Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Środki czystości

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#121 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 16:15

Ja używam na zmianę Fair (zazwycja ten w kremowym op.) na zmianę z Pur (zazwyczaj różowy z wapnem i czymś tam jeszcze )
Dołączona grafika

#122 Gabiff

Gabiff
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 09:10

Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii na ich temat.
Stosowałyście? I jak efekty? Warte są tych pieniędzy, czy lepiej zostać przy wypróbowanych?
Moze jakieś konkretne możecie polecić?

#123 koniz

koniz
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 12:24

Mi zdarzyło się testować taki płyn: używałam go zamiast mleczka do czyszczenia i efekty w zasadzie takie same, ja tam nie widziałam różnicy, ale już mi się skończył, a w moim markecie jeszcze go nie widziałam, nie wiem czy w ogóle jest tam dostępny. W międzyczasie, z potrzeby chwili kupiłam stare mleczko, ale teraz zamówie go na zapas :)
Ładnie pachnie, cena podobna, a w końcu cos "eko" ;-)

#124 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 08 sierpnia 2011 - 13:21

koniz, nie linkujemy na forum. Zamieszczam zdjęcie produktu:

Załączone miniatury

• 200_0_productGfx_f20f3239f858b255927a0d623198761c.jpg

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#125 agixa

agixa
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 04 grudnia 2011 - 21:18

Bardzo lubię płyn Fairy (zwłaszcza rumiankowy i o zapachu granatów), do podłóg - Ajax Floral Fiesta, do paneli - pronto. Dzisiaj dodatkowo mleczko Cif odkryło przede mną swą prawdziwą moc - doczyściłam dzięki niemu odbarwiony zlew

#126 surykatka0

surykatka0
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03 stycznia 2012 - 11:30

dobre preparaty- mam

szoruję na kolanach i nic, starzy dwa razy przejść i znowu są smugi tak jakby... tluste.

pomocy

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-01-03, 11:36 ]
myślę, że ten temat jest do tego najbardziej odpowiedni ;-)

#127 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 marca 2012 - 13:09

Czego uzywacie do czysczenia szyb w kabinie ?? mamy takie przejzroczyste, przyciemniane.
Wiem że trzeba o nie dbac szczegolnie bo po wodzie wyglada to na dłuzsza mete niefajnie - ponoc.
Kolezanka myje po kazdym myciu i jest ok ale dba o to kazdego dnia
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#128 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 15 marca 2012 - 14:47

Sajuri, ja (albo maz) z regoly po myciu zciagamy wode takim przyrzadem (nie wiem jak to sie nazywa :oops: ) do mycia szyb. A jesli chodzi o mycie, to myje ja tym plynem co myje wanne itp ;-)

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#129 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 marca 2012 - 15:10

zciagamy wode takim przyrzadem

a wiem takim czyms do szyb :-P wiem jak wyglada nie wiem jak sie nazywa
:oops:

plynem co myje wanne i

a czym ja myjesz??

Masz jakies zacieki ? na szybie ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#130 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 07 maja 2012 - 20:09

Jesli o mnie chodzi to zdecydowanie numer jeden cif ten wybielający, płayn do mycia naczyć Fairy granat - super zapach, i kret do czyszczenia rur- to taki podstawowy zestaw.

#131 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 08 maja 2012 - 19:53

Ja to mam pełna szafke takich detergentów i w sumie ciagle coś dokupuje nowego, ale rzeczywiście najwazniejszy jest płyn do mycia naczyć, Fairy- musze sprobować, cos do uszczelniania rur i oczywiscie odkamieniacz do WC.

#132 krykat

krykat
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 16 maja 2012 - 14:14

Do naczyń Fairy o zapachu trawy cytrynowej. Super działa :); do mycia łazienki i kuchenki jakiś no-name z marketu; pranie – E. :)

#133 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 20 maja 2012 - 18:33

Fairy jest super. Zwłaszcza ten o zapachu granatów. Ponadto jestem fanka chusteczek czyszczących, takich mokrych

#134 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 maja 2012 - 18:35

Fairy jest super

Ooo tak. Wcześniej kupowalismy Pura ale ten jest bardziej wydajny no i lepiej myje.

Ponadto jestem fanka chusteczek czyszczących, takich mokrych

Tu jakoś nie mogę się przekonać. Próbowałam takie do kurzu i jednak wolę przelecieć ze spreyem do drewna itp + szmateczka.

#135 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 20 maja 2012 - 18:45

Ponadto jestem fanka chusteczek czyszczących, takich mokrych

Ja również! polecam jabłkowe i cytrynowe z Rossmanna :-D na dodatek lekko je mocząc można uzyskać efekt piany. Ścierają wszystko :-)

Tu jakoś nie mogę się przekonać. Próbowałam takie do kurzu i jednak wolę przelecieć ze spreyem do drewna itp + szmateczka

Ja kupuje i czyszczę blaty w kuchni,kuchenkę i wszystko świetnie schodzi. Raz kupiłam opakowanie tych chusteczek Mamie,która była sceptyczna a po użyciu bardzo zadowolona :-) ale żadnych do mebli nie miałam <hmm></span> te Twoje nie działały?
Ja przecieram meble tymi ogólnymi,ale kurz szybko wraca. Dlatego myślałam żeby kupić właśnie te specjalne do drewna.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#136 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 20 maja 2012 - 19:07

ale żadnych do mebli nie miałam te Twoje nie działały?

Moja siostra kupiła kiedyś takie do mebli do kurzu. No fajnie meble po niej świeciły ale
nic więcej.
A tak to kupuję zazwyczaj pronto, no i lubie jego zapach :-D

Ja przecieram meble tymi ogólnymi,ale kurz szybko wraca.

Teraz jak mam balkon otwarty cały czas to mnie coś trafia, bo sprzątne kurz i na wieczór mogę znowu latać ze szmateczką :-/

#137 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 11:29

Słuchajcie, a czy któras z Was moze myła okna płynem do mycia naczyń ? Oczywiscie rozcieńczonym ? Podobno jest najlepszy, i do tego kiedy zamiast szmatki uzyjemy gazet... brzmi to dziwinie ale podobno najlepiej sie wtedy doczyszcza.

#138 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 11:47

Słuchajcie, a czy któras z Was moze myła okna płynem do mycia naczyń ? Oczywiscie rozcieńczonym ?

Moja mama dolewa do wody troszkę płynu do naczyń i troszkę do szyb i tym myje i do sucha ściereczką wyciera i nie ma smug a okna czyściuteńkie ;-)

#139 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 17:44

Słuchajcie, a czy któras z Was moze myła okna płynem do mycia naczyń

zawsze myje plynem , a potem wycieram, nastepnie uzywam jakiegos w spraju do szyb i papierowe reczniki :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#140 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 18:26

Ja też najpierw myję płynem do mycia naczyń. Oczywiście tego płynu dużo się nie leje, ociupinkę. Potem jeszcze przecieram tym do szyb. A z gazetą to nie próbowałam.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt