Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podziekowania dla gości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#41 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:10

Ale jak już człowiek zaczyna planować własną imprezę, to wpada w szał, że chce się, żeby wszystko było fajnie. Przynajmniej ja tak mam.

Dlatego częściowo Cię rozumiem, dziś myślę tak, ale nawias dodałam profilaktycznie ;-)

Każdy chce wypaść najlepiej jak tylko da radę, ale jak patrzę na przyjaciółkę, która ślubuje w sierpniu to wiem, że ona najbardziej martwi się orkiestrą i jedzeniem, żeby goście byli z tego zadowoleni, bo o tych aniołkach i cukierkach to nikt nie będzie pamiętał, a jak się często wspomina udane wesela to fajnie byłoby być w tej 'czołówce' ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#42 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:43

co do wodki to czasem w moim regionie daja , czasem nie nie ma reguly , ciasto zazwyczaj jest , ale tez nie zawsze . czasem wodke dostaja goscie bo np ktos z domu nie przyszedl , bo nie mogle etc , no to niech wypije za zdrowie w domu. co do oddawania alkoholu , to wiem ze czasem sa umowy z hurtownia , ze nadwyzke sie zwraca ,albo trudnki drogie , ktorych panstwo mlodzi i tak nie pija , takie zabezpieczenie pozwala mlodych brac duzo , bo jak nie pojdzie to zwroca. czasem tez sala weselna w dobrej cenie wodke proponuje i liczy tylko za zuzyte.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#43 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 marca 2013 - 00:06

Ale u mnie,nie że jest zwyczaj, że każdy gość dostaje na odchodne. Najczęściej Ci co nie mogą siedzieć dłużej, nie zostają na poprawinach itp. Zresztą zawsze młodzi po ilości alkoholu oceniali czy rozdawać czy nie.

Fakt, że najlepiej by było oddać i odzyskać kasę, ale naprawdę pierwszy raz o tym słyszę.

Odnośnie prezencików to ja bardzo miło wspominam białe migdały u mojej Gosi na weselu zapakowane w ładne woreczki z podziękowaniem. Migdały zjedzone, a miłe wrażenie na dzień dobry było :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#44 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:40

jestem za prezencikami małymi jak najbardziej. Właśnie w formie jakiś słodkości, bo figurka będzie tylko kurz zbierać albo wyląduje nie wiadomo gdzie.

Co do wódki u nas na szczęście na ma takiego zwyczaju, aby każdy gość dostał wódkę. Dostają właśnie świadkowie i inni, którzy 'pomagali' jakoś w przygotowaniach a resztę spożytkowuje się na poprawinach :P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#45 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 czerwca 2013 - 21:29

A na tym weselu w ramach podziekowan byly czekoladki z zdjeciem mlodej pary.

Love Love Love

#46 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 12:58

Na weselu co byłam ostatnio podziękowaniem były Michałki (każdy gość dostał cukierka) wsadzone w woreczek z organzy i do tego karteczka :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#47 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:22

Chyba jednak nie będzie żadnych prezentów dla gości- mamie i Brzydkiemu to się nie podoba, a i mnie jakoś przestaje.Będzie ciasto na "do widzenia" w ładnych pudełkach z podziękowaniem za obecność, wódka dla niektórych i tyle. Szukałam, wybierałam- większość wydaje mi się tandetna i oklepana, a jak już coś mi się podoba, to jest po prostu za drogie, żeby to jeszcze pomnożyć przez 130 gości. 

Pomysł ze zdjęciem fajny, ale skoro i tak po ślubie będziemy musieli zdjęcia wywołać i rozdać, to nie widzę potrzeby, żeby jeszcze rozdawać na weselu. 

"Prezenty" dostaną tylko dzieci- mamy dla nich bańki mydlane i balony z helem.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#48 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:53

"Prezenty" dostaną tylko dzieci- mamy dla nich bańki mydlane i balony z helem.

Na początku wesela czy już na końcu je im dacie?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#49 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 15:02

Na początku wesela czy już na końcu je im dacie?

Na początku.  ;-)  Tylko jeszcze nie wiemy, czy każdemu do rączki, czy po prostu zostawimy w kąciku dla dzieci. 

Balony z helem będą też wykorzystane jako dekoracja placu zabaw i terenu przed salą, więc podejrzewam, że w trakcie i na końcu dzieci też sobie wezmą.  :-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#50 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 15:37

U mnie nie ma prezentów. I szczerze mówiąc pierwsze słyszę. Kurna młodzi i tak się już tyle wykosztowali i jeszcze dawać prezenty? Dla mnie to już lekka przesada.

Oczywiście jest ciasto na wynos, bo tego zawsze masakrycznie dużo zostaje i dla niektórych wódka, tych bliższych pewnie. Ale dodatkowych rzeczy nie ma. Czasem wędlina, owoce,napoje to rozdawane jest już na koniec dla rodziny aby się nie zmarnowało.

Każdy z nas urodził się ateistą

#51 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 stycznia 2014 - 16:01

Moja siostra cztery miesiące jest po ślubie i żadnych tam podziękowań nie kupowali , jedynie dla rodziców męża mojej siostry kupili takie książki z podziękowaniem i dla taty naszego  :mrgreen: a książki takie ozdobne byly naallegro takie można dostać  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#52 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 stycznia 2014 - 19:38

u nas tez nie ma typowych podziękowań dla gości, tylko ciasto i wódka na odchodne, tak jak już pisałam kiedyś wg. mnie to optymalne rozwiązanie, bo wiekszość pomysłów na prezenty dla gości jest wg. mnie tandetna

#53 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 17 października 2015 - 14:31

Na początku chciałam coś innego jakieś ciasteczka, cukiereczki, aniołki itp. Ale wybito mi to z głowy. Ponieważ nie dość, że to czasami nie mały dodatkowy koszt, to goście po prostu o tym zapominają i zostawiają na stołach. 

Postawimy na tradycyjne ciasto i butelkę wódki na odchodne ;) 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#54 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 marca 2016 - 12:09

U mnie podejście się nie zmienilo ;) Żadnych podziękowań dla gości. Rozważam jedynie cukierki lub lizaki dla osób, które przyjdą z życzeniami po uroczystości.

A ciasto to wiadomo zawsze się wyda;)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#55 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 marca 2016 - 23:11

@Majorka^^ U nas też nie będzie. Połowa gości i tak zapomina je wziąć później ze stołu i po co mi to?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#56 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 14:05

Jak stawiałam na ciasto i wódkę, tak teraz znowu nam się odmieniło.  :lol:

Już nawet rozmyślałam takie lizaki... 

greenLiz2person.jpg

Ale może jednak lizaki zakupimy tylko dla dzieci, a dla dorosłych takie słoiczki z konfiturą?

JAMstrawb1.jpg

Pomyślimy jeszcze  :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#57 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 16:14

@palomka a może słoiczki miodu? tylko nie wiem jakby to cenowo wyglądało <hmm>

Użytkownik Tilia edytował ten post 12 listopada 2016 - 16:15

JkIEp1.png

#58 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 16:55

Wlasnie sloiczki miodu tez sa dostepne. I 1zl drozsze od konfitur. Te sloiczki bysmy na pare rozdawali ;)

#59 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 18:02

a może słoiczki miodu? tylko nie wiem jakby to cenowo wyglądało
Na ostatnim weselu dostaliśmy słoiczki z miodem- każdy miał swój :)

Pan Młody ma swoją pasiekę ;)

nixqp2.png

#60 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 18:19

Te sloiczki bysmy na pare rozdawali

w sumie też dobry pomysł dać dla pary i po 1 dla singli

Wlasnie sloiczki miodu tez sa dostepne. I 1zl drozsze od konfitur.

Mi osobiście miód taki bardziej przydatny się wydaje dla większości osób niż konfitury. Mi by pasowały oba, ale wydaje mi się, że więcej osób skorzysta z tego miodu, bo to zawsze czy herbatę posłodzić, czy na przeziębienie, czy dodać do potrawy, a konfitury czy dżemy to nie każdy jest fanem. Takie moje odczucia.

JkIEp1.png