Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książki Paulo Coelho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 10:35

Mieliśmy trochę rozbujać dział. A więc zaczynamy.

Co myślicie o książkach P. Coelho? Podejrzewam że większość coś jego przeczytała. Co przeczytałyście?
Ja czasami wypisuję cytaty z jego książek.

Przeczytałam:
:arrow: Alchemika
:arrow: Weronika postanawia umrzeć
:arrow: Na brzegu rzeki Pedry usiadłam i płakałam
:arrow: Demon i panna Prym
:arrow: Jedenaście minut To chyba tyle..

:arrow: ostatnio Piąta góra..ale jakoś mi nie podeszła... <bezradny></span>

Lubię jego książki i bardzo szybko się czyta.

#2 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 10:38

Lubię jego książki i bardzo szybko się czyta.

ja tez lubie,a powiedziałabym UWIelbuiam :!: :!: są znakomite,choć nie wszystkie,przeczytałam wszystkie.Daja do myslania ,sa refleksją drugie dno maja :!: fantastyczne.Choc nie każdy lubi zapewne
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#3 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 10:40

amelia83, co konkretnie przeczytalas? I które Ci się nie podobały?

Ja Piątą górę ledwo przebrnęłam.. Jakos zupelnie mnie nie wciagnela <bezradny></span>

#4 amelia83

amelia83
  • Użytkownik
  • 463 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 10:41

podobały mi sie wszystkie procz ostatniej....nie pamietam tytułu,WEronika postanawia umrzec "czytalam kilka razy
Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr. Mają prawo i kierunek w sobie. {hermann hesse}

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 12:11

jedenascie minut i tyle chciałam cos jeszcze ale w mojej biblioece był tylko alchemik , ale to mnie jakos nie pociaga. musze przyznac ze ksiazka ta jest pełna madrości i jest happy end a spodziewałam sie że skonczy sie dramatycznie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 Filifionka

Filifionka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 12:18

Nie lubię... dobre kilka la t temu przeczytałam "Alchemika" i jakoś specjalnie mnie nie zachwycił, potem "Weronika postanawia umrzeć", tez bez większych wrażeń, i w końcu "Na brzegu rzeki Pedry usiadłam i płakałam", z którą bardzo się męczyłam i zniechęciła mnie totalnie do reszty książek tegoż autora... Trochę to dla mnie zbyt płytkie, ten patos momentami aż śmieszny. Jak dla mnie Coelhlo jest mocno przereklamowany...

[ Dodano: 2009-04-20, 13:18 ]
Nie lubię... dobre kilka la t temu przeczytałam "Alchemika" i jakoś specjalnie mnie nie zachwycił, potem "Weronika postanawia umrzeć", tez bez większych wrażeń, i w końcu "Na brzegu rzeki Pedry usiadłam i płakałam", z którą bardzo się męczyłam i zniechęciła mnie totalnie do reszty książek tegoż autora... Trochę to dla mnie zbyt płytkie, ten patos momentami aż śmieszny. Jak dla mnie Coelhlo jest mocno przereklamowany...

#7 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:28

:arrow: Na brzegu rzeki Pedry usiadłam i płakałam

uwielbiam :!:

ogólnie lubię jego twórczośc ... czemu ??? bo jest łatwa prosta i przyjemna ... bo możesz czyta nie myśląc o tym co czytasz, albo zastanawia sie nad znaczeniem każdego zdania ... bo wziełam z nich dużo "mądrości" które pomagają mi przetrzymywac najgorsze dni ... bo w końcu dzięki jednej jego książce potrafiłam zmieni nastawienie do kilku spraw ... bo ... mogłabym tak wymienia w nieskończonośc ...

wada jego książek ??? taka sama jak pierwsza zaleta - są łatwe, proste i przyjemne ... a czasami trzeba sięgnąc po coś ambitniejszego

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#8 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 20:05

nie pamietam tytułu

Brida ;)

Dla fanów twórczości w maju (konkretnie 22) kolejna premiera "Zwycięzca jest sam" ;)

"Festiwal filmowy w Cannes. 24 godziny. Cała plejada postaci z wielkiego świata: producenci filmowi, aktorzy, dyktatorzy mody, supermodelki, a także początkujące gwiazdki filmowe, gwiazdy, których splendor już nieco przygasł i tłum tych, którzy grzeją się w blasku sławy, władzy i bogactwa. Porządek tego "pięknego, wspaniałego" świata burzy nagłe wtargnięcie Igora, rosyjskiego multimilionera, owładniętego obsesją na punkcie swojej byłej żony, która odeszła ze znanym projektantem mody. Igor, zraniony do żywego nie cofnie się przed niczym, by odzyskać miłość ukochanej...

Zwycięzca jest sam to wierny portret współczesnego świata, w którym blichtr, próżność i zakłamanie, wyparły prawdziwe wartości, w którym człowiek w pogoni za złudnym szczęściem w świetle jupiterów zatracił poczucie dobra i zła, zagubił siebie. Paulo Coelho przypomina nam, że czasem warto wybrać drogę mniej uczęszczaną"

empik.com

;)

#9 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 20:14

Zabierałam się do Demona i Panny Prym kilka razy i za każdym razem wymiękałam. Nie lubię stylu Coelho.

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 20 kwietnia 2009 - 20:22

Alisekai, a ja tą książkę akurat mam w domu ;-) Mi się podobała.. Ale im się jest z starszym to chyba mniej te książki podchodzą. Takie odnoszę wrażenie. Bo miałam różnice paru lat nim sięgnęłam ostatnio znow po jego ksiazki i jakos mniej mnie juz zachwycaja niz wczesniej.

#11 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 kwietnia 2009 - 00:05

Dokładnie jak bym siebie przeczytała :mrgreen:

Jestem na nie :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#12 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 21 kwietnia 2009 - 12:10

Kocham, przeczytałam wszystkie .
Zachwycil mnie Alchemik, Czarownica, Demon i panna Prym , oraz Weronika postanawi umrzeć.
To na pewno nie sa ksiazki dla wszystkich . Trzeba lubic taki sposób pisania .

#13 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:21

Jak do tej pory przeczytalam "Jedenascie minut"
ksiazka lekka latwa i przyjemna... jak zauwazyla nie(d)oceniona to wada i zaleta jego tworczosci... :)
musze przyznac ze spodobal mi sie jego styl... prosty trafiajacy do ludzi...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#14 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 11:45

czytam.a raczej czytałam ( bo teraz to czasu nie ma) większość wymienionych przez Was tytułów mam za sobą. jestem na TAK.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#15 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 16:41

Czytałam jego książki (Alchemik, Weronika postanawia umrzec, Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam, Jedenaście minut, Czarownica z Portobello). Jak na mnie wywarły pozytywne wrażenie, bo są włąsnie lekkie fajnie się je czyta ;-) Lubię tego autora, a jednocześnie mam świadomośc, że są głębsze książki... Te są dobre na odstresowanie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 Asiulek

Asiulek
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 10:22

kashira - Wlasnie , zapomnialam o "11 minut". Fajna ksiażka, ale ksiazka "nad brzegiem rzeki Piedry siadlam i płakałam" nie bardzo mi sie podobala . Nie wiem, meczylam sie czytając ją.

#17 gimmemore

gimmemore
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 16:33

Cholera,napisałam tak pięknego posta,że mi go zjadło podczas pisania ostatniego zdania;D
Jeszcze raz szybko go napiszę:
1.W której książce Coelho akcja toczyła się w szpitalu psychiatrycznym? To była jedyna jego powieść,która mi się spodobała;)
2."Alchemik" to zło,nie lubię pseudofilozoficznego bełkotu
3.Nie czytam Coelho felietonów w "Pani" lub "Zwierciadle"
4.Przepraszam,jeśli kogoś uraziłam-sa gusta i guściki;)
Może teraz nie skasuje sobie posta;D

#18 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 16:37

1.W której książce Coelho akcja toczyła się w szpitalu psychiatrycznym? To była jedyna jego powieść,która mi się spodobała;)

"Weronika postanawia umrzeć" ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#19 gimmemore

gimmemore
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24 kwietnia 2009 - 17:07

Dziekuje;D Nigdy nie mogę zapamiętać tytułów książek,które przeczytałam, ech....;)

#20 karolina_1986

karolina_1986
  • Użytkownik
  • 1 437 postów

Napisano 15 maja 2009 - 21:49

Ja przeczytałam dużo kasiążek tego autora, najbardziej mi się podobała "Weronika postanawia umrzeć", a jakoś nie przypadał mi do gustu "Alchemik".