kwiecień 2009 - 20:10
Niestety ciezko je dostac
w każdym empiku po kilkanaście z każdego tytułu przynajmniej w moim tak jest
Chyba że mówisz o bibliotekach, bo tam to się nie orientuje
Ja nie specjalnie przepadam za tego typu powieściami, ale jak widziałam jak pozytywnie oddziałowują np na moją koleżankę to stwierdziłam, że dobrze że takie rzeczy powstają z podobnych autorek polecam Monike Szwaję każda książka jest lekka i zabawna, gwarantowany dobry humor
Napisano 20 kwiecień 2009 - 20:14
Napisano 15 maj 2009 - 21:50
Napisano 22 maj 2009 - 20:17
Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:12
kolejne porównanie - jak gazeta "5-minutówka" na jeden wieczór
no nie lubie jej książek ... zresztą oglądałam nigdy w życiu - potem sięgnęłam po książkę. z jakim rezultatem? gdybym nie widziała filmu w życiu bym nie załapała o co w książce chodzi ... poza tym scenariusz był napisany 100 razy lepiej ... przede wszystkim bardziej byłyskotliwy ... i z humorem książka ... hmm ... nie w moim guście ... no nie lubie i koniec
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:15
no i jak to w końcu jest,warto je poczytnąć czy nie bardzo??
If you don't know my name, you can call me baby " title="" />
Napisano 19 czerwiec 2009 - 20:08
Zgodzę się w zupełnościpoza tym scenariusz był napisany 100 razy lepiej
Ja najpierw czytałam książkę i dopiero po czasie leciał film w kinach. Jednak ekranizacja była lepsza
Napisano 12 sierpień 2009 - 21:20
Napisano 12 sierpień 2009 - 21:23
Napisano 12 sierpień 2009 - 21:26
Tak jak inne jej pozycje przeleciałam w miarę szybko i lekko, tak tu jestem w połowie i się męczę...
Główna bohaterka mdła i nudna jak flaki z olejem...
Książka ma wiele wątków, które się przeplatają...lubię tak pisane książki, ale tu te wątki zupełnie nie pasują do siebie...bez składu i ładu.
Jestem w połowie ksiązki i żałuję, że wyrzuciłam na nią 38zł (a nie zdarza mi sie często żałować, mimo że książki kupuję średnio ze 3 w miesiącu)
Napisano 26 październik 2009 - 00:05
A to nie sa jakies hiperniezwykle ksiazki.
Zalezy kto co lubi. Jesli chcesz wypoczac przy ksiazce siegasz po Grochole.
Nikt nie oczekuje po niej zagadek kryminalnych, ani emocji i trzymania w napieciu...
Poza tym, rozni ludzie lubia rozne typy ksiazek, nie?
Nie oczekujcie wiec że skoro inni ja chwala to wam tez sie spodoba. Nie ma takiego uniwersum
I wiadomo jedna jej ksiazka jest lepsza, inna gorsza.
I co w tym zlego? Nic. Tego ludzie tez szukaja.pewnie częśc sie oburzy za to porównanie ... ale dla mnie książki grocholi w jakims stopniu podobne są do coelho: są proste, łatwe i przyjemne ...
Napisano 26 październik 2009 - 14:57
a pewnie ze tak, teraz wikeszosc ksiazek jest w takim tonie , mało co niesie ze soba jakies glebsze wartosci.co w tym zlego? Nic. Tego ludzie tez szukaja.
Grochoła jest łatwa i przyjemna i mysle ze przyziemna bardzo wiec wiele kobiet widzi w bohaterkach kawałek siebie.
Napisano 26 październik 2009 - 15:55
Napisano 26 październik 2009 - 17:27
Napisano 26 październik 2009 - 20:32
no dokladnie , sa takie lekkie i miło sie je czyta.książki Grocholi właśnie mi takiego relaksu dostarczają, nie muszę się zbytnio przy nich wysilać, zastanawiać, szukać drugiego dna może to mało ambitne ale jak już pisałam chcę odpoczywać przy książce.
no nie wiem H . sa do bólu przewidywalne i oklepane , a u Grocholi jest troche ambitniej . i jak sie czyta jej ksiazki nie ma sie wrazenie ze juz sie to czytało tylko imiona bohaterów sa inne.swojej formie i treści zbyt przypominają mi HARLEQUIN
[ Dodano: 2010-01-07, 18:29 ]
Przeczytałam Trzepot skrzydeł , ksiazka dotyczy trudnego tematu , ale bardzo lekko sie czyta i sklania do przemyslen.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych