Poczucie Własnej Wartości
Napisano 05 grudnia 2010 - 20:23
Napisano 20 stycznia 2011 - 18:54
cos w tym jest 10 lat temu nie bylo opcji bym ubierała mini o szpilkach nie wspomne ; byłam pyskata , ale to byla reakcje bezradnosci , bo wtedy nie potrafiłam bronic swoich racji , nie byłam mistrzem cietej ripostywiekiem nabieramy większej pewności siebie i poczucie własnej wartości rośnie
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 stycznia 2011 - 13:28
a ja bym chciała być. Ucze sie tego ale ogolnie łatwo mi wejść na głowe, jestem wrażliwa co niektóre osoby wykorzystuja. Ale zmieniam sie...ucze. Rozumiem że tak nie może być.nie byłam mistrzem cietej riposty
Napisano 26 stycznia 2011 - 12:46
Pokochać polubić siebie to według mnie pełna świadomość moich wad i zalet , wtedy pojawia się myśl o mojej wyjątkowości, oryginalności.
Bez akceptacji własnych wad oraz umniejszanie swoich zalet człowiek czuje się pusty jak wydmuszka. I jeszcze jedno świadomość ,że ma się wady powoduje ,że jesteśmy otwarci na innych ludzi nie boimy się ,że nas skrzywdzą , że odkryją naszą wadę ,którą tak skrzętnie chowamy
Napisano 26 stycznia 2011 - 17:46
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 13 lipca 2011 - 14:05
Napisano 14 lipca 2011 - 17:16
Z jednej strony jest to nie ok, ale z drugiej strony na szczerze tu i teraz przyznaj się czy Ty nie patrzysz na fajnych kolesi? Myślę ,że tak jak każdy , tak samo babki i faceci patrzą się na płeć przeciwną.lukał na jakąś podlotkę w spódniczce ledwo zakrywającej tyłek.
Ja sama często na babki się patrzę bo ma coś fajnego, spódniczkę , buty itp a P. wtedy się mnie pyta "co tym razem miała fajnego, włosy?"
Ale też miałam tak jak Ty kiedyś, niestety mussiz się z tym pogodzić i już, to normalna reakcja, tzn zależy jeszcze jak się patrzył.
Ja uznaję dwa rodzaje :
1, spojrzy i już - to jest ok
2, spojrzy i odwaraca się chamsko - to nie jest ok
z jednej strony to dobrze nie pokazałaś mu że zazdrosna jesteś, a z drugiej było trzeba mu żartem uwagę zrwócić wiedział by że nie podoba Ci sie to .Troszkę ciśnienie mi podskoczyło,ale nic mu nie mówiłam.
Ja czasami mojemu zwracam uwagę żąrtem "Czego się gapisz i się śmieje" a on "Przepraszam Ty moja zazdrośnico" i tym sposobem odrywa wzrok
[ Dodano: 2011-07-14, 18:16 ]
i bardzo dobrzeU mnie poczucie własnej wartości wzrosło i to mocno.Wiem,czego mogę wymagać od siebie.Znam swoje wady i zalety.Przyznam,że dobrze mi samej ze sobą .Tj.lubię swoje ciało a to bardzo ważne.
Napisano 01 sierpnia 2011 - 11:39
Nie wierzę już w to co nawciskał mi do głowy były, wiem, że jestem więcej warta niż on.
Strasznie miło było mi ostatnio jak od starszego znajomego usłyszałam, że jestem dziewczyną dla której warto się starać i się marnuje z dupkami
Oczywiście nie udałoby się to bez ludzi, którzy mnie otaczają. Poczucie własnej wartości jest podstawą do tego, żeby doceniać czy pokochać kochaś innego.
Napisano 02 sierpnia 2011 - 08:40
Cieszę się, im więcej dumnych kobitek z siebie tym lepszy światJa przez ostatni czas trochę podbudowałam to poczucie.
i bardzo dobrze, nie ma co się przejmować opinią osoby która nie jest Ciebie warta, ani nie dorasta ci do pięt , specjlanie tylko na złość chce zrobić i tyleNie wierzę już w to co nawciskał mi do głowy były, wiem, że jestem więcej warta niż on.
widzisz Twój były głupoty gadał tylkoStrasznie miło było mi ostatnio jak od starszego znajomego usłyszałam, że jestem dziewczyną dla której warto się starać i się marnuje z dupkami
Napisano 03 grudnia 2012 - 16:20
Dokladnie,mamy wysokie poczucie wartości,to jesteśmy bardziej pogodne i otwarcie patrzymy na zycie.Jesteśmy mniej zgorzchniałe.Po prostu szczęśliwe.Taka jest moja opinia.Oczywiście nie udałoby się to bez ludzi, którzy mnie otaczają. Poczucie własnej wartości jest podstawą do tego, żeby doceniać czy pokochać kochaś innego.