Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Książki Paulo Coelho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 Miss G

Miss G
  • Użytkownik
  • 485 postów

Napisano 18 maja 2009 - 11:31

Ja kilka miesięcy temu wzięłam się za czytanie "Weroniki..." ale nie skończyłam, bo mi się nie podobało. Ten pan ma styl pisania który do gustu mi nie przypadł.
"Każdy plan można zmienić lecz wolę życie bez planu."

#22 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 02 października 2009 - 21:16

Teraz w kinach pojawi sie ekranizacja Weronika postanawia umrzec.

Dajcie znac jesli ktos pojdzie. Ksiazka byla dobra...filmy zwykle sa gorsze..

#23 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 03 października 2009 - 08:55

ja przeczytalam kilka ksiazek Coelho, kiedy czytalm pierwsza troche mi sie podobala, natomiast kolejne sa pisane tak samo, na jedno kopyto. Smetne, malo odkrywcze, wałkujace w kóltko te same tematy. Szkoda czasu moim zdaniem ;-)
Paulo Coelho - jestem na nie.

#24 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 03 października 2009 - 12:33

ja jestem ciekawa jego innych ksiazek , bo czytałam tylko 11 minut , to znaczy nie ciekawi mnie Alhemik bo mam wrazenie ze jest przeraklamowany i ze tematyka by mi nie odpowiadała.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#25 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 października 2009 - 08:07

"Weronika postanawia umrzeć"

czytałam i bardzo fajna książka moim zdaniem ;-)

kolejne sa pisane tak samo, na jedno kopyto

no dziwne żeby były w zupełnie innym stylu skoro to ten sam autor a ma swój sposób pisania :roll:

#26 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 25 października 2009 - 14:01

co myslicie o ksiazkach Paulo Coelho ?

przeczytalam juz :
*zahir
*weronika postanawia umrzec ( w kinie podobno ma leciec- jak tylko bedzie u mnie w miescie to sie wybiore )
*Usiadłam Nad brzegiem rzeki Piedry i plakalam
*Demon i Panna Prym

a Wy?
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#27 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 października 2009 - 15:07

co myślicie o książkach Paulo Coelho ?

nie czytałam żadnej ostatnio chciałam wypożyczyć

weronika postanawia umrzeć

ale w związku z filmem wypożyczyli wszystkie książki Paolo Coelo <bezradny></span>

#28 rruuddaa_90

rruuddaa_90
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 25 października 2009 - 23:29

co myslicie o ksiazkach Paulo Coelho ?

Ja przeczytałam: Jedenascie minut- ksiazki bardzo mi sie podobala ;) Tylko zakończenie bylo do kitu ;P

Alchemika- jak dla mnie takie srednie :P
Zaczelam czytac "Weronika postanawia umrzec" ale szybko zrezygnowalam, bo nie przypadla mi do gustu ;)

#29 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 25 października 2009 - 23:58

Usiadłam Nad brzegiem rzeki Piedry i plakalam

Raczej Na brzegu rzeki Piedry usiadlam i plakalam ;-)

magdaaaaa, wiec polecam Diabel i panna Prym, Weronika postanawia umrzec(chyba najciekawsza) no i ta powyzsza.

Te ksiazki procz takiej historii opisanej w fabule zawieraja tez ukryta, trzeba sie wczuc..
Ja je zwykle czytam w jeden dzien.

Choc przyznam ze ostatnia czytalam kilka lat temu :oops:

#30 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 października 2009 - 13:55

Tylko zakończenie bylo do kitu ;P

a mnie sie podobało , myslałam ze skonczy sie zle i nie bedzie jak w pretty women ;-)

polecam Diabel i panna Prym, Weronika postanawia umrzec(chyba najciekawsza) no i ta powyzsza.

ostatnio pytałam w bibilotece ale była tylko weronika i to wypoztczona, wiec chyba jak pójde do pracy to sobie kupie.

#31 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 26 października 2009 - 15:58

hmm przeczytałam kilka książek tego autora, nie podoba mi sie, ze wszystkie się dobrze kończą <bezradny></span>

są bardzo proste, takie do pociagu... choćby w alchemiku te rzeczy, które sami powinniśmy z tej książki wyciągnąć są podane wprost w postaci sentencji ..
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#32 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 23:16

przeczytałam kila z jego książek:
jedenascie minut
na brzegu rzeki piedry usiadlam i plakalam
zahir
alhemik
teraz czytam demon i panna prym
i mam jeszcze do przeczytania pielgrzyma i weronika postanawia umrzec

w planach chce kupic wszystkie jego ksiazki,uwazam ze swietnie pisze.potrafi przyciągnąc i zaciekawic czytelnika,szybko sie czyta jego ksaizki zahir przecztalam w nie cala dobe w pracy :) hahahahaha

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 23:18

zahir

jestem ciekawa o czym ta ksiazka jest , wydaje mi sie mniej popularna , bedac u kolezanki zoabczyłam ja na pólce u niej i ona tez powiedziła ze dostała ja w prezencie i nie wiedziała ze on taką ksiazke napisał. wiec jak sie wzbogace to moze kupie sobie albo pozycze , choc wiem ze u mnie w bibliotece nie ma <bezradny></span>

#34 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:14

Alchemik jak narazie najbardziej mi się spodobał ;-)
teraz jestem w trakcie czytania Bridy ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#35 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 22:17

Przeczytałam wszystkie książki tego autora, najbardziej podobały mi się Jedenaście minut, Zahir i Pielgrzym. Ta ostatnia książka Brida, niezbyt mnie wciągnęła, ale ogólnie Paulo Coelho pisze przystępnym dla czytelnika językiem, więc jestem za, jeśli chodzi o jego twórczość ;-)
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#36 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 17:03

ja przeczytałam alchemika zahir i 11 minut, najbardziej podobała mi sie własnie ta ostatnia ;-) w ogole podobają mi sie jego ksiazki co w moim przypadku jest rzadkością :-P
szczęście ma smak truskawek :D :D

#37 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 19:08

najbardziej podobały mi się Jedenaście minut,

11 minut, najbardziej podobała mi sie

widzę, że wielu osobom ta książka przypadła do gustu :) była to moja pierwsza przygoda z tym autorem i również pozytywnie wypowiadam się na temat tej książki :) napisana prostym i przystępnym językiem, co zapewne jest dużym plusem :) sposób w jaki zostały przedstawione przeżycia głównej bohaterki był fascynujący.. nigdy nie podchodziłam do tego tematu z takiej perspektywy a ta książka 'namówiła' mnie do pewnych przemyśleń i zupełnie innego spojrzenia na problem :) jest warta przeczytania ;)

a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki? ;>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#38 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 19:22

[/quote]a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki? ;>[/quote]

ja nie czytałam ale bardzo bym chciala i musze w koncu skads wykombinowac hihi :-D :-D

[ Dodano: 2009-12-18, 19:24 ]
[quote name="amoramor"]a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki? ;>[/quote]

ja jeszcze nie czytałam ale mam zamiar tylko skads musze wykombinowac tą ksiazke :-D :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#39 miminka

miminka
  • Użytkownik
  • 747 postów

Napisano 19 grudnia 2009 - 10:54

a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki? ;>

niezbyt podobała mi się ta książka, ciężko mi się ją czytało, miejscami była nawet nudnawa. Wydaje mi się, że tutaj Coelho trochę powiela pomysły ze swoich poprzednich książek.
You're never too young or too old to dream

wouldn't wanna be anybody else!

...

#40 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 13:58

zaczęłam czytać 'czarownicę z portobello' i muszę powiedzieć, że podzielam Twoje zdanie miminka :)
napisana w dość dziwny sposób..

ciężko mi się ją czytało

dokładnie, w niektórych momentach musiałam się zmuszać, żeby dalej ją czytać i w takim stanie rzeczy dotrwałam do połowy iii zrezygnowałam. Odłożyłam ją na półkę <bezradny></span> może kiedyś mnie najdzie wena do niej, choć wątpię..

jak pierwsza książka tego autora 'jedenaście minut' bardzo mi się spodobała i myślałam, że moja przygoda z Coelho będzie trwała długo tak 'czarownica z portobello' zburzyła totalnie tę 'więź'. Zniechęciłam się do jego książek, bo nie wiem czy znowu nie natrafię na taką kiepską..

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>