Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jakie garnki ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 19:45

Zastanawiam sie nad tym jakie garnki kupić ,czy znowu te zwykłe czy zainwestowac i kupic naprawde dobre te ze stali np.chromowo-niklowej ???
jakie macie garnki w domu ?

#2 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:19

jakie macie garnki w domu ?

my mamy takie najzwyklejsze i najtansze,ale tylko dlatego ze mieszkamy z osobami ktore ich uywaja,a nie dbaja o to czy sprzet sie niszczy czy nie i nie skladali sie z nami na nie wiec nie chcielesmy wykladac za duzo kasy z wlasnej kieszeni
kiedy juz bedziemy sami na swoim to raczej bede chciala zainwestowc w porzadny komplet garnkow,bo wiadomo ze beda dlugo sluzyly :->
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#3 Aga__23!

Aga__23!
  • Użytkownik
  • 171 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:58

My tez narazie nie mieszkamy sami tylko razem z kolega wiec nie kupujemy nic drogiego, no moze poza patelniami bo wiadomo ze na dobrej nic sie nie przypali, a na takiej zwyklej ciezko zrobic dobre jajka sadzone czy nalesniki itp, wiec patelnie mamy mysle ze dobre, ale tak jak napisala [b]angik1683[b] jesli kupujecie juz rzeczy do wlasnego domu i nie mieszkacie z nikim obcym to rzeczywiscie warto kupic juz raz a cos porzadnego niz kupowac co jakis czas szajs :-P :-P

#4 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:04

My kupiliśmy garnki i patelnie Tefala, w sklepie typu outlet. Myśle że było to wyjątkowo udane posunięcie, poniewaz garnki rewelacyjne jakosciowo i niezniszczalne kupiliśmy w przystępnych cenach. Uważam, ze po takie sprzęty warto się tam wybrac:)

#5 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 15:04

w domu mamy 2 rodzaje garnków jedna tzw codzienne w których gotuje sie rzeczy które mogą łatwo zniszczyć garnek np. mleko kosztywały one grosze i nigdy nie mamy sentymentów jak sie przypali ze trzeba wyrzucić ...oraz 2 które są do zadań specjalnych ze specjalnym grubym dnem przez co wymagają małej ilości gazu ...dodatkowo mamy komplet garnków do mnie na mieszkanie sa to garnki z grubym dnem ale zakupione na targowisku (czyli za pół ceny) zabieram je z sobą zawsze na mieszkanie i tam używają ich rożni ludzie nie zawsze o nie dbają ale już takie są realia mieszkania z kimś nie były drogie ale za to dzieli grubszemu dnu na prawdę widać różnicę w zużyciu gazu....

#6 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 19:33

Własnie mam problem ponieważ chce kupic garnki które będą odpowiednie na płyte grzewcza.Ale tez zeby były takie ze teflon nie zejdzie po kilku gotowaniach.

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 22:12

ze stali np.chromowo-niklowej

my niedawno takie dostaliśmy od rodziców i jestem bardzo z nich zadowolona :) wcześniej mieliśmy stare, niedrogie garnki, jeszcze po babci, nie były też złe. kwestia ile można na nie przeznaczyć. jeśli możecie - kupcie lepsze i droższe.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 14 września 2008 - 18:56

ja też polecę garnki Tefala. Kupiłam na allegro 2 zestawy tefal ingenio i nie zamieniłabym ich na nic innego. Mają odpinaną raczkę i można wkładać wygodnie jeden garnek w drugi tak że całość zajmuje malutko miejsca w szufladzie.
Dołączona grafika

#9 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 22 lutego 2011 - 22:58

ja też polecę garnki Tefala

ja też mam Inginio i jestem zadowolona. fajne jest w nich to że można w nich piec w piekarniku i zamrażać nie tylko gotować ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#10 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 15:31

My kupiliśmy garnki i patelnie Tefala, w sklepie typu outlet. Myśle że było to wyjątkowo udane posunięcie, poniewaz garnki rewelacyjne jakosciowo i niezniszczalne kupiliśmy w przystępnych cenach. Uważam, ze po takie sprzęty warto się tam wybrac:)

Masz absolutna racje bo sprzety tego typu dobrej jakosci sa zwykle drogie... zawsze mi reka drzala jak mialam kupic patelnei za 150zl... a outlety czy centra handlowe zawsze oferuja lepsze ceny. Ja ostatnio odkrlam w ... sklep firmy Neofalm. Kojarzycie?? Naczynia i akcesoria w kolorach tęczy... bylam urzeczona - az zrobilam zdjecia komorka :-)

Załączone miniatury

• 51a.jpg

#11 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 16:32

Może i kolory ładne, ale niepraktyczne uchwyty... A to jedna z najważniejszych rzeczy w garnku ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#12 kari

kari
  • Użytkownik
  • 589 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 17:20

Mi się podoba garnek, bardzo fajny jest ale czy uchwyty są ok, to nie jestem przekonana. <bezradny></span>
Jak myślisz, że potrafisz, lub myślisz, że nie potrafisz,zawsze masz racje!

#13 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 19:16

Ale ze chodzi wam o to ze krótkie? Ze nei ma takiej dluzszej raczki jak w rondlu?

Dla mnie takie uchwyty sa idealne, przy raczkach zwykle sie zaczepiam i ryzykuje wywaleniem wszystkiego na podloge

#14 Jadźka

Jadźka
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 08:23

Ja się rozglądam powoli za jakimś zestawem..
Takie rączki są faktycznie nie wygodne - jak tu dobrze garnek złapać? to się przecież może wysunąć..
A powiedzcie mi ile taki na prawdę dobry zestaw kosztuje?
"Ludzkość to my, czy nam się to podoba czy nie" - Samuel Beckett

#15 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 08:24

Jadźka, zależy ile i jakich garnków chcesz w zestawie ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#16 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 09:35

Jadźka, wiem tylko tyle że lepiej dołozyc i kupic porzadny zestaw niz badziewie.
I raczej nie z plastikowa raczka ....
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#17 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 13:14

I raczej nie z plastikowa raczka ....

też zależy. jeżeli chce sięje wykorzystywać w piekarniku to broń boże! żadnych plastikowych elementów, ale jeżeli mają służyć tylko "na wierzchu" to ja preferujęplastikowe rączki bo wolniej się nagrzewają ;-)

wiem tylko tyle że lepiej dołozyc i kupic porzadny zestaw niz badziewie

cena to nie wyrocznia ;-) wolę nie dokładać do zeptera a kupić np. bergnera o przyoszczędzić kupę kasy, jednocześnie wiedząc, że badziewia nie kupuję ;-)

#18 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:14

jeżeli chce sięje wykorzystywać w piekarniku to broń boże

<umieraam></span>

na wierzchu" to ja preferujęplastikowe rączki bo wolniej się nagrzewają

moze to zalezy tez od garnka ? bo ja mam takie z plastikowa czarna raczka i sie cholernie nagrzewa i smierdzi :-/

cena to nie wyrocznia

no pewnie że nie zawsze, i ja nie mowie tu o nie wiem jak wysokich cenach...ale raz kupiłam rondelek na targu za niska cene i juz dziekuje.

#19 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:34

i sie cholernie nagrzewa i smierdzi

widocznie źle połączona. też mam taki 1 garnek, i nie używam ;-)

ale raz kupiłam rondelek na targu za niska cene i juz dziekuje.

bo na targu pewnych rzeczy sięnie kupuje :P
i czemu się z piekarnika śmiejesz? :P taka prawda, wpakuj garnek z jakąkolwiek plastikową lub gumową częścią, a zobaczysz co się będzie działo ;-)

#20 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:55

widocznie źle połączona

raczej tak , bo mam dwa takie, i jeden jest ok.

czemu się z piekarnika śmiejesz

:-P

wpakuj garnek z jakąkolwiek plastikową lub gumową częścią, a zobaczysz co się będzie działo

no wiem, dlatego sie smieje :-P bo chyba nikt by raczej takiego błedu nie zrobił ;)