Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

laser na naczynka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 moniaz1987

moniaz1987
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 września 2008 - 12:58

otoz... dzisiaj ide na pierwszy zabieg laserowego zamykania naczynek na twarzy , troche sie boje , nie wiem jaki będzie efekt , czy bardzo boli , moze ktoś z was miał juz coś takiego piszcie plissssssssssssssssssssssss :-( :cry: :-|

#2 Iwunia

Iwunia
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 23 września 2008 - 14:10

Hej. Ja miałam wielokrotne zamykanie naczynek na twarzy i troszkę boli ale jak chcesz być piękna to musisz cierpieć, jak ja! Muszę powtórzyć jeszcze kilka razy bo mam ich dużo i trochę kasy wydam na te zabiegi, ale warto moim zdaniem bo skóra lepiej wygląda,ja robiłam chyba z 10 zabiegów i niestety jeszcze za mało żeby zlikwidować wszystkie ,bo te przy nosie na skrzydełkach ciężko sie ich pozbyć jak się ma ich dużo tak jak ja,a poza tym to przy katarzre nos jest tarty o ch :roll: usteczkę i się odnawiają kolejne naczynka!! :cry:
Uwielbiam wspólne zachody słońca na plaży z moim mężczyzną wtedy życie nabiera sensu!!

#3 moniaz1987

moniaz1987
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 23 września 2008 - 17:46

ja miałam dziś pierwszy i było nawet ok , tylko na policzkach mam więc mówiła mi dermatolog że 3-4 razy wystacza ( oby) powodzonka Tobie i sobie zycze;)

#4 Aghata

Aghata
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17 marca 2010 - 07:49

monia? i jak? też o tym myślę ale się boję :-? jak było? napisz coś więcej :-?

#5 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 marca 2010 - 09:08

Kiedyś byłam u pani kosmetyczki,gdyż mam ten sam problem.Odradziła mi laserowe zamykanie naczynek mówiąc,że szkoda pieniędzy na takie zabiegi.Twierdziła,że defekt może powrócić za miesiąc,za tydzień a może za rok.Naczynka mogą pękać ponownie.I co mam o tym myśleć?Dałam sobie spokój,a popękane naczynka maskuję podkładem dłużej utrzymującym się na skórze. ;-)

#6 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 17 marca 2010 - 16:27

tez mam cere naczynkowa i momentami jest ona moja zmora.
Nawet mi do glowy nie przyszlo aby isc na jakies laserowe zabiegi i je
zamykac w ten sposob. jakos nauczylam sie akceptowac ta swoja cere naczynkowa
na ktorej w momentach stresu zdenerwowania lub przy wypiciu wiekszej ilosci alko
wszystko wychodzi na wierzch. teraz nawet na to patrze przez inny pryzmat. uwazam to za swoja ozodobe :-P Przynajmniej na rozu zaoszczedze <umieraam></span>

201407101662.png

#7 magdalena.mm

magdalena.mm
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 października 2012 - 16:40

Hej, ja zamykałam sobie też naczynka - najpierw wykupiłam gdzieś zabieg w ramach Grupona i nie czułam kompletnie nic podczas zabiegu, idac byłam niedoświadczona i nawet nie zapytałam co za urządzenie mają. Poczytałam potem trochę i zapisujac się już na kolejne zabiegi dokładnie sprawdziłam urządznie na którym miał być robiony zabieg zamykania naczynek. Dermatolog poleciła mi laser Mediostar Next i wiedząc co za urzadzenie warto użyc do tego zabiegu poszukałam miejsca, które robi taki zabieg właśnie. Wcześniej robiłam zawsze odwrotnie, bo najpierw wiedziałam gdzie chcę iść, a potem dopiero dowiadywałam się na temat tego czym będę go miała robiony.
Mi wystarczyły 3 zabiegi. Czytałam jesczze, że Trios jest też dobry (IPL - czyli paralaser). A odnośnie posta wyżej - jeśli ktoś ma kruche naczynka, to mogą mu się później pojawić pojedyncze naczynka, ale wręcz dermatolog zaleciła mi wykonanie zabiegu, bo niezamknięte naczynka szczególnie podczas zimy mogą spowodować, że będzie ich jeszcze więcej i będą bardziej widoczne. Teraz jest najlepszy czas na to by skorzystać z tego typu zabiegów.

Ja mam spokój od zeszłego roku z tym, znam osoby, które też miały go i są zadowolone, więc nie rozumeim niechęci do niego.
Pozdrawiam,

#8 basiulka070

basiulka070
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15 maja 2014 - 18:13

mialam zabiegi urzadzeniem TRIOS i to w ogole nie dziala. moja pani dermatolog powiedziala ze musze znalezc sprzet IPL ale medyczny a nie kosmetyczny, bo tylko medyczne maja taka moc ktora zadziala. znalazlam takim w EStetice na ul. sławkowskiej w krakowie. maja ipl co sie nazywa M22- sprawdzalam go i jest to sprzet medyczny i rzeczywiscie widzialam juz efekt po pierwszym zabiegu ale zrobilam ich 4 i poki co mam spokoj z naczynkami. moze nie zniknely wszystkie ale zdecydowana wiekszosc.

#9 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29 stycznia 2015 - 15:44

ja również polecam zamykanie naczynek metodą laserową. U mnie dało to świetne efekty chociaż nie powiem, bo troszkę bolało i potrzebowałam kilku serii, ale też bez przesady nie jest to ból nie do wytrzymania. Ja byłam w Warszawie w gabinecie Wasylkowscy i jestem zadowolona, na razie nowe zmiany się u mnie nie pojawiają.