Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zabiegi zwalczające cellulit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
356 odpowiedzi w tym temacie

#341 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 15:26

Przede wszystkim dieta i ćwiczenia. Ćwiczenia muszą pobudzać tylne mięśnie uda i pośladka, np w klęku podpartym wymach nogi w tył i różne wariacje tego ćwiczenia lub lezenie na plecach, nogi ugięte i wypychanie bioder, przy tym mocne napinanie pośladków. Można robić serie: 16 wypchnięć/wymachów pojedyńczych, potem 16 na trzy i zakończyć serię 16 pojedyńczymi. To całkiem przyjemne ćwiczenia i łatwo się przyzwyczaić do ich codziennego wykonywania.

Mazidła są okej, ale jako wspomagacz. Tu głównie chodzi o nawilżenie i o masaż, który towarzyszy wcieraniu balsamu. Ja używam od paru lat specyfików z Avonu akurat, a efekt zobaczyłam dopiero wtedy, gdy nie miałam czasu na wcieranie kremu i cellulit zrobił się wyraźniejszy.

Masaże rozbijające tkankę tłuszczową i pobudzające krążenie są najlepsze, ale to dość żmudne zajęcie i drogie, jeśli chodzilibyśmy regularnie do masażysty. Jednorazowe zabiegi na niewiele się zdadzą. Rozwiązaniem, które ja tu stosuję jest pościel z wełny, która zapewnia masaż całą noc. Efekty bardzo szybko zauważalne i długo się utrzymują. Ja posiadam pościel reklama nie jest droga, miła w dotyku i bardzo dobrze robi moim udom smiley

#342 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 15:06

Regularne zabiegi w salonie urody są najlepszym sposobem.

Naprawdę to tak działa?

Ja jestem zdania, że ćwiczenia odpowiednie są w stanie zwalczyć cellulit.

Nawet jeśli te zabiegi coś dają, to na pewno są kosztowne, a ćwiczenia są za darmochę i dają ogromną satysfakcję :mrgreen:

#343 kamilla1

kamilla1
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30 stycznia 2013 - 14:27

Ja też uważam, że zabiegi w SPA przynoszą wspaniałe efekty. Znam miejsce, które oferuje atrakcyjne ceny.

#344 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 09:15

No i z zabiegami jest ten problem, że trzeba je wykonywać regularnie, bo wystarczy zrobić sobie przerwę, by wszystkie niedoskonałości wyszły ze zdwojoną siłą. Ćwiczenia to długotrwały efekt.

#345 blumarine

blumarine
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 marca 2013 - 13:18

Ja tam żadnych zabiegów nie stosuję, bo jak dla mnie to jest wyrzucanie kasy w błoto... No może poza jakimiś masażami. Tak to tylko kremy, ćwiczenia i brak słodyczy. Na mnie to działa i powoli powoli widać efekty :D OCzywiście nie wszystkie kremy działają - to wiem po sobie. Na szczęście już przeszłam etap testowania i znalazłam ten dobry, któy działa na mnie

#346 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 07 marca 2013 - 13:24

OCzywiście nie wszystkie kremy działają - to wiem po sobie. Na szczęście już przeszłam etap testowania i znalazłam ten dobry, któy działa na mnie

to może napisz jaki- oszczędzisz innym poszukiwań... :-P

#347 kobietka1234

kobietka1234
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 28 marca 2013 - 19:14

Moim zdaniem banki chinskie to bardzo fajny sposob na cellulit :) polecam po kilku miesiacach kuracji widze efekty! nie dlugo lato kobietko!

#348 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 31 marca 2013 - 13:01

Bańki chińskie na cellulit??? tego jeszcze nie słyszałam, a ile trwa kuracja i jak często trzeba powtarzać zabiegi?

