Co zrobić z wągrami?
Napisano 27 września 2008 - 23:28
A o co chodzi?
Mianowicie od jakichś 4 lat zmagam się z trądzikiem, który niestety u mnie jest dosyć złośliwy i trudny do usunięcia. Przepraszam - był, bo od jakichś 6 miesięcy regularnie uczęszczam do kosmetyczki na oczyszczanie oraz nareszcie pani dermatolog trafila w lek dla mojej złośliwej cery.
Więc w czym tkwi problem?
Pomimo poprawy stanu cery nadal 'wyskakują' mi złośliwe wągry:-( Nie wiem jak się ich pozbyć. Po oczyszczaniu przez max tydzień mam ładną buzię, jednak po krótkim czasie znów wygląda, jakby sobie muchy z niej toaletkę zrobiły... Kosmetyczka twierdzi, że ponadto nic zrobić nie może, dermatolog twierdzi, że też nic nie poradzi... To co ja mam zrobić?
jakiego leku użyć? a może istnieją jakies sposoby domowe? dodam, że mam baaardzo jasną cerę, jestem wręcz blada, więc wągry widać z daleka:/ Najwięcej ich mam na policzkach, o nosie nie wspomnę...
Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkę, pozdrawiam:)
Napisano 28 września 2008 - 08:19
Co do trądziku to polecam Afrodita Adonis-kupisz w aptece, plyn, wysusza w mig! Ale ostroznie, wysusza tez cere, wiec trzeba ją natłuszczac.
Widocznie masz tlustą skorę? Skoro masz taki kłopot ... mam nadzieje, ze nie uzywasz podkładkow, i pudrow zaraz pod wyjsciu od kosmetyczki ?
Jesli wagrow masz niewiele mozesz uzyc tych plasterkow na nosek-chociaz one nie są zbyt rewelacyjne ...
Tez mam troszke, ale to kazdy ma : ) Taka juz natura skory i polskiego powietrza , ktore jest strasznie zanieczyszczone.
Napisano 28 września 2008 - 10:04
A co do kosmetykow - ja praktycznie nie uzywam pudru czy fluidu - jakos nie lubie, chyba, ze wyskoczy mi cosik to zamaskuje, czasem tylko poloze 'maske' jak ja to mowie, ale to naprawde jak mnie obsypie, ale juz dawno sie to nie zdarzylo...
wracajac do tych wagrow - wszystko co stosowalam narazie nie przynosi rezultatow, po ofczyszczaniu jak mowilam - buzia wyglada ladnie max tydzien, pozniej jest to samo...
Napisano 28 września 2008 - 10:11
Napisano 28 września 2008 - 10:48
Nie wiem, nie neguję.Nie wiem co mogłabym Ci doradzic, musi byc jakas przyczyna tego, ze tak pojawiają sie u ciebie te wagry, i na pewno jest jakis sposob aby temu zapobiegac.Skoro dermatolog nie wie, to tez jakies takie dziwne ...
[ Dodano: 2008-09-28, 11:50 ]
Bp dpbra kosmetyczka zaradzi wszystkiemu : D
Napisano 28 września 2008 - 12:00
Napisano 28 września 2008 - 12:21
Napisano 28 września 2008 - 15:55
Napisano 28 września 2008 - 16:25
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 28 września 2008 - 16:28
Najlepiej wybrac sie do kilku i sprawdzic opinie, moze popytaj znajomych, mozliwe, ze mają sprawdzonych lekarzy , lub znajomi znajomych
mozna kupic na allegro takie gąbeczki do skory -ponoć pomagająmikrodermabrazja
Napisano 02 października 2008 - 10:05
Napisano 02 października 2008 - 10:07
Napisano 05 stycznia 2009 - 18:30
mam takie pytanko. Bo dzisiaj podczas kąpieli zauważyłam na swoim dekolcie...
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: Donn: 2009-01-05, 18:34 ]
temat scaliłam