Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

sposób na bolesne miesiączki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#181 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 10:12

ja także przed braniem tabletek miałam bolesne, ale tabletke brałam tylko i wyłącznie w ostateczności, pomaga tez kicius jak go sobie położycie na podbrzuszu, i jak zacznie mruczeć- serio ;-)

<ookk>

#182 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 10:43

lawina @@@ na forum :)
Mnie tez brzuch juz pobolewa tabletka lyknieta zaraz kolejna ;-) nie bede sie meczyc :P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#183 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 11:36

madzia, haha to ja też sie zaliczam do tej lawiny, bo dziś okres dostanę ale brzuch na szczęście jeszcze nie pobolewa, ale nastrój już nie ten, ogólnie rzecz biorąc doła mam :cry: czuję się bezwartosciowo, nic w życiu nie osiągnęłam...ale to już do innego teamtu

<ookk>

#184 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 14:44

nie powinno się brac gorących kąpieli podczas tych pierwszych dni okresu :/ tylko się krwawienie nasila ... ja zawsze biorę letni prysznic . nie stosuję żadnych tabletek przeciwbólowych ani nic ...poprostu śpię :) czasami nawet całe dnie :P

#185 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 13:52

Nie wiedział gdzie to pytanie zadać więc dam je tu ;-)
Jak ma się to tyło zgjęcie macicy (ja tego nie mam) to ma się bardzo bolesny okres, no w właśnie pytanie do tych osóbek co to mają i jak sobie radzą tz. co biorą, co robia itd., aby zmniejszyć ból lub pozbyc się go (bólu), bo zwykła tableka chyba nie pomaga???

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#186 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 19:23

Karolina86, ja mam tyłozgięcie i nawet nie wiedzialam ze to od tego mam takie bolesne miesiaczki
mam bardzo dziwne objawy i na pewno nie zasnelabym bez tabletki tak jak Krowka

mnie juz nawet nie obchodzi ze po kapielach cieplych niby nasila sie krwawienie,
kiedys tu przeczytalam ze wlasnie taka goraca kapiel rozkurcza miesnie macicy i przynosi ulge i to prawda :!: ja wyprobowalam to i to jest idealne lekarstwo ( nie wiem moze to tylko mi sie nie zwieksza krwawienie) ale raz mozna sprobowac ;-)

:arrow: do tego jesli boli mnie umiarkowanie po 3 dniu to biore od samego rana zapobiegawczo Vegetalgin lub nurofen forte, albo taka niemiecka tabletke na bole kobiece (zapobiegawczo zeby w pracy nie zdychac)
:arrow: a w pierwszych dniach kiedy po prostu umieram biore ketonal setke
ale czasami i to nie pomaga mam jazdy i mowiac prostym jezykiem dretwieje mi cialo po kolei.... (mrówki w rekach, nogach, brzuchu)

a jeszcze jedno co mi pomaga to przepraszam ze to napisze ale wyproznianie sie
ostatnio zauwazylam ze siedzac na kibelku dodatkowo bedac w pozycji polzgietej i skupiajac sie na czyms innym niz na bolu troche przechodzi :-P
ale byc moze tylko moja psychika tak dziala :mrgreen:

ogolnie polecam myslec o czyms innym tylko nie o bolu, np zaplanowac weekend albo zastanowic sie jak ubrac sie jutro do pracy, tak zeby odbiec myslami od terazniejszosci o od okropnego bolu

#187 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 20:11

hmmm to jeżeli mam bardzo bolesne okresy to znaczy że mam to tyłozgięcie? 0.o

#188 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 21:28

krówka17 teraz to wymysliłas jedno nie wynika z drugiego .
ja mam tyłozgiecie i tylo czasem boli mnie brzuch.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#189 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 21:32

Olciiia, co do wypróżniania się to masz rację ;) pozycja przykurczona i skupianie się na czymś innym bardzo pomaga :]

#190 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 21:46

dziewczyny macie racje ja czesto jak zdarzy mi sie ze mnie boli brzuch to jak jestem w toalecie to ból jest lżejszy.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#191 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 21:58

O wielkie dzięki, te informacje beda przydatnie dla mojej przyjaciółki bo ona ma to tyło zgjęcie i ma objawy dokłanie takie jakie opisała Ola, nigdy nie wiedziała jak jej pomóc, łykała sto róznych tapsów, brała kapiele, masaże itd., a ból nadal trwał, teraz powiem jej o tym wypróżnianiu i tej pozycji może to jej pomoże ;-) Wielkie dzięki ;-) <dziekujee></span>

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#192 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 00:39

Karolina86, hehe :P
tzn ja nie wiem czy jej to pomoze ja po prostu napisalam wszystko to co robie
ale slyszalam jeszcze ze mozna sobie przylozyc do brzucha cieply ale nie goracy termofor lub poduszke elektryczna

Powodzenia

krowka17, w sumie to wydaje mi sie ze raczej nie ma to zwiazku, czyli ze nie jest powiedziane ze kazda dziewczyna ktora boli brzuch podczas okresu musi miec tylozgiecie macicy ;-)

ale mozesz spytac lekarza jak bedziesz na nastepnej wizycie ;)
on ci wszystko dokladnie wytlumaczy

#193 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 21:17

Olciiia, ja tez mialam kiedys taki ebole jak ty,nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac i jedyne co mi pomagalo to cieple kapiele na zmiane z posiedzeniami na toalecie i dodakowo zbawienne dzialanie ketanolu

Przeszlo mi jak zaczelam brac tabletki anty,ale nie od razu,minelo kilka cykli zanim te bole staly sie mniej intensywne :-D
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#194 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 09:47

angik1683, no to widze kochana ze dokladnie to samo stosowalas co ja :P

ja kiedy zaczelam brac tabletki to bole tez zaczely ustawac ale kiedy je odstawilam to po woli zaczely sie znowy nasilac..... :roll:
i czasami wydaje mi sie ze za kazdym razem jest gorzej....

nadzieja ze po ciazy sie cos zmieni <bezradny></span>

#195 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 30 marca 2009 - 08:42

kochane boli mnie brzuch juz kolejny dzien.na dzis mam termin miesiaczki i co raz bardziej boli. poradzcie cos
wszytsko jest fikcja ja rowniez

#196 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 30 marca 2009 - 10:52

songofthemoon, tabletki przeciwbolowe bralas?
moze przyloz sobie termofor z ciepla woda do brzucha?Mi to pomagalo :-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#197 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 30 marca 2009 - 12:54

Tabletki, masowanie brzucha? Ja do mojego czasem mówię, ale to też niewiele pomaga :-P Mi ogólnie prawie nic nie pomaga <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#198 songofthemoon

songofthemoon
  • Użytkownik
  • 99 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 08:38

ja to raczej musze sie wybrac do lekarza bo cos jest nie tak. boli dalej a @ dalej nie ma
wszytsko jest fikcja ja rowniez

#199 mimka

mimka
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 31 marca 2010 - 13:21

ja np. mam zawsze tak, że jak mam bardziej stresujące dni- natłok pracy albo mi sie wali w domu na głowe, to miesiaczki są nie do wytrzymania... ze stresem jest niestety cieżko walczyc, bo to są sytuacje niezależne od nas, ale ostatnio wypróbowałam nowy lek, bo nie zabrdzo radziłam sobie z bolem miesiaczkowym- Galospa. Lek rozkurczowy mięśni gladkich. Same przeciwbólowe nie zawsze skutkują, a galospa rozkurcza mięśnie, możesz spróbować, na mnie podziałała rewelacyjnie

#200 Olta1975

Olta1975
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 22 sierpnia 2010 - 11:33

Miesiączki to zawsze udręka. Ja biorę Buscopan i jest lepiej. Niektórym kobietą pomagają też okłady termoforem, ale na mnie to nie działa :(. No i fakt że "intenstywność" miesiączki często zależy czy żyjemy w stresie, czy jesteśmy przemęczenie itp.