Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasze roślinki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
614 odpowiedzi w tym temacie

#321 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2009 - 12:26

madzia, wydaje mi się,że to jednak chodzi o przelanie go.Pamiętaj,że one lubią być zraszane ;-)

[ Dodano: 2009-05-05, 13:26 ]

w sumie to teraz wyczytalam, ze ona lubi wilgoc

Ale bardziej w postaci wilgotnego powietrza a nie wody w doniczce ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#322 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 maja 2009 - 12:36

Pamiętaj,że one lubią być zraszane ;-)

tak tez robilam :oops: moze faktycznie za duzo wody :D bede uwazac, nie wiedzialam, ze mozna to tak przyżywac.... ;-)

Ale bardziej w postaci wilgotnego powietrza a nie wody w doniczce ;-)

a pisza ze lubi wilgotna glebe :)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#323 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2009 - 13:13

a pisza ze lubi wilgotna glebe

Ale nie powódź ;-) jak zaczną gnić korzenie to wtedy będziesz musiała go przesadzić więc ostrożnie z podlewaniem ;-) zresztą jak potrzebuje wody to wtedy klapną mu liście :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#324 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 05 maja 2009 - 13:48

Ale nie powódź

:oops:
Dzieki Tilia za odpowiedzi :)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#325 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 maja 2009 - 14:20

Dzieki Tilia za odpowiedzi :)

:-)

JkIEp1.png

#326 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:13

To ja się pochwalę nową półką na kaktusy :mrgreen:

Załączone miniatury

• DSC06671.JPG
  • DSC06672.JPG
  • DSC06673.JPG
  • DSC06674.JPG

Jestem w Peru...

#327 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:16

hmm... jak dla mnie to troche za dużo tych kwiatów... ładne kaktusiki i doniczki ale za dużo tego ;)

#328 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:26

Ja lubię dużo :mrgreen:
W całym mieszkanku mam pełno kwiatów. Ostatnio jeszcze dostałam storczyka od męża.
Jestem w Peru...

#329 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:38

ja też miałam kiedyś bzika na punkcie kaktusów :-P teraz zostało mi troszkę ;-) może jak już będę miała swoje mieszkanko to wrócę do pasji doniczkowej :mrgreen: :mrgreen:

malutka-iwona, ślicznie to okno wygląda... bardzo ładna kolekcja :D i wcale nie za duzo :-P mi się podoba!!!
Dołączona grafika

#330 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:46

mnie tez sie podoba.. lubię dużo zieleni w domu :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#331 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 10:49

malutka-iwona imponująca kolekcja :mrgreen: Ja nie mam ręki do kwiatów :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#332 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 12:16

Ja miałam kiedys cały pokoj w kaktusach ale zaczela mnie bolec głowa i poszlam do lekarza i powiedzial mi ze nie wolno "mieszkac" (sypiac przebuwac duzo) w pokojach gdzie sa kaktusy bo sa niezdrowe, rakotworcze.. i poszły do pooju ktorego nie uzywamy na codzien ..
Sliczne sa kaktusiki

#333 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 15:53

bardzo fajnie to wyglada i widze ze masz wiele arunków tych kaktusów :-) ciekawe kiedy ta pólka to tez bedzie za mało :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#334 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 10:05

Poniewaz nie znam sie na temacie, poradzcie ;-)
Czy przesadzajac tego kwiatuszka, mam oddzielic to co wysuszone i obsypac nowa ziemia, czy razem z tym w nowa doniczke? Bo chyba przyda mu sie zmiana a nie chce stracic tej roslinki ;-) i tak boje sie, ze jak go rusze to zwiednie.

Załączone miniatury

• DSC04468.JPG
  • DSC04467.JPG

#335 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 15:13

madzia, mowiac szczerze to ja zbytnio tez sie nie znam.. ale gdybym ja go przesadzala to jednak oddzielilabym to co wysuszone i obsypala nowa ziemia :)
Mysle ze to lepsze wyjscie..
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#336 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 21:28

madzia ja czasem podglądałam tatę jak się bawił z przesadzaniem, i on nigdy nie pozbywał się starej ziemi ... pozbywał się tylko tego co samo chciało spaść, a resztę wkładał do nowej doniczki z warstwą ziemi na spodzie, i dosypywał po bokach

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#337 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 listopada 2009 - 14:36

madzia, ja bym na Twoim miejscu sprawdziła czy czasem korzonki nie są przegniłe,zbyt wysuszone lub za bardzo poplątane. Dlatego ja starą ziemię bym usunęła(zostawiając trochę tej co jest bardziej zbita na korzeniach) i wsadziła kwiatka do nowej doniczki z nową ziemią ;-)

JkIEp1.png

#338 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 11:38

Dostałam ostatnio wymarzony prezent. Storczyk.

Nie mam jeszcze fotki, więc wstawię bardzo podobny z neta. Mój jest właśnie taki intensywnie różowy. :mrgreen:
Tylko nie wiem... jeszcze mało o nich czytałam, ale boję się go trzymać na parapecie żeby nie zmarzł... Bo okna jednak trochę przepuszczają, a jest bardzo zimno...
Co sądzicie?

Załączone miniatury

• storczyk-Phalaenopsis-Tropical-Fantasy.JPG

#339 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:02

Mirabelka__22, jest piękny ;-) moja mama ma 3 storczyki i to różne kolory..wcale nie są takie trudne do utrzymania jak się wydaje :-) muszą mieć tylko odpowiednie podłoże ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#340 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 19:36

Mirabelka_22,tez mam storczyka,tylko ,ze bialego.Raz w tygodniu wstawiam go do wiaderka z woda (temp. pokojowa),stoi tam 20 minut.Potem wyjmuje i juz nie podlewam przez tydzien. ;-)