Nasze roślinki
Napisano 13 czerwca 2007 - 18:40
Napisano 13 czerwca 2007 - 18:46
tylko jak mam je często podlewać, jak one nie chłoną tej wody??
Napisano 13 czerwca 2007 - 19:05
http://www.kdc.pl/?c... ... gory_id=50
oto przyklady jednak w handłu najczęściej nawadniacze sa w kształcie bombki
Napisano 13 czerwca 2007 - 19:11
a może rzeczywiście chodzi o ziemię. wprawdzie kwiatki dostałam w "spadku" od teściowej i nie wiem kiedy miały zmienianą, ale na pewno nie zaszkodzi...tylko, że jak ja pomyślę o tym papraniu się ziemią.....
Napisano 13 czerwca 2007 - 19:31
Jak chcesz to cię wyręczę...tylko, że jak ja pomyślę o tym papraniu się ziemią..... no ale trzeba będzie to zrobić. dzięki bardzo za pomoc
Nie ma za codzięki bardzo za pomoc
A ja dzisiaj kupiłam sobie swoją wymarzona hoje belle troche padnieta przez marketowa opieke ale dojdzie do siebie

A tak wyglada po przesadzeniu i uwolnieniu od drabinki
Napisano 15 czerwca 2007 - 13:31

Madziu te kwiaty idalnie nadaja sie do ciebie lubia slońce,światło i skąpe podlewanie
Napisano 16 czerwca 2007 - 10:10
Cóż, obecnie mam u siebie dość duży zbiór kwiatów, postaram się porobić po sesji fotki i Wam pokazać
Napisano 16 czerwca 2007 - 21:45
no tak....dzisiaj kupiliśmy ziemię, nawóz i zaraz po tym jak przyszliśmy z tym do dmku, Marcin się ulotnił na taryfie pojeździć i zostawił mnie mówiąc: no to pobaw się z tymMarcin już się zaoferował
i tak to spędziłam dzisiaj późne popołudnie zmieniając ziemię kwiatkom. najważniejsze, że poszło, ale do największych przyjemności to raczej nie należało. jak TY to możesz lubić Diabliczko?
zaaplikowałam im odpowiednią dawkę nawozu, mam nadzieję, że teraz im będzie lepiej
Napisano 16 czerwca 2007 - 23:01
Nie wiem ale od dziecka lubie grzebać przy kwiatach i tak mi zostałojak TY to możesz lubić Diabliczko?
To tez norma jest taki jakby przesąd że jak sie rozmawia z kwiatuszkami to ładnie rosną i obficie kwitnąa to pierwsze słyszę, żeby ktoś rozmawiał z roślinkami
ze zwierzakami to praktycznie norma, ale z roślinkami...to coś oryginalnego
Masz przykład od nasionka nawijam do tego krzaczka że ma być duży i silny i dzisiaj nagrodził moje wysilki pięknymi delikatnymi kwiatuszkami :)dla porównania taki sam krzaczek mojej mamy (która oczywiście do kwiatków nie gada

Napisano 27 czerwca 2007 - 11:45
Napisano 27 czerwca 2007 - 13:43
chyba go wyrzucę - stary i tak jest, ale mi go szkoda bo fajnie kwitnie na wiosne i jesień. Zobaczymy czy da się go odrawotwać
A resztę moich kwiatków to załączę poziej
Napisano 27 czerwca 2007 - 17:14
NudnaBaba, albo kwiat stoji w zbyt ciemnym pomieszczeniu albo w zabardzo nasłonecznionym sprubuj go przestawić,bo jeśli go podlewasz i nawozisz to powinno być ok chyba że masz kwiatka który wymaga częstego podlewania lub nie toleruje zbyt dużej ilości nawozu.
Napisano 07 sierpnia 2007 - 12:59
Do oddania mam szczepki:trzykrotki,męczennicy błękitnej,żyworódki(nie wymaga częstego podlewania i ma własciwości lecznicze),Kalanchoe ,i takiego jednego kwiatka nie znam nazwy ale ładnie kwitnie
Odbiór osobisty lub wysylka na koszt chętnej osóbki
[ Dodano: 2007-08-07, 14:07 ]
A zapomniałam mogę też skubnąć szczepkę od kaktusa bożonarodzeniowego (w grudniu kwitnie ma różowe kwiaty)