Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić z wągrami?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 27 września 2008 - 23:28

Witam:) Nie wiedziałam, gdzie umieścić temat, myślę, że to dobre miejsce będzie.
A o co chodzi?
Mianowicie od jakichś 4 lat zmagam się z trądzikiem, który niestety u mnie jest dosyć złośliwy i trudny do usunięcia. Przepraszam - był, bo od jakichś 6 miesięcy regularnie uczęszczam do kosmetyczki na oczyszczanie oraz nareszcie pani dermatolog trafila w lek dla mojej złośliwej cery.
Więc w czym tkwi problem?
Pomimo poprawy stanu cery nadal 'wyskakują' mi złośliwe wągry:-( Nie wiem jak się ich pozbyć. Po oczyszczaniu przez max tydzień mam ładną buzię, jednak po krótkim czasie znów wygląda, jakby sobie muchy z niej toaletkę zrobiły... Kosmetyczka twierdzi, że ponadto nic zrobić nie może, dermatolog twierdzi, że też nic nie poradzi... To co ja mam zrobić?
jakiego leku użyć? a może istnieją jakies sposoby domowe? dodam, że mam baaardzo jasną cerę, jestem wręcz blada, więc wągry widać z daleka:/ Najwięcej ich mam na policzkach, o nosie nie wspomnę...
Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek wskazówkę, pozdrawiam:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 września 2008 - 08:19

Hm ... nie pomaga oczyszczanie cery ? Moze w kosmetycznym zakup sobie jakis krem na niedoskonałosci? Np Vichy ?
Co do trądziku to polecam Afrodita Adonis-kupisz w aptece, plyn, wysusza w mig! Ale ostroznie, wysusza tez cere, wiec trzeba ją natłuszczac.
Widocznie masz tlustą skorę? Skoro masz taki kłopot ... mam nadzieje, ze nie uzywasz podkładkow, i pudrow zaraz pod wyjsciu od kosmetyczki ? ;-) To oczywiscie dziala zle na lewdo oczyszczoną skorę, z nie domknietymi do konca porami.
Jesli wagrow masz niewiele mozesz uzyc tych plasterkow na nosek-chociaz one nie są zbyt rewelacyjne ...
Tez mam troszke, ale to kazdy ma : ) Taka juz natura skory i polskiego powietrza , ktore jest strasznie zanieczyszczone.

#3 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 28 września 2008 - 10:04

Wiesz... troszeczke to by nie byl problem... ale nosek i policzki to ja mam skropkowane jedno obok drugiego, a to sie rzuca w oczy, bo mam jasna cere....
A co do kosmetykow - ja praktycznie nie uzywam pudru czy fluidu - jakos nie lubie, chyba, ze wyskoczy mi cosik to zamaskuje, czasem tylko poloze 'maske' jak ja to mowie, ale to naprawde jak mnie obsypie, ale juz dawno sie to nie zdarzylo...
wracajac do tych wagrow - wszystko co stosowalam narazie nie przynosi rezultatow, po ofczyszczaniu jak mowilam - buzia wyglada ladnie max tydzien, pozniej jest to samo... <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 września 2008 - 10:11

Moze za czesto chodzisz do kosmetyczki ? ile razy ? slyszalam , ze takie oczyszczanie cery powinno sie robic raz w roku , czy raz na pol roku ;-) jesli idziesz do kosmetyczki ona automatycznie zluszcza twoja naturalna florę skory, ze tak powiem, i im czesciej to robi, tym bardziej skora na twarzy narazona jest na zanieczyszczenia i wypryski, bo nie ma zadnej ochrony.

#5 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 28 września 2008 - 10:45

Hmm raz na miesiąc.... Kosmetyczka powiedziała mi wręcz przeciwnie - jak będę często uczęszczać, to problem zniknie - tak bylo w przypadku wyprysków... <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 września 2008 - 10:48

A moze przejdz sie do dobrego salonu kosmetycznego, najlepiej do kilku i zasiegnij porad odnosnie Twojego problemu ... mozliwe, ze kosmetyczka ktorą wybrałas nie jest tą NAJ ;-)
Nie wiem, nie neguję.Nie wiem co mogłabym Ci doradzic, musi byc jakas przyczyna tego, ze tak pojawiają sie u ciebie te wagry, i na pewno jest jakis sposob aby temu zapobiegac.Skoro dermatolog nie wie, to tez jakies takie dziwne ...

[ Dodano: 2008-09-28, 11:50 ]
Bp dpbra kosmetyczka zaradzi wszystkiemu : D

#7 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 28 września 2008 - 10:51

Hmm pozyjemy, zobaczymy, pochodze po kosmetyczkach, popytam
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 28 września 2008 - 12:00

maartekkk, Ananas ma racje. nie powinno się za często chodzić na oczyszczanie twarzy, bo poza tym co napisała Ananas kosmetyczka przy oczyszczani mocno "wysusza skóre" dlatego twoja twarz zaczyna produkować dużo więcej sebum. nie zauważyłaś że po tym tygodniu skóra jest bardziej błyszcząca i tłusta niż kiedyś?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#9 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 28 września 2008 - 12:21

Ja ze swojego doświadczenia wiem ,ze najlepszą metodą pozbycia się niedoskonałości cery jest piling u dermatologa lub mikrodermabrazja ,albo jeszcze lepsze to laserowe zabiegi ale tego nie próbowałam tylko słyszałam że sa świetne .U mnie jest podobnie ,mam trądzik ale grudkowy i czasem ropny , mnie pomagał Acne-derm,ale nie za długo ,bo lepszy jest Skinoren na ropne wypryski ,miałam go i pomagał ale dopóki się nie przyzwyczaił, bo potem to był wysyp na buzi.Nastepnym jaki stosowałam był zel Clindacne -też mi pomógł i to było na receptę ale po roku znów miałam wysyp i przestałam go stosowac ,teraz mi sie wszystko pochowało ale nie na długo ,bo znów mi coś wyskoczyło,Teraz bede szła do dermatologa wiec się dowiem co mam dalej stosować.Polecam wszystkm dermatologa bo do kosmetyczki nie mam zaufania ,po tym jak sie zraziłam oczyszczaniem buzi było gorzej niż kiedykolwiek. ;-) :roll:
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#10 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 28 września 2008 - 15:55

No to mnie czeka dermatolog... ostatnio chyba z pol roku temu bylam...pff...Tyle, ze jak mowie, ze mam problemy z wagrami to slysze zawsze, ze one i tak beda a to co mi daje ma pomoc, a na wagry nic nie daje.... a co do kosmetyczki - wlasnie niby mi mowila, ze c miesiac bede chodzic to bedzie buzia jak porcelana, i to jest trzecia, ktora mi mowi to samo... wiec sama nie wiem juz co robic... bo jak nie ide to do wagrow zaczynaja dolaczac sie zmiany ropne;/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 września 2008 - 16:25

maartekkk, a dermatologa zmieniałaś ?? może tu czas poeksperymentować i wybrać sie do innego ... bo z tego co widze ten ma stosunek cokolwiek olewczy do twojego problemu

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#12 Ananas

Ananas
  • Użytkownik
  • 660 postów

Napisano 28 września 2008 - 16:28

nie(d)oceniona, btw. super nick ... ma racje ;-)
Najlepiej wybrac sie do kilku i sprawdzic opinie, moze popytaj znajomych, mozliwe, ze mają sprawdzonych lekarzy , lub znajomi znajomych :) tak jest najlepiej :D

mikrodermabrazja

mozna kupic na allegro takie gąbeczki do skory -ponoć pomagają :)

#13 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 01 października 2008 - 13:30

mikrodermabrazja

w oriflame też można zamówić w dwóch tubkach do robienia w domu. Moja siostra używa i jest zadowolona a również ma problemy z cerą.

tak to wygląda, może Tobie też by pomogło <bezradny></span>

Załączone miniatury

• 4648-full.jpg

#14 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:47

A w jaki sposob moglabym je zamowic? w poblizu nie znam zadnej konsultantki Oriflame... i w jakich cenach sie to wacha?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 02 października 2008 - 10:05

maartekkk czasami w centrach handlowych są stoiska z avonu i oriflame, więc może tam. Ale najlepiej to na allegro. Widziałam te zestawy za 30- 35 zł.
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#16 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 02 października 2008 - 10:07

maartekkk, może spróbuj na allegro ;)

#17 WitCh**

WitCh**
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 18:30

hej dziewuszki :)
mam takie pytanko. Bo dzisiaj podczas kąpieli zauważyłam na swoim dekolcie... :oops: WĄGRA. Nie wiem jakim cudem sie tam znalazl... Dbam o higienę. Myję sie codziennie- zwlaszcza tam. Macie jakies sposoby jak mozna go usunac...? w sobotę idę na bal iii... nie mam czasu na jakieś płyny itd... :-/

pozdrawiam ;-)

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2009-01-05, 18:34 ]
temat scaliłam

#18 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 17 kwietnia 2009 - 20:36

WitCh**, wycisnij :) Zamaskuj :) Ja mam zawsze calego nosa obwalonego i ani dermatolog ani kosmetyczka cudu nie zrobily i jak mialam, tak mam :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika