Zabiegi zwalczające cellulit
Napisano 24 stycznia 2013 - 15:26
Mazidła są okej, ale jako wspomagacz. Tu głównie chodzi o nawilżenie i o masaż, który towarzyszy wcieraniu balsamu. Ja używam od paru lat specyfików z Avonu akurat, a efekt zobaczyłam dopiero wtedy, gdy nie miałam czasu na wcieranie kremu i cellulit zrobił się wyraźniejszy.
Masaże rozbijające tkankę tłuszczową i pobudzające krążenie są najlepsze, ale to dość żmudne zajęcie i drogie, jeśli chodzilibyśmy regularnie do masażysty. Jednorazowe zabiegi na niewiele się zdadzą. Rozwiązaniem, które ja tu stosuję jest pościel z wełny, która zapewnia masaż całą noc. Efekty bardzo szybko zauważalne i długo się utrzymują. Ja posiadam pościel reklama nie jest droga, miła w dotyku i bardzo dobrze robi moim udom smiley
Napisano 27 stycznia 2013 - 15:06
Naprawdę to tak działa?Regularne zabiegi w salonie urody są najlepszym sposobem.
Ja jestem zdania, że ćwiczenia odpowiednie są w stanie zwalczyć cellulit.
Nawet jeśli te zabiegi coś dają, to na pewno są kosztowne, a ćwiczenia są za darmochę i dają ogromną satysfakcję
Napisano 30 stycznia 2013 - 14:27
Napisano 04 lutego 2013 - 09:15
Napisano 07 marca 2013 - 13:18
Napisano 07 marca 2013 - 13:24
to może napisz jaki- oszczędzisz innym poszukiwań...OCzywiście nie wszystkie kremy działają - to wiem po sobie. Na szczęście już przeszłam etap testowania i znalazłam ten dobry, któy działa na mnie
Napisano 28 marca 2013 - 19:14
Napisano 31 marca 2013 - 13:01
Napisano 04 lipca 2013 - 18:48
Co d masazu - tez zawsze odpuszczałam po paru dniach. Ale teraz sie zawziełam. zobaczymy jak dlugo
Napisano 07 lipca 2013 - 03:04
Napisano 29 lipca 2013 - 15:08
Napisano 27 lipca 2016 - 06:21
Ja jestem po kilku zabiegach bańką chińska ale szczerze powiedziawszy to nie jestem zadowolona bo widocznie nie jest to dla mnie.... Mam sporo siniaków i zaczęły mi się robić pajączki tak wiec widocznie mam zbyt delikatną skorę...
Obecie ćwiczę ale chciałabym kupić sobie również jakieś serum na cellulit. Czy ktoś z Was stosował może Vialise? bo trochę sobie o nim czytałam i skłąd wydaje się byc skuteczny i zastanawiam się czy sobie go nie kupić. Jakie działania?
Wolę się dopytać bo nie jest to tanie ale skoro ma zadziałać....
Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 31 sierpnia 2016 - 10:37
Kupuj śmiało. Kosmetyk chociażby ze względu na swój skład bije inne kosmetyki tego typu na głowę. Rzeczywiście jest tak jak obiecuje firma. Czyli ujędrnia skórę, nawilża, wyrówuję i po miesiącu regularnego stosowania rano i wieczorem widzę efekt anty cellulitowy , którego za nic nie widziałam przy tanich kosmetykach za 10 czy 15 zł.
Wydajność ok. Starcza mi na dlugo bo ma wygodną aplikację pompką. Minus za dostepność. Jak na razie widziałam vialise jedynie w sklepach internetowych
Napisano 28 września 2016 - 15:12
Dieta i cwiczenia to jedyne rozwiazanie, ktore naprawde dziala na dluzej. Wszystkie te zabiegi w SPA na pewno moga pomoc, ale same z siebie dlugotrwalych efektow raczej nie przyniosa.
Napisano 12 października 2016 - 12:28
No przecież wiadomo,że jak walczysz z cellulitem to nie będzizesz się objadała codziennie pizzą. To logiczne. Jednak z mojego doświadczenia wynika,ze nie zawsze ćwiczenia czy dieta pomogą. Skąd w takim razie cellulit u trenerek fitness? Takie dziewczyny również miewają takie problemy.
Również jak dziewczyny powyżej używam serum Vialise na cellulit i efekt naprawdę fajny. W zasadzie jeden z niewielu kosmetyków, ktore dają wymierne, realne efekty stosowania.
Romantycznie
Napisano 30 marca 2017 - 00:34
Zgadzam sie ze cwiczenia i dieta sa bardzo wazne, ale jesli zalezy ci na szybkim efekcie ( do lata coraz mniej czasu niestety
) to polecam karboksyterapie, czyli zabieg z uzyciem medycznego CO2. Troche boli, ale da sie przezyc a efekt jest naprawde WOW. Robilam w klinice warszawskiej Viva-Derm, gdybys chciala zeby napisac ci wiecej info, to pisz
Napisano 31 marca 2017 - 14:32
To prawda wydaje mi się że w walce z cellulitem najskuteczniejsze są w kolejności: ćwiczenia, zdrowa dieta, kosmetyki ujędrniające i masaże ciała. Z kosmetyków ja stosuję peelingi ujędrniające, np. Lirene albo naturalne kawowe,do tego używam skoncentrowanego serum antycellulitowego, Slim cellu corrector z bielendy. Mi pomaga