Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wstydliwe pytanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:44

A więc mam takie pytanie
Od pewniego czasu b czesto chodze siku myslalam ze to przez zimno w szkole pala niby ale jest zimno i latam prawie co przerwe.
Nastepna sprawa ciagle przewala mi sie w brzuchu burczy i rewolucje na full glosno.
Po trzecie no wlasnie wstydliwa sprawa :oops: ale w koncu chodzi o zdrowie prawda?
Wiec czesto mam potrzebe "puszczania gazow" a z racji tego ze w 80% jestem w miejscach publicznych szkola itd to musze to powstrzymywac...
I tak sie zastanawiam z czego to moze byc?? Moze przez to że jem przerozne rzeczy nie sa najzdrowsze itd
no i zastanawiam sie jeszcze czy taka aktivia regularis czy jak to sie nazywa moglaby pomoc??
Ahh wstydliwa sprawa strasznie ale prosze o jakas rade <bezradny></span>

#2 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:48

zastanawiam sie jeszcze czy taka aktivia regularis

Każdy organizm przyjmuje takie rzeczy inaczej, wg opinii moich znajomych jest nawet skuteczna, ale na mnie na przykład nie zadziałała ;)

Jeśli chodzi o te gazy, częste oddawanie moczu i przewalanie w brzuchu, to może być to wynikiem niezdrowego jedzenia. Jesli wcześniej tak nie jadłaś, to organizm nie jest przystosowany do takiego jedzenia, w brzuchu robią się różne rewolucje, często występuje biegunka. Nie wiem, co z moczem, na tyle się nie znam ;) ale może być to powodem złego jedzenia, lub też ostatnio zwiększyłaś swoją sprawność ruchową, przez co szybciej trawisz i lepiej "wychodzi" :P

#3 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:50

lub też ostatnio zwiększyłaś swoją sprawność ruchową, przez co szybciej trawisz i lepiej "wychodzi"

tak zaczelam cwiczyc na silowni i zaczelam cwiczyc na WF hmm to mozne sprubuje wiecej zdrowej zywnosci a mniej fastfoodow?? i zaczne ta aktiwie kupowac

#4 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:52

WweronikaA, więc może przyspieszasz spalanie i koniec, no i za dużo niedobrego amam :P Chociaż nie można też wykluczać, że jest coś nie tak ;) Ja piszę o tym, co jest możliwe ;) Ale spróbuj jeść zdrowiej, może się poprawi ;]

#5 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 03 marca 2009 - 22:55

Elodi, dzieki chyba zrezygnuje z jutrzejszego kebaba a nawet na pewno zrezygnuje a kupie jogurcik:p Dziekuje;*

#6 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 marca 2009 - 23:00

WweronikaA, nie chodzi o to byś zupełnie sobie odmawiała pyszności, bo wiem jak jest trudno ( :P ),ale nie możesz też zupełnie zapomnieć o zdrowej diecie, bo w końcu nie skończy się tylko na gazach i głosach z brzucha, ale może pojawić się jakaś wysypka, przetłuszczająca się cera, dodatkowe kilogramy i złe samopoczucie. Wszystko z umiarem ;) Kebab raz na tydzień, a cola do kosza :P No i właśnie - jak najmniej gazowanego! Soki albo najlepiej niegazowana, bo bez cukru :D

#7 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 03 marca 2009 - 23:12

Funduj sobie często Activię, jedz suszone śliwki, produkty z błonnikiem. Możesz też wspomagać się Espumisanem. No i koniecznie zrezygnuj z gazowanych napojów, to jest najgorsze:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 04 marca 2009 - 13:22

WweronikaA, wydaje mi sie,ze to zla dieta poprostu,sprobuj sie odzywiac zdrowiej i sama zobaczysz czy cos sie zmieni,jesli nadal bedziesz miala te dolegliwosci pomimo zdrowszej diety to idz do lekarza
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#9 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 04 marca 2009 - 14:10

WweronikaA, Może pij jakieś herbatki ziołowe, mieta dziurawiec powinny pomóc ;-)

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 marca 2009 - 15:02

na pewni musisz wyeliminowac napoje gazowane

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#11 Ismail

Ismail
  • Użytkownik
  • 1 566 postów

Napisano 04 marca 2009 - 15:20

Wiec czesto mam potrzebe "puszczania gazow"

może nie możesz jeść surowych owoców i warzyw.
sprobuj jeść gotowane marchewki i kompot z jabłek.

rano proponuje pic na czczo szklane przegotowanej wody z cytryna, a potem kefir lub maślankę jak wolisz.

a co do burczenia w brzuchu to moze sprobuj jesc cos co na dłużej daje uczucie sytości,
np. wszystko co pszenne zamień na razowe.
chleb, makaron, itp.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#12 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 04 marca 2009 - 19:49

zla dieta

też tak myślę. Spróbuj zdrowiej się odżywiac i powinno się poprawic. A jogurciki też nie zaszkodzą :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:00

zaczelam zdrowo jesc:) dziekuje za rady:)

#14 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 07 marca 2009 - 09:46

WweronikaA, i jak? Czujesz się lepiej? ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 07 marca 2009 - 10:44

kashira, tak widze poprawe:) ale nie jem jogurtow:p ale tez nie jem fastfodow i innych rzeczy takiegpo typu. ;-)

#16 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 08 marca 2009 - 13:54

te "wiatry" byly pewnie skutkiem jedzenia kebabow - kapusta,majonez,ostre przyprawy + napoje gazowane = wybuchowa mieszanka ;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#17 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 08 marca 2009 - 17:14

ojj pewnie tak... bo jest o wiele lepiej

#18 playplay9

playplay9
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 10:56

Witam.
Mam bardzo glupia sprawe i wole poszukac odpowiedzi w internecie, poniewaz wstydze sie z tym isc do lekarza. Mam ten problem chyba od zawsze, a mianowicie gdy korzystam w wc (kupa) to glosno pierdze przy tym :( Dawniej mi to nie przeszkadzalo gdy mieszkalem z rodzicami, ale teraz zamieszkalem z dziewczyna i doszlo do sytuacji, ze wstydze sie isc do wc i nie raz musze isc np do kibelka w markecie albo jakiegos publicznego gdzie bez skrepowania zalatwie swoj problem. Czasem gdy mam mozliwosc to np wychodze na balkon, zeby sie "wypierdziec" i po tym moge isc do wc i nie halasuje, albo minimalnie. Odzywiam sie w miare zdrowo, uprawiam sport wiec nie wiem w czym problem. Probowalem jogurtow na prace jelit, srodka colon C, ale i tak nic nie pomoglo. Prosze o rady, bo ciezko mi z tym zyc:(

#19 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 09:50

playplay9, a może sie przejadasz i stąd ten problem? Może spróbuj jeść często, a mało? Idź do lekarza z tym, to tak na prawdę nic wstydliwego. Tylko nie mów o "pierdzeniu", użyj sformułowania "gazy" ;-)

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 11:02

playplay9, o której kończysz ostatni posiłek ?? to raz.
Co zazwczaj jeszcze ?? to tez ważne. Sa produkty które powoduja tzw. gazy.
Gazowane napoje typu cola, kapustka, straczkowe jedzonko, kakao, mleko, za dużo weglowodanów. Zmien może menu i kup sobie coś w aptece ziołowego na wzdecia i gazy :)
A co do wstydliwości... na poczatku zawsze tak jest. To normalne.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim