Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Podziekowania dla gości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 08 marca 2009 - 12:19

u mnie po weselu goście też dostają jakieś torciki, ciastka inne słodkości...

fajnie, ale jesli ciacho jest ladnie zapakowane z liscikiem z podziekowaniami, to po co jeszcze woreczki :?: :-) wedlug mnie, to juz za duzo ;-)

Kita Wasze woreczki bardzo eleganckie :-)

#22 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 08 marca 2009 - 12:26

jesli ciacho jest ladnie zapakowane z liscikiem z podziekowaniami, to po co jeszcze woreczki

no ja też jestem zdania, że albo jedno, albo drugie ;-)
u mnie prędzej właśnie rozdaje się gościom ciasto w ładnych pudełeczkach, z takimi podziękowaniami się jeszcze nie spotkałam ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 08 marca 2009 - 13:49

Wasze woreczki bardzo eleganckie :-)

a dziekuje :-)
Dołączona grafika

#24 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 08 marca 2009 - 17:52

Kita, bardzo fajny pomysł z woreczkami :lol:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 09 marca 2009 - 17:50

calineczka, dzieki ;-)
Dołączona grafika

#26 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 marca 2009 - 18:32

ale jesli ciacho jest ladnie zapakowane z liscikiem z podziekowaniami, to po co jeszcze woreczki

nie powiedziałam że oprócz ciacha teżworeczki czy inne pierdółki - też mi sie wydaje że co za dużo to nie zdrowo - po prostu wyraziłam swoją opinię nt. tego typu podziękowań

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#27 sylfiaaa

sylfiaaa
  • Użytkownik
  • 769 postów

Napisano 15 marca 2009 - 14:22

My równiez zamawiamy ładne opakowania na ciasto i to będzie właśnie podziękowanie :)
Tradycyjne według mnie najlepsze. Te woreczki, kubeczki itd jakoś nie przemawiają do mnie ale nie krytykuje :)

#28 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 15 marca 2009 - 14:58

Kita, bardzo podobaja mi sie te wasze woreczki :-D

#29 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 15 marca 2009 - 22:10

Olciiia, a dziekuje bardzo ;*
Dołączona grafika

#30 MaGe

MaGe
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 19 marca 2009 - 00:45

a ja mam maly problem;
poniewaz na slubie nie bylo nikogo z mojej rodziny (zabojcza odleglosc) i teraz troszke zali na moja mame sie wylalo (ciotki, babcie sie rozdzwonily) tak sobie pomyslalam, ze chyba powinnam jakos zaakcntowac to moje zamazpojscie... nie wiem czy Jou w tym roku bedzie mogl przyjechac do PL, wiec opcjonalne wesele z 'odswiezeniem' przysiegi stoi pod duzym ?...
czy powinnam zrobic jakies pamiatki np 3 zdjecia i jakas senstencja/wierszyk i dac babciom, ciotkom???
sama juz nie wiem...

Help!
I follow the winds that bring the cold I light a fire in your soul The lightest touch of feathers falling My love may be invisible But I inspire the dreams that guide you...

#31 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 24 maja 2010 - 11:58

Hmmm...
Podziękowania dla gości będą na pewno, ale jakie to sami jeszcze nie wiemy.
Jakiś malutki upominek ;-)

#32 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 15:47

Ostatnio na weselach, na których byłam, goście dostawali na koniec pudełko z ciastem, wódkę weselną ( to wiadomo- jedno dla jednego domu, a nie dla każdego osobno), a od początku przy każdym nakryciu był jakiś mały prezencik do zabrania. :->

Trochę mnie ten zwyczaj dawania wódki weselnej przeraża, bo u mnie będzie dużo gości, więc dużo wódki pójdzie, a jakby jeszcze każdemu dać, to w ogóle za drogo. :lol: Chyba sknera jestem. <bezradny></span>

Za to ciasto na pewno będzie rozdawane. No i małe prezenciki chyba też.
Wymyśliliśmy woreczki z krówkami z naszym zdjęciem w środku.
Musielibyśmy tylko zamówić te krówki, bo woreczki będą zrobione przez moją mamę na szydełku i przewiązane wstążeczkami w kolorze wystroju sali. :-)
Mama już chce zacząć to robić. :->

Załączone miniatury

• podziekowanie-dla-gosci-02.jpg

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#33 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 marca 2013 - 20:41

Trochę mnie ten zwyczaj dawania wódki weselnej przeraża, bo u mnie będzie dużo gości, więc dużo wódki pójdzie, a jakby jeszcze każdemu dać, to w ogóle za drogo. Chyba sknera jestem.

pierwsze slysze o wódce !przecież ile to kasy trzeba , omg cukierki , zdjęcia ok , ale wodka ta co by się została to bym oddala do sklepu i oni by kase zwrócili u nas tak robia przynajmniej.
Popros fotografa aby wam zrobił np. w domu czy już nawe na sali weselnej na ladyn tle tylko wasze zdjecie i niech wywola do końca wesele iles tam sztuk z napisem " dziękujemy , ze z nami byliście Ania i Tomek 03.05.2014r"

Love Love Love

#34 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 marca 2013 - 20:47

wodka ta co by się została to bym oddala do sklepu i oni by kase zwrócili u nas tak robia przynajmniej.

jeszcze nie słyszałam, że ktoś oddaje wódkę weselną do sklepu :shock: u nas zawsze rozdawana była gościom, którzy opuszczali wesele/poprawiny ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#35 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 26 marca 2013 - 20:56

wodka ta co by się została to bym oddala do sklepu i oni by kase zwrócili u nas tak robia przynajmniej.

jeszcze nie słyszałam, że ktoś oddaje wódkę weselną do sklepu :shock: u nas zawsze rozdawana była gościom, którzy opuszczali wesele/poprawiny ;-)

U nas też tak było. Każdy kto wychodził dostawał butelkę wódki i pudełko ciasta. Wódkę, która została po prostu wzięliśmy do domu i nie raz się przydała :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#36 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 26 marca 2013 - 20:59

marcys, Tilia, w takim razie u nas w regionie młodzi to chamidła kazda butelka liczona 3 razy :P

Love Love Love

#37 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 26 marca 2013 - 21:02

smoczkowa jak to się mówi "co region to obyczaj" :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#38 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2013 - 21:02

U nas też tak było. Każdy kto wychodził dostawał butelkę wódki i pudełko ciasta.

i u nas tez . Ale ze do sklepu to nie slyszalam
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#39 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:43

Ostatnio na weselach, na których byłam, goście dostawali na koniec pudełko z ciastem, wódkę weselną ( to wiadomo- jedno dla jednego domu, a nie dla każdego osobno), a od początku przy każdym nakryciu był jakiś mały prezencik do zabrania. :->

u nas na szczęście nie ma zwyczaju dawania wódki na koniec, ciasto owszem :-)

Co do prezencików- jestem tak pół na pół :-> z 'większą połową '( :lol: ) na nie :lol:
Na jednym weselu na którym byłam z połówkiem dostaliśmy coś- aniołka z imionami i datą ślubu młodych, który gdzieś tam leży, a na drugim nic i wcale to jakoś mnie nie zakuło :-P
Bo po pierwsze chyba jestem sknera, a po drugie jakoś tak nie widzę w tym sensu (na dzień dzisiejszy :-P ) Jak ktoś dostanie cukierasa pod kościołem, bo przyszedł złożyć życzenia i zapewne jeszcze przyniósł kwiatka to nawet to logiczne, ale skoro goście będą się całą noc stołować 'u mnie' i dostaną jeszcze placka do kawki to chyba wystarczy :-> a jak jeszcze zaproszę na poprawiny to już w ogóle :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#40 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:53

smoczkowa, podoba mi się pomysł ze zdjęciem. :-D

U nas też nie oddaje się wódki do sklepu, ale też nie chcę dawać każdemu. Rozumiem niektórym, typu świadkowie, przyjaciele, ale żeby każdemu, to musiałabym mieć jakieś 70 butelek dodatkowe.
Będą cukierki i ciasto, wystarczy. :-P A kto chce butelkę, to będzie musiał ją sobie wygrać w konkursie. ;-)
Za to jest tradycja, że młodzi zostawiają sobie kilka butelek na tzw. "pępkowe". I to mi się podoba. :mrgreen:

Majorka, fakt faktem, my ostatnio dostaliśmy koniczynki z gipsu, szybciej jakieś inne kwiatki i chociaż w tamtym momencie mi się to podobało, to teraz nie mam pojęcia, w której szafie to upchałam. :oops: Rozumiem Twoje podejście, poniekąd do niedawna też tak myślałam. Ale jak już człowiek zaczyna planować własną imprezę, to wpada w szał, że chce się, żeby wszystko było fajnie. Przynajmniej ja tak mam. I zdaję sobie sprawę, że wiele z rzeczy, które są teraz dla mnie ważne, potem okażą się głupie. :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif