Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

W czym na ślub cywilny ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
212 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 18:35

Dziewczynki proszę o pomysły- nie ma bladego pojęcia jak teraz powinno się ubrać na cywilny <bezradny></span>
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#2 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 18:44

Ja tak sobie ostatnio myslalam...choc sluby i te inne rzeczy jeszcze pewnie daleko przede mna ;-) ale tak mi na mysl przyszlo, ze fajnie gdyby uszyc sukienke taka jak miala mama w tym dniu :-)

Pomysl fajny ale pewnie w sklepach sa teraz tak sliczne stroje czy sukienki, ze nie wiadomo na co sie zdecydowac ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#3 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:03

A lepsza kiecka czy żakiecik?

#4 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 19:06

Ja bym wybrala kiecke. 100% sukieneczka...moze dlatego, ze u mnie nie bedzie nigdy koscielnego...

Ale jaka ma byc to nie wiem <bezradny></span>
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#5 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 20:22

Ja myślałam o czymś takim.

Załączone miniatury

• garsonka-biala1.JPG

#6 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 20:37

Chociaż uwielbiam spodnie na ślub cywilny zdecydowanie założyłabym sukieneczkę. Delikatana, jasna sukienka :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#7 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 21:03

ja też myśle, że sukienka bardziej wskazana ;-) chyba wygląda się w niej bardziej elegancko, a ślub cywilny, to jak by nie było bardzo ważny dzień :)
widziałam różnie ubrane "cywilne panny młode", ale najczęściej miały takie dosyć wypasione kiecki, prawie balowe :-? a myśle, że coś skromniejszego wypada założyć, no chyba, że później szykuje sie jakaś większa imprezka, to można troche zaszaleć ;-)

#8 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 21:51

No właśnie nie wie jakie kiecki ale mam jeszcze 2 miesiące.

Jak macie jakieś ciekawe propozycję to czekam :)

#9 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 18 czerwca 2007 - 21:56

Ja też wybrałabym taka sukieneczkę jasną, do kolanek, taką elegancką ale też "lekką", jak gdzieś znajdę jakieś typy, to wrzucę :) a napisz jeszcze, czy będziesz brała kiedyś ślub kościelny czy tylko cywilny ;)

#10 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 06:49

Tylko cywilny 01.09.07 więc jeszcze mogę sobie pozwolić na jakiś letni ciuch.

#11 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 07:04

ja brałam tylko ślub cywilny i miałam normalną sukienkę jak do ślubu, chociaż bez udziwnien typu welon , rękawice czy inne choinkowe ozdoby ;) bo to już zupełnie nie pasuje :-?
Jeśli zamierza się brać tylko ślub cywilny to myślę że można zaszaleć i isc w bardziej jak to któraś z was określiła "balowej" ;) kreacji :)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:25

Jak macie jakieś ciekawe propozycję to czekam

Ja tak sobie pozwolilam popatrzec ;-)

Znalazlam pare ale od razu mowie. Nie sa to ani zadne moje typy ani nie oczekuje roznych komentarzy...ze cos nie wypada na cywilny. Bo cywilny to tez slub i nawet spotkalam sie z opiniami, ze w bialych sunkiach z welonem dziewczyny tez braly. <bezradny></span>

Ot tak do poogladania.

Załączone miniatury

• 990l.jpg
  • 828.jpg
  • 8.jpg
  • 7fg1.jpg
  • 7_2.jpg
  • 6_2.jpg
  • 6_1.jpg
  • 4_5.jpg
  • 1_3.jpg
  • 1.jpgf.jpg

#13 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:28

i dalej

Załączone miniatury

• A6222_blush.jpg
  • 9033.jpg
  • 9024.jpg
  • 9021.jpg
  • 9015.jpg
  • 7655.jpg
  • 07639lr7.jpg
  • 2110.jpg
  • 1133.jpg

#14 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:29

cd.

Załączone miniatury

• small.jpg
  • ser.jpg
  • pron_sitges.jpg
  • jhoc_jh4035.jpg
  • hjel_o5152.jpg
  • gowns_C_101-102-103.jpg
  • gowns_B_104-105-106.jpg
  • DSCN3173.jpg
  • CHARS04P331m.jpg
  • CHARS04P313m.jpg

#15 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:39

Madziu dziękuję za fatygę.

Faktycznie szeroki wachlarz możliwości :shock:

Sukienki piękne a najbardziej mi się podobają w serii pierwszej- rewelacja. Pewnie ceny powalają z nóg :-(

#16 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 09:33

fakt sukienki są cudne...
ja jednak nie zakladalabym spodni na slub cywilny, tylko wlasnie jakas delikatna sukienke
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#17 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 19 czerwca 2007 - 10:43

Mi z tych co wkleiła madzia najbardziej sie na cywilny widzi ta ostatnia z pierwszego postu - jest po prostu cudna :) ale ja też poszukałam czegoś dla Ciebie, Jewel ;)

Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się jednak na sukieneczkę ;) Przyszły mąż na pewno chętniej zobaczy Cię w tym ważnym dniu nieco inaczej ubraną niż na co dzień, czyli w spodniach ;) A jeśli chcesz, żeby sukienka nie wyniosła Cię miliony, to kup właśnie taką zwiewną, na pewno jeszcze nie raz będziesz mogła ją ubrać.

A co do cen... Te sukienki, które wkleiłam, jak i zarówno te wklejone przez madzię w większości są z zagranicznych stron i nawet ich nie znajdziesz, ale jeśli coś Ci się spodoba, znajdź dobrą krawcową - takie proste wzory na pewno będzie ona w stanie spokojnie uszyć :) albo poszukaj czegoś takiego w sklepach w swoim mieście ;)

Załączone miniatury

• watt_4062.jpg
  • watt_1642.jpg
  • tori7go6.jpg
  • topaz.jpg
  • sukienka.jpg
  • knwcdes062101l.jpg
  • knavals069563l.jpg
  • bill_levkoff_16.jpg
  • bill_levkoff_05.jpg
  • 24736F.JPG
  • 7011_wht_lemon.jpg
  • 1521.jpg
  • 245_3507_large.jpg

#18 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 12:28

ale się zaroiło od kiecek ;-) co jedna to piękniejsza :)
Jewel - jeśli w przyszłości nie planujecie ślubu kościelnego - to ja bym troszkę zaszalała ;-) może nie aż tak, żeby szyć białą suknię ślubną, ale np. troszkę bardziej wytworną kiecę, maxymalnie elegancką. Mi osobiście b. się podobają typowe koktajlowe sukienki, i taką też możesz spokojnie założyć. To wszystko zależy od tego w czym sama się najlepiej czujesz. Postawiłabym jednak zdecydowanie na sukienkę :!: I jasną. Bo to lato jeszcze :) Tutaj masz mnóstwo pięknych propzycji :) A zdolna krawcowa na pewno Ci pięknie uszyje :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#19 kroplarosy

kroplarosy
  • Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 14:53

Przedostatnia sukieneczka z postu Kociaka jest śliczniusia!!
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#20 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 18:04

Hehe, Jewel zamotalysmy ci w glowie :-D
Oczywiscie ubierz sie tak jak tobie pasuje i w czym sie bedziesz dobrze czula.
Czy to skromnie czy nie zalezy od ciebie bo to twoj dzien :-D

Ja bym zaszalala z kreacja ;-)