Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Katarzyna Grochola

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 10:38

Czytacie coś tej autorki? Lub czytałyście?
Ja przeczytałam kilka powieści. Ostatnio opowiadania Upoważnienie do szczescia. Czasami lubi poczytac cos jej bo ksiazki sa dosc latwe w odbiorze. Niestety ciezko je dostac :-/

#2 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 10:44

Upoważnienie do szczescia.

tez to czytalam,Tożsamosc ćmy" za.....jefajna...czyta sie jednym oddechem :lol: .Doswiadczioona kobeieta i matka,wspaniała pisarka
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 12:09

standardow "nigdy w życiu" ;-) oraz serce na temblaku , na Ja wam pokaze nie mogłam natrafic w bibliotece. Kilka opowiadan tez czytałam ale nie pamietam tytułów.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#4 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3174 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 20:10

Niestety ciezko je dostac

???

w każdym empiku po kilkanaście z każdego tytułu ;) przynajmniej w moim tak jest :P

Chyba że mówisz o bibliotekach, bo tam to się nie orientuje ;)

Ja nie specjalnie przepadam za tego typu powieściami, ale jak widziałam jak pozytywnie oddziałowują np na moją koleżankę to stwierdziłam, że dobrze że takie rzeczy powstają ;) z podobnych autorek polecam Monike Szwaję ;) każda książka jest lekka i zabawna, gwarantowany dobry humor ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#5 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 20:14

malenka, mam na mysli biblioteki. Jest tak ze ludzie sobie zamawiaja przed wypozyczeniem.

#6 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1437 postów

Napisano 15 maj 2009 - 21:50

Czytał ktoś może książkę K. Grocholi - "Trzepot skrzydeł"?

#7 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 22 maj 2009 - 20:17

Wlasnie ja przeczytalam "Trzepot skrzydel". Nie czytalam dotad nic innego jej autorstwa. Bylam w szoku. Literatura na wysokim poziomie i poruszajaca bardzo powazny temat. Przekonalam sie i postanowilam w wolnej chwili sie zaopatrzyc w jej ksiazki ;)

#8 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 17:58

"Kryształowy Anioł" właśnie dzisiaj kupiłam za 29,99zł.
W domowej biblioteczce mam:

*Nigdy w życiu
*Serce na temblaku
*Ja wam pokaże
*A nie mówiłam
*przegryźć dżdżownicę
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:12

pewnie częśc sie oburzy za to porównanie ... ale dla mnie książki grocholi w jakims stopniu podobne są do coelho: są proste, łatwe i przyjemne ... z tym że to są typowe romansidła :mrgreen: na to to ja musze mieć wene zeby poczytać ;-)
kolejne porównanie - jak gazeta "5-minutówka" :mrgreen: na jeden wieczór
no nie lubie jej książek ... zresztą oglądałam nigdy w życiu - potem sięgnęłam po książkę. z jakim rezultatem? gdybym nie widziała filmu w życiu bym nie załapała o co w książce chodzi ... poza tym scenariusz był napisany 100 razy lepiej ... przede wszystkim bardziej byłyskotliwy ... i z humorem ;-) książka ... hmm ... nie w moim guście ... no nie lubie i koniec :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#10 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2491 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:15

nie przeczytałam nigdy żadnej jej książki,filmu tez nie ogladałam i tak jakos nie specjalnie mnie ciagnie do tego.
no i jak to w końcu jest,warto je poczytnąć czy nie bardzo??
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#11 gosiaczek199022

gosiaczek199022
  • Użytkownik
  • 291 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 18:19

mnie bardzo zanudziła książka "przegryźć dżdżownicę" jest to cała książka o zdradzie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9425 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 20:08

poza tym scenariusz był napisany 100 razy lepiej

Zgodzę się w zupełności :-D

Ja najpierw czytałam książkę i dopiero po czasie leciał film w kinach. Jednak ekranizacja była lepsza :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#13 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 21:20

A mnie te zekranizowane romanse zrazily do Grocholi. Jednak "Trzepot skrzydeł" nie jest romansem, to bardzo smutna i poruszajaca ksiazka. Ja moge polecic z czystym sumieniem.

#14 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6709 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 21:23

No nie mogę zdzierżyć jej książek. Chaos, chaos, chaos, jeden wielki chaos. "Przegryźć dżdżownicę" to był jakiś koszmar, a "A nie mówiłam" to nawet nie 100 stron mojego czytania. Bardzo nie lubię jej książek :roll:

#15 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5351 postów

Napisano 12 sierpień 2009 - 21:26

Kupiłam ostatnio "Kryształowego Anioła" i nie podoba mi się... <bezradny></span>
Tak jak inne jej pozycje przeleciałam w miarę szybko i lekko, tak tu jestem w połowie i się męczę...
Główna bohaterka mdła i nudna jak flaki z olejem...
Książka ma wiele wątków, które się przeplatają...lubię tak pisane książki, ale tu te wątki zupełnie nie pasują do siebie...bez składu i ładu.
Jestem w połowie ksiązki i żałuję, że wyrzuciłam na nią 38zł (a nie zdarza mi sie często żałować, mimo że książki kupuję średnio ze 3 w miesiącu)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#16 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8754 postów

Napisano 26 październik 2009 - 00:05

W tym wypadku jak rowniez Coelho, poniewaz sa to znani autorzy ludzie sadza ze przeczytaja niewiadomo co...Bo taka znana, pewnie cos zaj..e dobrego napisala.
A to nie sa jakies hiperniezwykle ksiazki.

Zalezy kto co lubi. Jesli chcesz wypoczac przy ksiazce siegasz po Grochole.
Nikt nie oczekuje po niej zagadek kryminalnych, ani emocji i trzymania w napieciu...

Poza tym, rozni ludzie lubia rozne typy ksiazek, nie?
Nie oczekujcie wiec że skoro inni ja chwala to wam tez sie spodoba. Nie ma takiego uniwersum :-P

I wiadomo jedna jej ksiazka jest lepsza, inna gorsza.

pewnie częśc sie oburzy za to porównanie ... ale dla mnie książki grocholi w jakims stopniu podobne są do coelho: są proste, łatwe i przyjemne ...

I co w tym zlego? Nic. Tego ludzie tez szukaja.

#17 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 26 październik 2009 - 14:57

co w tym zlego? Nic. Tego ludzie tez szukaja.

a pewnie ze tak, teraz wikeszosc ksiazek jest w takim tonie , mało co niesie ze soba jakies glebsze wartosci.
Grochoła jest łatwa i przyjemna i mysle ze przyziemna bardzo wiec wiele kobiet widzi w bohaterkach kawałek siebie.

#18 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 26 październik 2009 - 15:55

zdecydowanie nie lubię tej pisarki ani jej książek ... w swojej formie i treści zbyt przypominają mi HARLEQUINy ... a nie przepadam za takimi czytadłami wolę coś poważniejszego, głębszego..
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#19 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1551 postów

Napisano 26 październik 2009 - 17:27

Ja lubię książki Grocholi właśnie ze względu na to, że są lekkie i przyjemne i naprawdę lubię to zagmatwanie i chaos w jej książkach może dlatego, że ja jestem bardzo chaotyczną i zagmatwaną osobą. Lubię czytać książki dla relaksu, żeby oderwać się od codziennej szarej rzeczywistości a książki Grocholi właśnie mi takiego relaksu dostarczają, nie muszę się zbytnio przy nich wysilać, zastanawiać, szukać drugiego dna może to mało ambitne ale jak już pisałam chcę odpoczywać przy książce.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#20 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 26 październik 2009 - 20:32

książki Grocholi właśnie mi takiego relaksu dostarczają, nie muszę się zbytnio przy nich wysilać, zastanawiać, szukać drugiego dna może to mało ambitne ale jak już pisałam chcę odpoczywać przy książce.

no dokladnie , sa takie lekkie i miło sie je czyta.

swojej formie i treści zbyt przypominają mi HARLEQUIN

no nie wiem H . sa do bólu przewidywalne i oklepane , a u Grocholi jest troche ambitniej . i jak sie czyta jej ksiazki nie ma sie wrazenie ze juz sie to czytało tylko imiona bohaterów sa inne.

[ Dodano: 2010-01-07, 18:29 ]
Przeczytałam Trzepot skrzydeł , ksiazka dotyczy trudnego tematu , ale bardzo lekko sie czyta i sklania do przemyslen.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych