Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

awaria ciuszków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wielkopolanka

Wielkopolanka
  • Użytkownik
  • 202 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 16:22

piszmy sobie tutaj takie rady jak uratować ciuszek jak sie cos z nim zespuslo poplamiło itp.
ja mam taki problem-kupilam spodnie 2 dni temu czarne proste peło teraz takich i wszystko sie do nich czepi, jakies nitki i takie tam różne co zrobic zeby sie to nie czepiło? moze wypłukać w wodzie z octem? hepl

#2 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 16:24

moze wypłukać w wodzie z octem?

o to bardzo ładnie będą pachniały....

taki materiał, wątpię żeby coś z tym dał się zrobić <bezradny></span>
nie ma mnie tu i nie będzie.

#3 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4235 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 16:34

dziewczyny a farbowałyście już kiedyś ciuchy? spodnie dresowe powycierały mi się (a raczej mojemu R.) na udach. no wiecie przetarł się kolor z czarnego na jakiś taki rudawy. i to po niecałym miesiącu!! kurcze były super więc chciałam je pofarbować, ale nie wiem gdzie się kupuje taką farbe, jak się farbuje i wogóle co i jak
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#4 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 16:38

dziewczyny a farbowałyście już kiedyś ciuchy?

mnóstwo :)

kurcze były super więc chciałam je pofarbować, ale nie wiem gdzie się kupuje taką farbe, jak się farbuje i wogóle co i jak

idź do jakiejś drogerii
farbki najczęściej masz w saszetkach w proszku, rozrabiasz to zgodnie z instrukcją :)

Musisz wcześniej dobrze uważać, żeby dobrze cały ciuszek namoczyć, żeby nie było zacieków :)

#5 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7119 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 20:15

a farbowałyście już kiedyś ciuchy?

nigdy...i nie zamierzam farbować :-?

po co?

przecież to może szkodzić np. skórze takie farbowanie...nawet jak jest do farbowania nie szkodliwe...to jakoś mnie to nie przekonuje...
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#6 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3964 postów

Napisano 31 sierpień 2008 - 21:13

dziewczyny a farbowałyście już kiedyś ciuchy?

kiedyś moja mam tak robiła kupuje się specjalny proszek ale ja jakoś nie jestem do tego przekonana bo trzeba uważać by nie zabrudzić innych rzeczy i nie zrobić zacieków ... widziałam je kiedyś w starodawnym "społem" na dziale z chemia i proszkami wiec możne pytaj w takich sklepach :-) farby te zaś są dobre do ozdób na zajęcia dla dzieci :-)

#7 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1564 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 09:07

Pamiętam że kiedyś mój brat farbował w ten sposób spodnie, nawet mu to wyszło (farbowanie), ale po zdjęciu ich jego nogi były w kolorze spodni, to było dawno temu może teraz farby są bardziej trwalsze. :roll:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#8 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 10:25

przecież to może szkodzić np. skórze takie farbowanie...nawet jak jest do farbowania nie szkodliwe...to jakoś mnie to nie przekonuje...

boziu, Donnka co ty godosz :) to są specjalne barwniki do farbowania tkanin, są przebadane, nie mogą szkodzić bo wiadomo że możesz nimi zafarbować firanki ale również ubrania i nie byłyby dopuszczone gdyby były szkodliwe ;-)
to tylko barwnik ;-)

[ Dodano: 2008-09-01, 11:28 ]

ale po zdjęciu ich jego nogi były w kolorze spodni

a dobrze farbował?
czy po jakimś czasie nasypał soli? bo ona jakoś utrwala farbę, potem trzeba dobrze wypłukać a najlepiej wyprać :)

zresztą mam spodnie których nie farbowałam a i tak farbują mi gaciochy np i udka :P

#9 ines

ines
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 12:47

kilka razy farbowalam ubrania, ale nigdy nie wyszlo tak jak powinno, a po praniu robily sie plamy, i farbowac mozna tylko ubranka z naturalnych tkanin, np. bawelna, tak slyszalam.
Sumienie nie powstrzymuje od grzechów, przeszkadza tylko cieszyć się nimi.

#10 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 12:49

i farbowac mozna tylko ubranka z naturalnych tkanin

sztuczne tkaniny nie złapią farby

a po praniu robily sie plamy

ale to nie od prania :) raczej

#11 ines

ines
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 12:54

ale to nie od prania raczej

poprostu puszczal kolor
Sumienie nie powstrzymuje od grzechów, przeszkadza tylko cieszyć się nimi.

#12 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13852 postów

Napisano 01 wrzesień 2008 - 12:57

ja na szczęście nie miałam z tym problemu
tzn blakł kolor ale to po jakimś czasie i nie w formie plam :)
uff :)

#13 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13064 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 18:06

mam takie pytanie kupiłam ostatnio 2 pary spodni... jak się okazało wszystko się do nich lepi i widać to strasznie... a trudno je wyczyścić. nawet po praniu są dalej oblepione paprochami ... nie wiem już co z tym zrobić. Macie może jakieś porady ? szkoda mi wywalać nowe spodnie...

jest podobny temat ;-) scaliłam

#14 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10527 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 18:13

krowka17, są takie rolki specjalne które zciągają z ubrań paprochy - wydaje mi sie że powinno to częściowo zaradzić ... a prać spróbuj na lewej stronie

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#15 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13064 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 18:16

nie(d)oceniona, ojj dziękuję że ten temat przeniosłaś :) nie znalazłam...tematu , wybacz :)

właśnie myślałam nad taką rolką... ale zastanawiam się czy te rolki byłyby skuteczne... musiałabym co chwilkę z tą rolką działać...

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 14 wrzesień 2009 - 18:23

właśnie myślałam nad taką rolką... ale zastanawiam się czy te rolki byłyby skuteczne... musiałabym co chwilkę z tą rolką działać...

chyba nie masz wyjscia. na pewno pierz je oddzielnie w swierzej wodzie bo wiele paprochów przykleja sie tez podczas prania.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 moniq

moniq
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09 luty 2010 - 13:09

Mam problem: moja kiedyś biała bielizna zszarzała w praniu i chciałabym ją pofarbować na jakiś ciekawy kolor. Czy to jest w ogóle możliwe? Znacie jakieś farby, którymi mogłabym odnowić kolor bielizny?

[ Komentarz dodany przez: Donn: 2010-02-09, 13:59 ]
scaliłam

#18 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 luty 2010 - 17:35

jesli to jest bawelna i nie ma wytłoczen to mozesz próbowac , bo jak ma wytłoczenia to kolor nierównomiernie moze złapac , koronka podobnie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#19 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2490 postów

Napisano 27 luty 2010 - 21:50

mam te kozaki, są zamszowe, ocieplone tylko na stopie, a cholewka z zamszu samego i ostatnio gdzieś w barze zachaczyłam i wyrwałam dziurę w cholewce właśnie, i widać ją (z tyłu u góry) macie jakiś pomysł jak to naprawić ??

Dołączona grafika

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#20 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2990 postów

Napisano 28 luty 2010 - 10:00

anka1705, nie wiem może szewc dałby radę coś z tym zrobić... może jakoś subtelnie załatać... jeśli dziurka nie jest duża to myślę, że delikatny szew nie ubliżyłby specjalnie tym butkom :-o
Dołączona grafika