Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

wybielanie zębów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
308 odpowiedzi w tym temacie

#161 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 07:36

Poznajemy tutaj coraz ciekawsze techniki mycia i wybielania zębów hehe
Blend-a-med może pomóc zębom, które są "troche" żółte, a na pewno nie takim, które zniszczyły się przez lata.

#162 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 07:42

Helllo! Julia napisała PASKI a nie PASTY a paski na pewno pomagają wybielić zęby

#163 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 08:28

A to przepraszam... o paskach nic nie wiem. Możliwe. Jak działają takie paski? Długo czeka się na odpowiedni efekt?

#164 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 08:49

Myślę, że mogę wypowiedzieć się w tym temacie ;)

W marcu po moich imieninach postanowiłam zakupić sobie paski Blend-a-med, będąc jednocześnie zaskoczona kolorem zębów, jaki miała moja koleżanka. Paski kosztuję ponad 50zł, z tego co wiem na allegro nieco taniej.
Kuracja trwa 7 dni, paski należy nakładać rano i wieczorem, jednak nie należy myć zębów przed ich nałożeniem.
Efekt? Wg mnie było widać różnice, nawet sam chłopak to zauważył, ale od razu mówię, że to nie jest hollywodzki uśmiech ;) Ja miałam pożółkłe ze względu na częste picie kawy, bardzo mi to przeszkadzało, aktualnie jestem zadowolona z pasków i właściwie mogę je polecić ;) Kurację można powtarzać co pół roku.

Jest jedno ALE... Zęby mogą stać się bardziej wrażliwe na słodkie, zimne, gorące... Raz zdarzyło mi się czuć przeszywający ból, którego za cholerę nie mogłam powstrzymać, ale przeszło i więcej razy nic takiego mnie nie spotkało ;) Niedługo pewnie powtórzę kurację, coby podtrzymać efekt i może go jeszcze trochę pogłębić :)

Dołączona grafika

#165 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 08:34

No ok, ale jak długi jest efekt? Zęby białe mogą być przez kilka dni/tygodni i pewne za każdym razem "zabieg" trzeba powtarzać, do bardziej trwałego efektu wydaje mi się, że tutaj bardzo daleko.

#166 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 08:40

Zęby białe mogą być przez kilka dni/tygodni

owszem, jeżeli o nie nie dbasz. jaki sens jest wybielania zębów, jeżeli zostajesz przy starych nawykach? żaden.

moja znajoma wybieliła paskami zęby dość dawno temu. przy normalnym dbaniu o nie, do dziś ma śnieżnobiałe. pilnuje, żeby myć zęby po każdej kawie, herbacie, winie itp rzeczach barwiących szkliwo i ma piękny uśmiech.

samą pastą guzik zrobisz. i tak najlepszy efekt uzyskuje siępo wybielaniu profesjonalnym, w gabinecie dentystycznym.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#167 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:08

jeżeli o nie nie dbasz. jaki sens jest wybielania zębów, jeżeli zostajesz przy starych nawykach? żaden.

dokładnie :)
ja wybielałam ząbki rok temu i do tej pory widać efekt :D może nie jest tak spektakularny jak chwile po wybielaniu ale mimo wszystko są bielsze niż te kilka lat temu :)
ale dlatego właśnie zaczęłam znowu stosować środek do wybielania - może nie tak rygorystycznie jak rok temu bo zależy mi tylko na podtrzymaniu efektu :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#168 mushroom

mushroom
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 12:54

wybielanie zębów to jedno a dbanie o nie o po wybieleniu to drugie. Ja miałam wybielane po zdjęciu aparatu. efekt utrzymuje się już pół roku. Jestem zadowolona

#169 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 09:47

Odejść od przyzwyczajeń jest ciężko - szczególnie jeśli pije się dużo kawy, pali papierosy itp. Chodzi przede wszystkim o utrzymanie bieli zebów, a wiadomo, że przy tych nałogach nawet przy regularnym myciu nie jest o to łatwo.

#170 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 09 czerwca 2010 - 16:01

A te żele wybielające dają coś?
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#171 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 08:13

Jak dla mnie najwięcej daje stałe, dokładnie, codzienne mycie zębów porządną pastą i nic innego nie da tak stałego efektu. Bo nawet z głupimi przyzwyczajeniami zęby myte często, dokładnie i dobrą pastą powinny wyglądać bardzo dobrze.

#172 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 08:58

Bo nawet z głupimi przyzwyczajeniami zęby myte często, dokładnie i dobrą pastą powinny wyglądać bardzo dobrze.

weź poprawkę na to że nie każdy ma idalnie białe szkliwo. I niektórzy mogą mieć na zębach przebarwienia wieoletnie pastądo zębów nie dasz im rady. Zresztą pasty nie sądo wybielania a do podtrzymywania efektu wybielania.

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#173 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 czerwca 2010 - 14:43

Uważam podobnie. Żadne zabiegi nie dadzą tak trwałego efektu co właśnie uważne i częste mycie zębów.

#174 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 czerwca 2010 - 18:31

na temat wybielania mogę powiedzieć co nieco z własnego doświadczenia ..fajna sprawa ząbki białe (metoda pasków) ale później zęby są CHOLERNIE WRAŻLIWE :!: :!: :!: czasami to nawet nie mogę wymyć zębów
Dołączona grafika

#175 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 08:14

No i o to właśnie chodziło co napisała "dobra".
Zęby stają się wrażliwe, dlatego lepiej jest po prostu myć dobrymi pastami specjalistycznymi niż wywoływać sztuczny efekt, tak mi się przynajmniej wydaje.

#176 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:19

To ja już bym wolała mieć żółte żeby, niż , żeby były bardzo wrażliwe. Nienawidzę uczucia wrażliwości zębów :/

#177 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 09:02

Tego chyba nikt nie lubi. Dlatego właśnie dobra pasta, fajna szczoteczka i codzienne mycie zębów przy odpowiedniej diecie to gwarancja zdrowego uśmiechu ;-)

#178 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29 czerwca 2010 - 20:16

Dokładnie, najważniejsze żeby dbać o swoje zęby, używać dobrej pasty, nie palić papierosów, nie pić za dużo kawy i wszystko będzie ok ;]

#179 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 14:47

Pobudka! Nie każdy ma idealnie białe szkliwo, i takim osobom mycie zębów ich nie wybieli, muszą szukać innych rzeczy :roll: A pasta, choćby nie wiem jak markowa zawsze zostanie tylko pastą i uzupełnianiem profesjonalnych (lub mniej) zabiegów wybielania :roll:

#180 stok24

stok24
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 lipca 2010 - 18:34

Z wybielaniem zębów trzeba bardzo uważać, żeby nasze zęby przypadkiem nie stały się wrażliwe na różnego rodzaju bodźce zewnętrzne. Lepiej używć dobrej pasty z aminofluorkiem. W tym względzie extra są adenty do zębów wraliwych lub normalnych.