Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie garnki ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#21 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 22:01

dla mnie garnek to garnek ..każdy jest dobry :mrgreen: miałam wojenne całe metalowe :-P i garnki z Zepter'a ..praktycznie nie ma żadnej różnicy poza wyglądem i paroma małymi rzeczami ..
Dołączona grafika

#22 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 02 maja 2011 - 08:55

To musiałaś dobrze trafić. Ja teraz używam garnków kupionych w promocji za 100zł i rączki się nagrzewają, wszystko przywiera..z tego co czytałam są już takie które potrafią dobrze, równomiernie i szybko rozłożyć ciepło - takie by mi się przydały :D Nazbierałam dość dużą kwotę na garnki, jeszcze teściowa chce się dołożyć..w zestawie chciałabym mieć na pewno jeden duży, jeden mały, średni no i rondelek.. taka patelnia chyba mi się nie przyda, ale w większości zestawów jest.
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#23 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 02 maja 2011 - 09:36

To musiałaś dobrze trafić. Ja teraz używam garnków kupionych w promocji za 100zł i rączki się nagrzewają, wszystko przywiera..z

to rzeczywiście dobrze trafiłam, gdyż 1-szy raz z takim czymś się spotykam :shock:
Dołączona grafika

#24 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 04 maja 2011 - 09:00

Albo to ja mam takiego pecha :) Nie wiem z czego zrobili ten moje garnki no ale ciężko się używa.
Znalazłam ładny zestaw Beem, taki pomarańczowy, piszą, że można myć w zmywarce, używać w piekarnikach no i przede wszystkim te rączki mają się nie nagrzewać. Ale tak teraz ogolądając w internecie te garnki tak myślę, że może by kupić sobie nie zestaw tylko na sztuki??
http://www.stylowaza...5224-1303996105

#25 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 04 maja 2011 - 13:39

ogolądając w internecie te garnki tak myślę, że może by kupić sobie nie zestaw tylko na sztuki??
Obrazek

myślę, że to dobry pomysł, gdyż te garniki z zestawów mału użyteczne są tj. sprzedają 6 nidy promocja, a i tak użwa się 1 czy 2, a tak sama wybierzesz te które potrzebne
Dołączona grafika

#26 madame

madame
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05 maja 2011 - 09:47

ja gdybym miała finanse, to wymieniłabym chociaż część garnków na garnki miedziane :) NIe dość, że pięknie się prezentują to i rewelacyjnie ponoć przewodzą ciepło

#27 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 05 maja 2011 - 13:00

świetna kolorystyka tych garnków, takie gadżeciarskie ;-) . w połączeniu z fajna kuchnią nie potrzebowałabym już żadnych dekoracji ;-) :-D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#28 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 05 maja 2011 - 16:41

A jakie to miedziane? nie widziałam nigdy. Bo przecież miedź jest miękka, to dziwne stosować ją w garnkach :)
Te pomarańczowe mnie od razu zauroczyły.. cena też ok.

#29 Eleganckistyl

Eleganckistyl
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 08:06

Ja też nie rozróżniam za bardzo garnków,dla mnie muszą być one po prostu solidne i wytrzymałe,a jeżeli są przy tym w atrakcyjnej cenie,to tym lepiej. Często szukam okazji w sklepach internetowych.

#30 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 lipca 2011 - 15:24

Patelnia to też garnek, o nie? :P No to powiedzcie mi, czy używacie patelni grillowej. A jeżeli tak, to jakiej firmy i ile dałyście za to cudo. Jak się wam na niej smaży i jaka jest w utrzymaniu (czystości przede wszystkim)?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#31 Soft Home

Soft Home
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 10:22

ja polecam garnki portugalskiej firmy SILAMPOS. Naczynia w całości wykonane ze stali nierdzewnej 18/10 - po zewnętrznej stronie wysoki połysk, wewnątrz matowe. Posiadają grube specjalnie zaprojektowane, wielowarstwowe dno akumulujace i równomiernie rozprowadzające ciepło. Nadają się na każdy rodzaj kuchni włącznie z indukcyjną oraz do pierkanika. Mogą być myte w zmywarkach i bardzo ładnie wyglądają, nowoczesny look,ale bez szaleństwa :) są sprzedawane na sztuki, więc kupujesz takie jakie ci są potrzebne. Może nie są najtańsze, ale warto zainwestować w takie garnki, odkładać sobie pieniądze i raz na jakiś czas kupić :)

Załączone miniatury

• 0_f980245e09b547df5e28a4ce60904bcd.jpg

#32 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 11:52

Może nie są najtańsze, ale warto zainwestować w takie garnki, odkładać sobie pieniądze i raz na jakiś czas kupić :)

Marzę o takich naczyniach.piękne są i najważniejsze,że praktyczne. :-)

#33 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 17:59

Soft Home, są ładne ale nie zachwycają mnie wolę bardziej masywniejsze

ja osobiście polecam garniki firmyZepter, moja mam kupiła cały zestaw hmm <hmm></span> z 10 lat temu i do tej pory są prawie w nienaruszonym stanie :!: warte swojej ceny
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#34 Soft Home

Soft Home
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 09:41

powiem wam,że na żywo wyglądają jeszcze lepiej :) oprócz tych, które są na zdjęciu jest jeszcze jeden model:

Załączone miniatury

• silampos-oceanus-garnek-3-35-l.jpg

#35 loulou

loulou
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 27 lipca 2011 - 12:38

Ja bym chciała sobie kupic garnki Philipiaka, ale sa strasznie drogie... :(
:)

#36 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:19

cenionka , no wiec ja dzis tez stałm sie posiadaczem patelni grillowej :-) czytałam ze mozan na tym bez tłuszczu , a na instrukcji pisze , zeby dac tłuszcz. mysłam , ze daje sie duzy gaz , nagrzewa , a potem piecze na wolnym ogniu . Podziel sie tym jak to robisz , wiem , ze troszke rzeczy przysmazyło ci si , ale teraz pewnie masz wprawe :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#37 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:21

Smaruję pędzlem :P I oliwą. A właściwie na początku smarowałam, bo od jakiegoś czasu ... zapominam o tym. Przypalać się przestało :P z tym, że nie wiem jak na twojej, ale moja była obwarowana napisami: nie nagrzewać suchej. Oczywiście już się do tego nie stosuję :P Chyba że zaliczymy kładzenie "smażeniny' na zimną patelnię <lol></span>

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#38 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:45

patelni grillowej

czyli ona rozni od zwykłej czym ? tym ze nie trzeba dac oleju ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#39 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 20:47

czyli ona rozni od zwykłej czym

na przykład wyglądem :P

Załączone miniatury

• 1852.jpg

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#40 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:56

na przykład wyglądem

fajna, a cena ??
moze sobie taka zasponsoruje :lol:
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim