Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poczucie Własnej Wartości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 20:23

I ja zaczynam mieć troszkę z tym problem.Po tym jak mój misiek lukał na jakąś podlotkę w spódniczce ledwo zakrywającej tyłek.Troszkę ciśnienie mi podskoczyło,ale nic mu nie mówiłam.

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:54

viola on jest tylko facetem , nie buduj na tym pewnosci siebie , nie mozna jj budowac tylko na tym jak wygladamy , jest to jaki ulamek , ale nie najwazniejszy. Jesli facetpatrzy za inna babka to sobie powiedz : nie ma gustu , ma taka super babke jak ja a oglada sie za byle czym :)

wiekiem nabieramy większej pewności siebie i poczucie własnej wartości rośnie

cos w tym jest 10 lat temu nie bylo opcji bym ubierała mini o szpilkach nie wspomne ; byłam pyskata , ale to byla reakcje bezradnosci , bo wtedy nie potrafiłam bronic swoich racji , nie byłam mistrzem cietej riposty <umieraam></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 13:28

nie byłam mistrzem cietej riposty

a ja bym chciała być. Ucze sie tego ale ogolnie łatwo mi wejść na głowe, jestem wrażliwa co niektóre osoby wykorzystuja. Ale zmieniam sie...ucze. Rozumiem że tak nie może być.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#24 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 12:46

Moim przykładem akurat jest mama. Osoba, która dała mi wiele możliwości jednak mobilizowała mnie w sposób: zmień to, popraw to, pamiętaj nauka, uśmiechnij się itd w tonie takim jakbym nigdy nie byłam zadowalającą córką. Jedynie problemem jest, że logicznie nie powinnam mieć powodu żeby mieć niską samoocenę. Myślę ,że ciężko człowiekowi pokochać polubić siebie ponieważ ciężko zaakceptować to ,że ma wady pośród różnych zalet oczywiście. Wady i tu zaczyna się problem jak przed samym sobą przyznać się do wady ,którą mamy i która to wada była niedawno powodem konfliktu ze znajomym/znajomą i której to wady się wypieraliśmy , albo przekuwaliśmy ją w zaletę.
Pokochać polubić siebie to według mnie pełna świadomość moich wad i zalet , wtedy pojawia się myśl o mojej wyjątkowości, oryginalności.
Bez akceptacji własnych wad oraz umniejszanie swoich zalet człowiek czuje się pusty jak wydmuszka. I jeszcze jedno świadomość ,że ma się wady powoduje ,że jesteśmy otwarci na innych ludzi nie boimy się ,że nas skrzywdzą , że odkryją naszą wadę ,którą tak skrzętnie chowamy :-D

#25 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 17:46

Agateczkaa, plagiat wypowiedzi z blogu pozaschematy.pl
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#26 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 14:05

U mnie poczucie własnej wartości wzrosło i to mocno.Wiem,czego mogę wymagać od siebie.Znam swoje wady i zalety.Przyznam,że dobrze mi samej ze sobą .Tj.lubię swoje ciało a to bardzo ważne. :mrgreen:

#27 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 lipca 2011 - 17:16

lukał na jakąś podlotkę w spódniczce ledwo zakrywającej tyłek.

Z jednej strony jest to nie ok, ale z drugiej strony na szczerze tu i teraz przyznaj się czy Ty nie patrzysz na fajnych kolesi? Myślę ,że tak jak każdy , tak samo babki i faceci patrzą się na płeć przeciwną.

Ja sama często na babki się patrzę bo ma coś fajnego, spódniczkę , buty itp a P. wtedy się mnie pyta "co tym razem miała fajnego, włosy?"

Ale też miałam tak jak Ty kiedyś, niestety mussiz się z tym pogodzić i już, to normalna reakcja, tzn zależy jeszcze jak się patrzył.
Ja uznaję dwa rodzaje :
1, spojrzy i już - to jest ok
2, spojrzy i odwaraca się chamsko - to nie jest ok

Troszkę ciśnienie mi podskoczyło,ale nic mu nie mówiłam.

z jednej strony to dobrze nie pokazałaś mu że zazdrosna jesteś, a z drugiej było trzeba mu żartem uwagę zrwócić wiedział by że nie podoba Ci sie to .
Ja czasami mojemu zwracam uwagę żąrtem "Czego się gapisz i się śmieje" a on "Przepraszam Ty moja zazdrośnico" i tym sposobem odrywa wzrok :mrgreen: i na mnie skupie uwagę a kłótni nie ma

[ Dodano: 2011-07-14, 18:16 ]

U mnie poczucie własnej wartości wzrosło i to mocno.Wiem,czego mogę wymagać od siebie.Znam swoje wady i zalety.Przyznam,że dobrze mi samej ze sobą .Tj.lubię swoje ciało a to bardzo ważne. :mrgreen:

i bardzo dobrze :-)
Dołączona grafika

#28 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 11:39

Ja przez ostatni czas trochę podbudowałam to poczucie.
Nie wierzę już w to co nawciskał mi do głowy były, wiem, że jestem więcej warta niż on.

Strasznie miło było mi ostatnio jak od starszego znajomego usłyszałam, że jestem dziewczyną dla której warto się starać i się marnuje z dupkami :)

Oczywiście nie udałoby się to bez ludzi, którzy mnie otaczają. Poczucie własnej wartości jest podstawą do tego, żeby doceniać czy pokochać kochaś innego.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#29 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 08:40

Ja przez ostatni czas trochę podbudowałam to poczucie.

Cieszę się, im więcej dumnych kobitek z siebie tym lepszy świat :-P

Nie wierzę już w to co nawciskał mi do głowy były, wiem, że jestem więcej warta niż on.

i bardzo dobrze, nie ma co się przejmować opinią osoby która nie jest Ciebie warta, ani nie dorasta ci do pięt , specjlanie tylko na złość chce zrobić i tyle

Strasznie miło było mi ostatnio jak od starszego znajomego usłyszałam, że jestem dziewczyną dla której warto się starać i się marnuje z dupkami :)

widzisz Twój były głupoty gadał tylko
Dołączona grafika

#30 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 16:20

Oczywiście nie udałoby się to bez ludzi, którzy mnie otaczają. Poczucie własnej wartości jest podstawą do tego, żeby doceniać czy pokochać kochaś innego.

Dokladnie,mamy wysokie poczucie wartości,to jesteśmy bardziej pogodne i otwarcie patrzymy na zycie.Jesteśmy mniej zgorzchniałe.Po prostu szczęśliwe.Taka jest moja opinia. ;-)