#349 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 18:48

Karate ja mam taki czarny balsam z Ziaji chyba. Ponoc super. Ale ja nie wierze w te cuda.
Co d masazu - tez zawsze odpuszczałam po paru dniach. Ale teraz sie zawziełam. zobaczymy jak dlugo :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#350 kewina

kewina
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 07 lipca 2013 - 03:04

Polecam (przetestowałam na własnej skórze) aktywną kurację antycellulitową - Dermika Passione body. Kuracja ta składa się z 7 małych tubek z żelem, który wmasowujemy raz dziennie w nieszczęsny cellulit. Zaczynając tę kurację średnio wierzyłam w jej skuteczność, myślałam, że to kolejny kosmetyk, na którego temat producent wypisuje bajki... Ale nie! Moja skóra na udach i pośladkach po dwóch tygodniach jest gładka, cellulit prawie cały się ulotnił; zniknął! Jestem zachwycona tym produktem i naprawdę mogę go polecać wszystkim naokoło bez żadnych wyrzutów sumienia.

#351 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 15:08

Ciekawa ta kuracja o której piszesz "kewina", a czy przed rozpoczęciem należy wykonać peeling?

#352 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 06:21

Ja jestem po kilku zabiegach bańką chińska ale szczerze powiedziawszy to nie jestem zadowolona bo widocznie nie jest to dla mnie.... Mam sporo siniaków i zaczęły mi się robić pajączki tak wiec widocznie mam zbyt delikatną skorę...

Obecie ćwiczę ale chciałabym kupić sobie również jakieś serum na cellulit. Czy ktoś z Was stosował może Vialise? bo trochę sobie o nim czytałam i skłąd wydaje się byc skuteczny i zastanawiam się czy sobie go nie kupić. Jakie działania?

Wolę się dopytać bo nie jest to tanie ale skoro ma zadziałać....

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#353 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 31 sierpnia 2016 - 10:37

Kupuj śmiało. Kosmetyk chociażby ze względu na swój skład bije inne kosmetyki tego typu na głowę. Rzeczywiście jest tak jak obiecuje firma. Czyli ujędrnia skórę, nawilża, wyrówuję i po miesiącu regularnego stosowania rano i wieczorem widzę efekt anty cellulitowy , którego za nic nie widziałam przy tanich kosmetykach za 10 czy 15 zł.

Wydajność ok. Starcza mi na dlugo bo ma wygodną aplikację pompką. Minus za dostepność. Jak na razie widziałam vialise jedynie w sklepach internetowych ;/ 

#354 Alicea

Alicea
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 września 2016 - 15:12

Dieta i cwiczenia to jedyne rozwiazanie, ktore naprawde dziala na dluzej. Wszystkie te zabiegi w SPA na pewno moga pomoc, ale same z siebie dlugotrwalych efektow raczej nie przyniosa. 

#355 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 12 października 2016 - 12:28

No przecież wiadomo,że jak walczysz z cellulitem to nie będzizesz się objadała codziennie pizzą. To logiczne. Jednak z mojego doświadczenia wynika,ze nie zawsze ćwiczenia czy dieta pomogą. Skąd w takim razie cellulit u trenerek fitness? Takie dziewczyny również miewają takie problemy. 

Również jak dziewczyny powyżej używam serum Vialise na cellulit i efekt naprawdę fajny. W zasadzie jeden z niewielu kosmetyków, ktore dają wymierne, realne efekty stosowania. 

Romantycznie

#356 koko87

koko87
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 30 marca 2017 - 00:34

Zgadzam sie ze cwiczenia i dieta sa bardzo wazne, ale jesli zalezy ci na szybkim efekcie ( do lata coraz mniej czasu niestety  :-/ ) to polecam karboksyterapie, czyli zabieg z uzyciem medycznego CO2. Troche boli, ale da sie przezyc a efekt jest naprawde WOW. Robilam w klinice warszawskiej Viva-Derm, gdybys chciala zeby napisac ci wiecej info, to pisz :) 

#357 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 31 marca 2017 - 14:32

To prawda wydaje mi się że w walce z cellulitem najskuteczniejsze są w kolejności: ćwiczenia, zdrowa dieta, kosmetyki ujędrniające i masaże ciała. Z kosmetyków ja stosuję peelingi ujędrniające, np. Lirene albo naturalne kawowe,do tego używam skoncentrowanego serum antycellulitowego, Slim cellu corrector z bielendy. Mi pomaga