Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zaręczyny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1043 odpowiedzi w tym temacie

#1021 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 12:35

@Majorka^^ nie pamiętam czy gratulowałam więc jeszcze raz Gratulacje!
Fajnie, że cię zaskoczył i zrobił tak a świetną niespodziankę :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1022 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 12:16

Dzięki babeczki ;-)

Fajnie, że cię zaskoczył i zrobił tak a świetną niespodziankę

ze mnie wścibska baba, bo jak M. polazł po wodę do sklepu przed wędrówką zajrzałam do jego plecaka <umieraam>

pudełeczka nie otwierałam :-P

może kiedyś mu powiem, że słabo się krył :lol:

To się podobno nazywa kobieca intuicja :lol:

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1023 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 19:08

ze mnie wścibska baba, bo jak M. polazł po wodę do sklepu przed wędrówką zajrzałam do jego plecaka

To musiałaś coś podejrzewać :-D Dawał znaki jakieś?

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#1024 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 15:40

Ja zaręczyłam się w sylwestra 2014/2015. W sumie to już było po północy, więc można powiedzieć, że w nowym roku. Pojechaliśmy do mojego ukochanego Wrocławia, Połówek załatwił noclegi w pięknym hotelu. Początkowo miał mi się oświadczyć na tym moście z kłódkami. Byłam wtedy trochę zła, że mnie tam ciągnie tak późno, wolałam iść na koncert na rynku. Jednak za dużo ludzi tam się kręciło, więc zrezygnował z tego pomysłu. O północy poszliśmy pooglądać sztuczne ognie, złożyliśmy sobie życzenia i wróciliśmy do pokoju, otworzyliśmy szampana. Wtedy mówi: "wiesz cooo, mam jeszcze jedno życzenie...." (klęknął i wyciągnął pudełeczko) "....chciałbym, żebyś została moją żoną". Byłam w takim szoku, że wydusiłam tylko: "serio?!". :mrgreen: Wzruszyłam się, śmiałam się, przytulałam go, a on biedny klęczał i tylko pytał: "ale tak, czy nie?". :mrgreen:

Nie spodziewałam się. A to dlatego, że byłam na 99% pewna, że zaręczyny będą dwa miesiące wcześniej, w naszą rocznicę. Było wtedy wyjątkowo romantycznie, przygotował wykwintną kolację, były świece, kwiaty, klimat jak w filmie. Wyciągnął wtedy nawet małe pudełeczko. Byłam pewna, że to pierścień, a tam kolczyki. <umieraam>  Nie powiem, że byłam trochę zawiedziona i od tamtego czasu przestałam się nastawiać na cokolwiek.. A on już wtedy trzymał pierścionek na sylwestra. Nie wiem czy ta rocznica celowo miała mnie zmylić, czy co. :D

Po tym wszystkim najbardziej zaskoczyła mnie reakcja znajomych i rodziny. Ludzie wzruszali się razem z nami, płakali ze szczęścia, gdy im mówiliśmy, wpadali z jakimś alkoholem, by pogratulować. Pięknie. :)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#1025 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 10:14

@Findmysky. piękne romantyczne zaręczyny i świetne reakcje otoczenia. Gratulacje :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#1026 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 15:38

gratuluje dziewczyny ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#1027 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 02 marca 2016 - 10:05

@Findmysky. bardzo bardzo romantycznie! Dużo szczęścia Wam życzę! :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1028 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 02 marca 2016 - 12:11

@Findmysky. się chłopak postarał :D

Fajnie... Gratuluję

#1029 missandreia

missandreia
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04 marca 2016 - 15:48

Piękne zaręczyny - romantyczne i kameralne. Dokładnie takie mi się marzą, więc zazdroszczę :) i oczywiście gratuluję! :)

#1030 lenalena

lenalena
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 19 maja 2016 - 13:28

ja bardzo chciałam, żeby oświadczył mi się w górach... tak też zrobił, w Bieszczadach ;)

#1031 TArantino

TArantino
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 08 czerwca 2016 - 09:35

faceci tacy już są

#1032 euforka13

euforka13
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13 czerwca 2016 - 12:09

Na wieży eiffla.

#1033 Shea

Shea
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 12:41

U nas było nietypowo, w te wakacje na Bali ;) Nie dość że wycieczka była moim spełnieniem marzeń to jeszcze oświadczyny ;)

#1034 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 20 lutego 2018 - 17:50

Ja też dołączam do grona zaręczonych ! :-) Nie wszystkie z was mam na fejsie, więc chwalę się też i tutaj :mrgreen:

W sobotę odbyła się moja impreza urodzinowa, gdyż dokładnie w tym dniu miałam urodziny. Odbywały się one w mieszkaniu mojej przyjaciółki ze studiów, więc rano pojechaliśmy z K, żeby przygotować wszystko, zrobić coś do jedzenia itp. K już dawno pytał się mnie co chcę dostać na urodziny, więc powiedziałam, że przydałby mi się łańcuszek bo nie mam żadnego ładnego. Plus dodał, że dostanę też kwiaty, bo już dawno nie kupował. Ja się ucieszyłam i nic nie podejrzewałam widząc bukiet pięknych róż w domu przyjaciółki po tym jak je kupił - przecież mówił już dawno, że je dostanę. Zresztą 2 lata temu dostałam podobny, tylko trochę mniejszy bukiet na 21 urodziny ;-)

Koło 23:30 wprowadzili tort, goście ( a było ich 20 ) śpiewali "Sto lat". Gdy skończyli chciałam zabrać się za krojenie tortu, gdy patrzę a K wkracza z tym bukietem do pokoju. Podchodzi do mnie i klęka. Z tych 20 osób tylko 3 wiedziały o tym, że to się stanie :-P Były to moje przyjaciółki, którym K powiedział już w Sylwestra gdy byliśmy w Karpaczu razem, że zamierza zrobić to właśnie w tym dniu. Ja byłam w totalnym szoku, zupełnie się nie spodziewałam. Zresztą goście także nie. Koleżanki płakały, kuzynka płakała, ja też się popłakałam. Było pięknie, romantycznie, tak jak sobie wymarzyłam. Cieszę się, że wszyscy tak bardzo się ze mną cieszyli, gratulowali, moja mama oszalała ze szczęścia :mrgreen: W związku z tym wydarzeniem zamiast w niedzielę odpoczywać to pojechaliśmy do mojej mamy, K dał jej kwiaty. Byliśmy też u mojej chrzestnej i drugiej cioci, u rodziców K :-)

Pierścionek prezentuje się wyśmienicie - jest piękny, subtelny, nieprzesadzony a wiem, że K miał problem - bo wybór pierścionków w moim rozmiarze jest naprawdę ograniczony i w niektórych salonach nawet takich nie ma :-P

Załączone miniatury

• img_prod15091_0_o.jpg

#1035 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 20 lutego 2018 - 20:34

Gratulacje!! Cudnie, że było tak jak sobie wymarzyłaś :-) a pierścionek fantastyczny - bardzo podobny albo taki sam jak mój :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#1036 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 23 lutego 2018 - 00:43

@inqaa gratulacje! Odważny ten twój narzeczony, że oświadczył się przy tylu świadkach :)
No to teraz przygotowania przed wami :)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#1037 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 lutego 2018 - 18:55

@inqaa, gratulacje :D Fajnie, że  przy świadkach - też tak kiedyś chciałam ;)

#1038 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 25 lutego 2018 - 19:40

@inqaa niesamowicie się cieszę! i zapraszam Cię na kawę jakbyś była w pobliżu, chętnie posłucham wrażeń, nie zapowiadaj się, jeszcze jestem na macierzyńskim :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#1039 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 25 lutego 2018 - 20:37

@Majorka^^ @Wisienkowa kiedyś, dawno temu bąknęłam mu, że w sumie to chyba wolałabym, żeby oświadczył mi się przy większej liczbie osób. Nie przy tłumach czy osobach zupełnie nieznanych, lecz przy bliskich. I jak widać wziął sobie to do serca mimo, że ja już zdążyłam zapomnieć, że w ogóle to powiedziałam  :lol: Niektórym może się wydać, że to mało romantyczne, ale nic bardziej mylnego. Było naprawdę tak, jak sobie kiedyś ten moment wyobrażałam  ;-) 

@elizabeth dzięki za zaproszenie  :-) Jak wygospodaruję chwilkę i będę w pobliżu to na pewno wpadnę!

Dzięki dziewczyny  ;*

#1040 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 08:01

Niektórym może się wydać, że to mało romantyczne, ale nic bardziej mylnego.

no coś Ty, jak mi się R. oświadczył, to od razu dzwoniłam do przyjaciółki, bo chciałam, żeby wszyscy wiedzieli o moim szczęściu ;) fajnie tak w gronie osób, które cieszą się Waszym szczęściem ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych